Sustainable finance Green deal

Herman Wijffels, Iedereen kan Ondernemer worden

-

Voorwoord Herman Wijffels
Faltins boek is een opdracht om ondernemer van je eigen leven te worden. Ik bewonder het doorzettingsvermogen van ondernemers als Faltin. Men lachte hem uit toen hij de conventies van de theemarkt wilde veranderen. Men zei dat het niet zou lukken. Dit boek gaat over lef en moed om te kiezen voor een soort ondernemerschap op basis van visie en vakmanschap. Zelden heb ik ervaren dat literatuur over het starten van een eigen bedrijf zo inspirerend kan zijn. Meestal is er sprake van te veel getallen en statistiek en te weinig praktische tips. Dit boek biedt veel praktische tips waar iedereen die ermee aan de slag wil, zijn voordeel mee kan doen

Meer over het boek
Iedereen kan ondernemer worden!

Faltins boek gaat over concept- creatieve oprichtingen. Hierbij staat de creƫrende mens met zijn idee centraal. Dus iedereen kan ondernemer worden.

Faltin roept mensen op ondernemer te worden. Er zijn namelijk geen betere alternatieven. Waarom ontstaan er relatief maar zo weinig nieuwe ondernemers? Het heeft te maken met de wijze waarop we tegen ondernemerschap aankijken en de manier waarop starters worden begeleid. Faltin noemt het ontmoedigt. De wijze van begeleiding dateert uit de 19de eeuw. En dat terwijl wij in de 21ste eeuw leven. Faltin beschrijft drie stappen die we kunnen zetten om tot meer succesvolle ondernemers te komen:In drie stappen naar meer ondernemers

In principe zijn er drie stappen om tot meer succesvolle ondernemers te komen:

Stap 1: De makkelijkste
Ondernemerschap en bedrijfsadministratie/ management van elkaar scheiden.

Stap 2: De moeilijkste
Een idee vinden, eraan werken, nog meer eraan werken. Tot er een ideeƫnconcept is dat meer overtuigend is dan de bestaande, conventionele concepten.

Stap 3: Die maakt je bijna onafhankelijk van kapitaal.
Starten vanuit bestaande componenten; in plaats van zelf alles op te zetten.
Het volledige voorwoord vindt u in het boek.

Bestellen: klik hier naar de pagina

Herman Wijffels

Wijffels studeerde economie in Tilburg. Hij was werkzaam bij het Ministerie van Landbouw & Visserij en vervolgens als Algemeen Secretaris van het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond (NCW). In 1981 trad hij in dienst bij de Rabobank Nederland, waar hij in 1986 werd benoemd tot voorzitter van de hoofddirectie. In 1999 volgde zijn benoeming tot voorzitter van de SER. Van 2006- 2008 was Wijffels bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Wijffels bekleedde tal van nevenfuncties, onder meer als voorzitter van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, het Stichtingsbestuur van de Universiteit van Tilburg en van de raden van toezicht van het Rijksmuseum en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Sinds april 2009 is Herman Wijffels samen met Sylvia Borren co-voorzitter van Worldconnectors, een Nederlandse denktank die zich inzet voor een duurzame, vreedzame en rechtvaardige wereld.

Randstad Nieuws/News

Meld nieuws
Herman Wijffels Groeien door Groene InventiviteitHerman Wijffels, Iedereen kan Ondernemer worden
Faltins boek is een opdracht om ‘ondernemer van je eigen leven’ te worden.