Randstad persberichten pers

Herman Exalto warmte koude Energie

-


Herman Exalto
Directeur
Experience
Loxo Consultancy Services (Loxo Holding b.v.)
Director/owner
Company NameLoxo Consultancy Services (Loxo Holding b.v.)
Dates EmployedMar 2016 – Present Employment Duration2 yrs 4 mos
LocationSoest
Consultancy and interim management
Business development
Sustainability & energy
Ennatuurlijk B.V.
Commercieel Directeur
Company Name: Ennatuurlijk B.V.
Dates Employe: dMar 2016 – Present Employment Duration2 yrs 4 mos
Location: Best
Management of Ennatuurlijk's sales and marketing team.
Member of the Directie Team of Ennatuurlijk.
Ennatuurlijk is a top 3 supplier of heating and cooling solutions in the Netherlands with various large district heating networks across the country. The services of Ennatuurlijk contribute significantly to the sustainability targets of Dutch provinces, municipalities and national government. Carbon emissions are reduced with 60% or more. Ennatuurlijk B.V. targets substantial growth of its customer base in the years to come.

Wie is Herman Exalto?
Herman Exalto is aan de TU Delft afgestudeerd als elektrotechnisch ingenieur en kwam uiteindelijk in de ICT terecht bij bedrijven als KPN en HP. In 2008 maakte hij een bewuste overstap naar Eneco. Herman Exalto wilde werken in een branche met een hoge maatschappelijke relevantie. Bij energie is die automatisch heel groot en de keuze voor Eneco was voor hem niet meer dan logisch, het energiebedrijf had namelijk net koers gezet richting duurzaam. Een koers die Eneco ook vastberaden blijft volgen en daarmee echt het verschil maakt in de energiesector.

Waarom is hij bij het initiatief betrokken?
Herman Exalto vindt het belangrijk dat binnen het initiatief bedrijven uit de energiesector vertegenwoordigd zijn, en ziet hier voor Eneco een rol weggelegd.
Als voormalig directeur Eneco heeft het met haar nieuwe kantoorgebouw een goed voorbeeld willen neerzetten. Het energiebedrijf redeneert dus niet vanuit een oud paradigma, maar heeft zelf ook de stap gezet naar duurzaam, decentraal samen.
De bodem is in een land als Nederland een spaarzaam goed. Je kunt niet zomaar allerlei energietoepassingen naast elkaar zetten. Dat is risicovol. Bij WKO kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met bronnen die elkaar beïnvloeden of het ondergrondse milieu aantasten en op die manier andere toepassingen in de weg staan. Voor bewust bodem gebruik is het belangrijk samen te werken, onderling af te stemmen en te zoeken naar synergie

En waarom vindt hij nu juist dit initiatief zo belangrijk?
Herman Exalto heeft zich nu juist bij dit initiatief aangesloten omdat hij vindt dat in Nederland al jaren veel geld wordt verdiend aan energie uit de bodem, namelijk onze gasbel. Niets is logischer om nu ook te gaan investeren in niet fossiele technieken met gebruik van diezelfde bodem. Dus een deel van de inkomsten van gas zouden besteed moeten worden aan de ontwikkeling van duurzame energie toepassingen. Nu het geld er nog is, moeten we ons voorbereiden op de toekomst

Wat hij graag met u wil delen

Eneco Corporate (over Eneco, missie, strategie en enkele projecten)
Iedereen zijn eigen energie in 2030
www.bewustbodemgebruik.nl (project waarin Eneco partner is)

Groen licht voor bodemadvies

Ambassadeurs

Leonie van der Voort

Bas van de Griendt
Felix Rottenberg
Guïljo van Nuland
Guido Bakema
Hans Huijbers
Isabelle Diks
Johan Meulenkamp
Leo Klaassen
Nel Sangers
Peter de Ruiter
Stefan Kuks
Tanja Klip-Martin
Tom Smit
Willem Ferwerda

Aangeboden: Concept van beek communicatie:
www.Energieplantage.nl

Met het inrichten van een energieplantage betrekken we de jeugd spelenderwijs bij alle vormen en middelen die duurzame energie vraagt. Door mee te doen aan de duurzame energie competitie met winnaars en een prijs creëren we meer bewustzijn en kennis. Daarmee stimuleert Eneco met deze leerzame energieplantage game en ook een digitaal of fysiek bordspel, hoe Intelligent met energie om te gaan en op te wekken. Daarbij wordt de doelstelling voor meer Social Return voor Eneco en haar duurzame energie beleid op een leuke en leerzame manier aan het publiek duidelijk gemaakt.
Duurzame energie nieuws:
Randstad nieuws / Randstad news
Ger van Beek / van beek duurzame marketing communicatie


Randstad News Nieuws click here

Meld nieuws