Floriade 2022 Growing Economy Almere

Floriade Almere Future Proof Economy

-

Floriade 2022 Almere Green Cities

directe informatielijn Floriade 2022 ALMERE

THE MAKING OF, EEN TIEN JAAR DURENDE SAMENWERKING, IN WOORD EN DAAD
De komende tien jaar willen we in gezamenlijkheid groeien naar een universeel beeld van de ideale Green City, dat in binnen- en buitenland zal worden (h)erkend. Deze making of bestaat uit twee delen. Allereerst is er een permanent gesprek, waarin best practices zullen worden verzameld (in woord). Daarnaast wordt er tot 2022 een veelheid aan concrete initiatieven in de praktijk gebracht, in en om Almere (in daad).

IN WOORD
We willen kennis en kunde nu nog verspreid over de wereld aanwezig samenbrengen. We zullen een internationaal georiƫnteerd gesprek op gang brengen, waarin ervaringen en expertises kunnen worden uitgewisseld.

In principe kan iedereen een bijdrage leveren aan het gesprek over Growing Green Cities: de tuinbouwsector, de makers van de stad en natuurlijk de stadsbewoners. Speciale aandacht is er voor de jeugd; voor hen wordt een speciale jeugdFloriade georganiseerd, met een eigen making of.

IN DAAD
Maar het blijft niet bij een gesprek; in de komende tien jaar maken we Growing Green Cities ook concreet. Tijdens de tien jaar durende making of worden diverse innovaties op het gebied van feeding, greening, energizing en healthying the city in de praktijk gebracht.

Dat gebeurt in en om Almere, de stad die het grootste productie- en het grootste consumptiegebied van Nederland met elkaar verbindt. De ruimte die Almere en omgeving biedt is een open uitnodiging aan iedereen die best practices wil realiseren. In de komende tien jaar wordt zo een unieke omgeving gecreƫerd, als een groene jas waar de Floriade 2022 als vanzelf in zal passen.

GROWING GREEN
GREEN CITIES
A CALL TO ACTION....
Randstad News Nieuws click here

Meld nieuws