innovatieve real asset beleggingsstrategieën

Innovatieve real asset beleggingsstrategie

-

PERSBERICHT

Primevest Capital Partners



Bart Pierik,
Managing Partner bij Primevest Capital Partners


• Primevest Capital Partners is gespecialiseerd in alternatieve en innovatieve real asset beleggingsstrategieën met een focus op parkeren, communicatie-infrastructuur en wonen;
• Het totaal beheerd vermogen bedroeg circa EUR 1,3 miljard, met assets in 10 Europese landen.





Archief:
Utrecht/Berlijn, – Het management en CommonWealth Investments B.V. zijn verheugd dat de management buy-out van grote delen van de voormalige activiteiten op het gebied van asset en fondsmanagement van Bouwfonds Investment
Management B.V. met succes is voltooid. De activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam: Primevest Capital Partners.

Primevest Capital Partners heeft alle activiteiten verwor-ven op het gebied van parkeren, de Duitse communicatie-infrastructuur activiteiten als ook de twee individuele woningmandaten. “Met Primevest Capital Partners kunnen wij onze hoog-waardige investment management activiteiten voortzetten met de bestaande gespecialiseerde teams," zegt Managing Partner Bart Pierik bij Primevest Capital Partners. “De afgelopen jaren hebben we onze leidende positie als manager van parkeerfondsen versterkt, onze residentiële activiteiten voor institutionele klanten uitgebreid en een nieuw fonds in communicatie-infrastructuur opgericht. Wij zijn de eerste investment manager die Duitse institutionele beleggers de mogelijkheid biedt om op lange termijn te investeren in passieve communicatie-infrastructuur.
Wij zien een groeiende belangstelling van institutionele klanten voor onze inno-vatieve real asset producten waardoor we het totaal beheerd vermogen verder kunnen laten groeien,” vervolgt Bart Pierik.

Primevest CP met 30 specialisten haar institutionele klanten te bedienen vanuit lokale
kantoren in Utrecht en Berlijn. Primevest Capital Partners zal werd geleid door de voormalige medewerkers van Bouwfonds IM Bart Pierik (Managing Partner), Ruud Roosen (Par-king), Hans-Peter Renk (Residential), Bas van Dongen (Communication Infrastructuur) en de voormalige CFO van Foruminvest B.V., Walter Kuppens (Finance & Risk).

CommonWealth Investments B.V., een Nederlands multi-family office, is de financiële
sponsor van Primevest Capital Partners. “Wij geloven dat er op de markt vraag is naar
gespecialiseerde investment managers met een focus op innovatieve, onderscheidende real asset beleggingsproducten.

De activiteiten van Primevest Capital Partners voldoen aan deze vraag en we hebben er vertrouwen in dat het management de bestaande activiteiten van Primevest Capital Partners de volgende jaren succesvol kan uitbreiden,” zegt Leo Derksen, medeoprichter van CommonWealth Investments B.V.

Over Primevest Capital Partners
Primevest Capital Partners (“Primevest CP”) is een pan-Europese investment manager, gespecialiseerd in innovatieve real asset beleggingsstrategieën. Met gedegen branchekennis en een focus op gespecialiseerde beleggingssectoren zoals parkeren, telecommunicatie en wonen is Primevest CP uitgegroeid tot een toonaan-gevende speler in deze sectoren.

Primevest CP streeft naar een aantrekkelijk risico-gewogen rendement voor haar klanten, met een focus op duurzame inkomens- en vermogensgroei. Primevest Capital Partners heeft momenteel een totaal beheerd vermogen van EUR 1,3 miljard, verdeeld over institutionele fondsen en manda-ten. Primevest CP heeft 30 specialisten in dienst en opereert vanuit kantoren in Berlijn en Utrecht.

Neem voor meer informatie contact op met:
Primevest Capital Partners
Bart Pierik
Managing Partner
+31620396615
bart.pierik@primevestcp.com
Primevestcp.com

Mediacontact Primevest Capital Partners:
Lisette van der Ham
Hoofd Marketing & Corporate Communications
+ 31683200561
lisette.vanderham@primevestcp.com


Randstad Nieuws / News Duurzame asset beleggingen
meld nieuws info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws