Sustainable finance Green deal

Tuinbouw Randstad motor economie

-


"De Randstad is de belangrijkste locatie voor de tuinbouw in Nederland en zal dat ook op de lange termijn moeten blijven." Dat zei Greenport(s) voorzitter Nederland Van der Tak gisteren bij de opening van de voorjaarsconferentie van zijn organisatie. Van der Tak doelde daarmee nadrukkelijk op de Tweede Kamer. Volgende week bespreken Kamerleden de visie van het Rijk op de Randstad in 2040. De voorzitter baseerde zich op de Visie op de Nederlandse tuinbouwcluster 2040. De lange termijn visie van de tuinbouwcluster biedt volgens Van der Tak ook prima aanknopingspunten. Dit voor het beraad van het Kabinet in de komende weken over het pakket dat nodig is om de recessie te beteugelen.

Tuinbouw mainport
De tuinbouw is de derde economische mainport in Nederland, naast de haven van Rotterdam en de luchthaven Schiphol. 'Als je de economie een impuls wilt geven, moet je inzetten op een koploper als de tuinbouw, die kan de relatief stabiele trekker zijn voor veel andere branches.'

Van de Tak heeft er vertrouwen in dat de tuinbouwcluster niet vergeten wordt. Toch wees hij nog eens op de investeringen die nodig zijn om de tuinbouwcluster vitaal te houden. Alleen al in de 5 greenports vergt dit een investering van meer dan 3,6 miljard.

Klik hier voor meer

Randstad Nieuws / News /
info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws
Herman Wijffels Groeien door Groene InventiviteitHerman Wijffels, Iedereen kan Ondernemer worden
Faltins boek is een opdracht om ‘ondernemer van je eigen leven’ te worden.