Laadpalen offerte en installatie

Laadpalen offerte

-

Vakkundige Laadpalen offerte .
Slim laden en stroom terug leveren met een slimme laadpaal!Wat is een slimme laadpaal en hoe werkt slim laden?

Slimme laadpalen halen straks thuis ook stroom úit je auto voor terug leveren tegen laagste tarief.Persbericht van Slimme Laadpalen
elektrotechnische adviseurs en installateurs voor de bedrijven in Nederland en aan huis. Energiek en Snel.

Je kunt je vraag voor een offerte van de slimste oplossingen met een of meer laadpalen met voorrang aanmelden bij RandstadNieuws, zodat de specialist adviseur direct door de energie-redactie wordt doorgegeven. Dat scheelt tijd en kosten vanwege de pr inzet van RandstadNieuws.
Meld je aan voor meer voordelen

PR Promotion by: Uw partner voor een duurzame energietransitie, totaal elektrotechnisch advies, installatie en onderhoud voor speciaal oplossingen in Slim EV elektrisch laden met de Slimste ingerichte Laadpalen.


Laadpalen worden steeds intelligenter en passen het laden aan op de omstandigheden. Ze weten bijvoorbeeld wanneer de stroom goedkoper is zodat je bespaart op laadkosten. We noemen dit slim laden. Met een slimme laadpaal kun je zelfs zonne-energie in je auto opslaan. Hier kun je op een later moment je wasmachine op laten draaien. Want dat is natuurlijk de schoonste en goedkoopste manier: je slimme laadpaal opladen met behulp van zonnepanelen. Zodra het kan zal de laadpaal die energie eerst gebruiken.

Hoe werkt een slimme laadpaal?

Stel dat je om zes uur ‘s avonds je auto aan je eigen laadpaal of wallbox hangt en dat er acht uur geladen moet worden om het accupakket vol te krijgen, dan zou bij een ‘domme laadpaal’ de accu om twee uur ‘s nachts vol zijn. Bij slim laden weet de laadpaal dat je tussen elf uur ‘s avonds en zeven uur ‘s ochtends tegen daltarief kunt laden én dat er dan precies genoeg tijd is om de accu weer helemaal vol te laden. Daardoor bespaar jij op je elektriciteitskosten én wordt het elektriciteitsnet ontzien tijdens de avondpiek, terwijl je ‘s ochtends nog steeds met een volle accu kunt vertrekken. Met recht slim laden dus.

Welke laadpaal past het beste bij mij?

Slimme laadpaal en zonnepanelen

Zo’n slimme laadpaal thuis kan met nog meer dingen rekening houden. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak liggen, dan kun je ook instellen dat laden met zonne-panelen de voorkeur heeft.

Je auto wordt dan zoveel mogelijk met ‘gratis’ duurzame zonne-energie geladen. Vaak kun je met een app aangeven op welk moment je auto vol moet zijn, zodat de laadpaal weet wanneer hij de zonne-energie met stroom van het elektriciteitsnet moet aanvullen. Ook kan hij rekening houden met het energieverbruik van andere apparaten in je huis. Als die veel stroom verbruiken, dan kan de laadpaal de laadsnelheid van de auto op dat moment wat drukken. Dat wordt ook wel load balancing genoemd en voorkomt stroomuitval door overbelasting.


Vehicle to grid

In de toekomst zullen laadpalen je auto niet alleen slim opladen, maar kunnen ze ook energie uit je auto gebruiken, bijvoorbeeld om pieken in het elektriciteitsnet op te vangen of als backup wanneer de stroom uitvalt. In theorie zou je elektrische auto’s ook kunnen gebruiken om een overschot aan wind- en zonne-energie tijdelijk op te slaan om dat op een later moment weer aan het netwerk terug te leveren. We spreken dan over bidirectioneel laden en de techniek erachter wordt vaak vehicle to grid (van auto naar netwerk) of kortweg V2G genoemd.

Op dit moment wordt deze techniek nog niet op grote schaal toegepast en dat heeft verschillende redenen. Zo heb je niet alleen een speciale laadpaal nodig, maar moet ook de auto bidirectioneel laden ondersteunen. Op dit moment zijn er maar een handjevol modellen die dat kunnen. Daarnaast is er nog onduidelijkheid over de invloed van V2G op de levensduur van de accu. Aan de ene kant zorgt het toegenomen aantal laadcycli er in theorie voor dat de accu eerder aan vervanging toe is, aan de andere kant kan het bidirectioneel laden ook fungeren als een soort druppellader. Door steeds kleine hoeveelheden energie te gebruiken en weer bij te laden blijft de accu juist langer in goede conditie. Er zijn in diverse landen onderzoeken en projecten gaande met V2G, waar ondere andere het effect op accu’s wordt onderzocht.

De toekomst van laden

Of je auto in de nabije toekomst ook stroom gaat terugleveren aan het elektriciteitsnet is dus nog even afwachten, maar slimme laadpalen zullen alleen maar slimmer worden. In tijden waarin alle apparaten connected zijn of worden, is het niet moeilijk voor te stellen dat een laadpaal op kantoor jouw auto sneller oplaadt dan die van een collega, omdat jij volgens de agenda eerder weg moet voor een afspraak buiten de deur.

Meld nieuws