Sustainable Business Succes Awards

Accenture Innovation AwardsDe Accenture Innovation Awards: een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten.
Met de Innovation Awards geeft Accenture bedrijven en organisaties de erkenning die zij verdienen. In Nederland gelanceerde concepten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie en duurzaamheid én jonger zijn dan drie jaar, schrijven zich in en dingen mee naar de felbegeerde Blauwe Tulpen, Groene Tulp en de Publieksprijs. Daarnaast is er een onderscheiding voor de persoon die in het afgelopen jaar een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan innovatie in Nederland, de Innovator of the Year.
Gedurende het jaar zijn er verschillende evenementen en hoogtepunten rondom de Innovation Awards.


Het absolute hoogtepunt is de uitreiking van de Innovation Awards op 14 november in De Fabrique in Utrecht. Tijdens deze finale reiken de vakjurys de Blauwe Tulpen, Groene Tulp, Publieksprijs en Innovator of the Year award uit.

Voorafgaand aan de uitreiking van de tulpen vindt binnen iedere categorie een juryproces plaats. De jury bestaat uit een mix van professionals die werkzaam zijn in het bedrijfsleven en de overheid. De juryleden zijn goed thuis in innoverend Nederland binnen de industrie waartoe ze behoren. Voor het maken van een selectie maakt de jury gebruik van informatie die concepten bij de inschrijving hebben ingediend. Uiteindelijk mogen geselecteerde concepten hun innovatie pitchen tijdens de Innovation Awards op 14 november en daar zullen de winnaars van iedere categorie gekozen worden.

Innovation Awards

Blauwe tulp
Tijdens het hoofdevenement reiken vakjurys de Blauwe Tulp uit aan de meest innovatieve producten, diensten en verdienmodellen uit de Nederlandse markt.

Groene tulp
Accenture onderschrijft het belang van duurzame innovatie, vandaar de Groene Tulp, een overkoepelende award waarvoor alle deelnemers met groene concepten in aanmerking komen.

Publieksprijs: breng hieronder je stem uit


De Publieksprijs is voor het concept dat de meeste stemmen krijgt van het publiek. Er wordt één Publieksprijs uitgereikt over alle deelnemende concepten. Je vindt de spelregels voor de publieksprijs hier.Adjiedj Bakas onze futuroloog is laaiend enthousiast over het baanbrekende Zytec product.
Uniek innovatief, energiebesparend en duurzaam is de Permanent Magnetische Inductie Koppeling van Zytec uit Vlaardingen. Onze futuroloog Adjiedj Bakas schreef er een laaiend enthousiast artikel over.
Adjiedj Bakas
Like many great ideas in technology, the Zytec Induction Coupling is so striking in its simplicity that one wonders why it doesnt already exist. Its hard not to get enchanted by the Induction Coupling when you see it in action. Its also hard not to instantly see the vast benefits of this breakthrough technology in energy saving for a wide range of industries.....dus stem op Zytec voor een energiebesparende wereld

Blogs op de website van de Accenture Innovation Awards, vertellen jou wat zich afspeelt in- en rondom de wereld van innovatie.
Duurzaam ondernemen betreft niet alleen met het openbaar vervoer reizen en je eigen koffiemok meenemen. Het omvat veel meer dan dat. Waarom duurzaam ondernemen belangrijk is?

Er is vraag naar! Uit onderzoek van vier gerenommeerde onderzoeksbureaus blijkt dat het belang van duurzaam ondernemen, ondanks de economische crisis, groot is. De huidige consument vindt duurzaam en maatschappelijk verantwoord handelen belangrijk.
Wanneer een bedrijf overigens duurzaam onderneemt, is het nuttig dat dit wordt geuit. Er zijn namelijk steeds meer groene producten, waardoor duurzaam ondernemen vanzelfsprekender wordt voor de consument. De uitdaging wordt dus steeds groter om je hiermee als bedrijf te onderscheiden.
De huidige consument zou de huidige consument overigens niet zijn, als deze niet feilloos doorheeft wanneer een merk iets niet waar kan maken. Dit geldt tevens voor zaken die al vanzelfsprekend in de markt zijn, of nauwelijks verschil maken. De juiste communicatie is dus bepalend!

Opvallend: Vrijdag 10-10 is De dag van de Duurzaamheid. In die week valt er dus meer te verwachten in het kader van dit onderwerp.
Tijdens de Accenture Innovation Awards wordt ook aandacht besteed aan ondernemingen die duurzaam handelen. Degenen met een innovatief, duurzaam concept maken kan op de felbegeerde Groene Tulp.


Randstad Innovation news Nieuws Randstad News

Randstad Innovation News Nieuws click here

Meld nieuws