Groene brein economie

De Groene Brein economie

-




Het Groene Brein
wetenschappers voor een duurzame economie


'Green Brainpower' Economy, Sustainable value






Mede-initiatiefnemer en bestuursvoorzitter van Het Groene Brein is Marga Hoek MBA, cofounder en directeur van De Groene Zaak. Dit snelgroeiende platform voor koplopende duurzame ondernemingen wil de economische verduurzaming in Nederland versnellen.


Eerder bekleedde zij diverse directiefuncties bij tal van grote, landelijke organisaties zoals BAM Woningbouw, de gemeente Haarlemmermeer en Thunnissen Groep BV in Heemstede.Marga Hoek heeft een heldere visie op de economie van de toekomst een economie die is gebaseerd op het creëren van waarde op alle economische assets, zowel financieel als ecologisch als sociaal. Die visie werkte zij uit in de in haar boek Zakendoen in de Nieuwe Economie (2013, uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2014), een boek waaraan ook ruim 20 wetenschappers van Het Groene Brein meewerkten.

Over de rol van wetenschap in de verduurzaming van de economie is zij duidelijk: Het realiseren van de nieuwe economie vraagt niet alleen een krachtsinspanning van ondernemers en overheid, maar ook van de wetenschap. Denk aan de woorden die Woodrow Wilson sprak bij zijn aantreden als 28e president van de Verenigde Staten I not only use all the brains that I have, but all that I can borrow en duidelijk is dat de overweldigende hoeveelheid kennis en creativiteit die voorhanden is bij talloze instituten, leerstoelen, wetenschappelijke bureaus en incubators een brede economische verduurzaming snel dichterbij zal brengen.






Dr. Marko Hekkert (1971) is hoogleraar Dynamiek van Innovatiesystemen aan de Universiteit Utrecht. Hij is hoofd van de sectie Innovatiewetenschappen en wetenschappelijk directeur van het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling. Veel van zijn onderwijsprogrammas hebben betrekking op innovaties in de energiesector en het verloop van duurzame innovatieprocessen. Zijn onderzoek is met name gericht op het bestuderen van de dynamiek van innovatiesystemen en hoe deze het verloop van duurzame innovatie- en transitieprocessen beïnvloedt.







Alexander Brink MBA is hoofd Science Alliances bij IBM Benelux. Alexander Brink begon in 1994 als zelfstandig management consultant, in welke hoedanigheid hij voor diverse partijen en binnen verschillende sectoren werkzaam was. In 2002 stapte hij over naar IBM waar hij diverse financiële managementfuncties vervulde.


Sinds 2010 is hij bij IBM Benelux verantwoordelijk voor publiek-private samenwerkingsverbanden, waarbij IBM Research samenwerkt met zowel het bedrijfsleven als overheden en wetenschappelijke partners. Hij bekleedt daarnaast diverse bestuursfuncties bij onder meer de RUG, UMCG, KNAV en DOME. Hij neemt zitting in diverse stuurgroepen van wetenschappelijke samenwerkingen, waaronder met de RUG, het Universitair Medisch Centrum Groningen, ASTRON-LOFAR, IBM en andere partners in project Target (large volume scientific data management), met de KNAW, UvA, VU en IBM Research in CHAT (digital humanities). Daarnaast is hij voorzitter van de stuurgroep DOME/Astron & IBM Center for Exascale Technology, een samenwerking tussen ASTRON en IBM Research die in het teken staat van fundamenteel onderzoek voor toekomstige technologie voor onder meer de Square Kilometer Array.



Aangesloten wetenschappers
Alle wetenschappers die bij Het Groene Brein zijn aangesloten zijn werkzaam binnen een vakgebied dat raakt aan het onderwerp verduurzaming. Zij doen actief onderzoek naar, en publiceren over (deel)aspecten van verduurzaming. Zij denken en handelen over de grenzen van de eigen discipline heen, en beschikken over een (internationaal) netwerk. Ze zijn gemotiveerd om mee te denken over de grondslagen van de nieuwe economie en bereid om actief kennis te delen om deze dichterbij te brengen. Zij vertegenwoordigen geen kennisinstelling, maar zijn op persoonlijke titel lid van
aangesloten-wetenschappers/Het Groene Brein.klik hier...


Deze krachtige world wide gepositioneerde domeinnaam wordt aangeboden voor friendly support aan de groene brein economie. Contact info@randstadnieuws.nl


Randstad Nieuws Randstad News
Randstad News Nieuws click here

Meld nieuws