Wonen in Zuidplas Groene Hart ontwikkeling

Structuurvisie Zuidplas Wethouder Rinus Bosman




Structuurvisie Zuidplas Wethouder M. (Rinus) Bosman



Functie: Wethouder, 2e loco burgemeester

Partij: ChristenUnie/SGP

E-mail: r.bosman@zuidplas.nl

Portefeuille

- Ruimtelijke ordening;
- Nieuwe infrastructuur;
- Volkshuisvesting;
- Grondbedrijf;
- Vastgoed;

- Monumentenbeleid;
- Integrale vergunningverlening en handhaving;

- Gemeentelijk woningbedrijf (Ambonwijk);

- Ontwikkeling Zuidplaspolder (incl. ROZ/ Grondbank).


Nevenfuncties:

· Voorzitter Stichting Molenviergang

· Lid algemeen bestuur Recreatieschap Rottemeren

· Lid stuurgroep Eendragtspolder

· Lid Bestuurlijk Platform Zuidvleugel

· Lid algemeen bestuur Regionale Ontwikkelingsorganisatie Zuidplas

· Lid dagelijks bestuur Grondbank RZG Zuidplas




Ontwerp-Structuurvisie Zuidplas 2030


Structuurvisie Zuidplas 2030



Zuidplas staat de komende decennia voor grote ruimtelijke uitdagingen. We willen een gemeente zijn van springlevende dorpen en buurtschappen, waar volop ruimte is voor bedrijvigheid. We willen onze inwoners aantrekkelijke recreatiemogelijkheden bieden in een groene omgeving. Dit alles met een goede bereikbaarheid en oog voor milieu en duurzaamheid.

De tijd waarin we leven vraagt om slimme keuzes en adequaat handelen. Veel plannen voor nieuwe woon- en werkgebieden worden minder ambitieus, grootschalige opgaven worden gefaseerd in de tijd en de financieringsmogelijkheden voor groen en infrastructuur nemen af. En toch gaat Zuidplas de uitdaging aan om de leefbaarheid van zijn dorpen te verhogen en de (boven)regionale ontwikkelopgave in de Zuidplaspolder te verwezenlijken.

Een gewenst kader…

In de Structuurvisie Zuidplas 2030 presenteren we als gemeente onze ruimtelijke visie tot 2030 en daarna. We beschrijven op hoofdlijnen welke ambities we hebben en welke koers we volgen om die ambities te verwezenlijken. Deze visie vormt een kader voor de gebieds- en ruimtelijke opgaven die Zuidplas in de komende decennia wil realiseren. Via deze website kunt u het pdf-bestand van de Structuurvisie downloaden, een vraag stellen in de rubriek ‘Vraag en antwoord’, of een digitale zienswijze indienen.

De Structuurvisie is opgebouwd aan de hand van vijf thema’s: ‘Wonen en Voorzieningen’, ‘Werken’, ‘Groen en Recreatie’, ‘Verkeer en Infrastructuur’ en ‘Milieu en Duurzaamheid’. Met deze website willen we u als bewoner van Zuidplas echter extra faciliteren. Dankzij de interactieve kaart kunt u in één oogopslag zien welke ruimtelijke opgaven we tot 2030 zullen realiseren. U kunt dit bekijken op gemeentelijk niveau, maar ook per afzonderlijk dorp.

…dankzij uw inbreng

In maart 2011 vond in Zuidplas een burgerparticipatietraject plaats onder de naam ‘Qwiek’. Als bewoner van onze gemeente kreeg u daarin de kans om uw mening te geven over de toekomstige gewenste ontwikkelingen binnen Zuidplas. In die gesprekken hebben we in breed verband gekeken naar de behoeften van de inwoners binnen het eigen dorp en de gemeente. Met als centrale vraag: ‘Wat is er volgens u nodig om uw dorp qwiek (springlevend) te houden of te maken?’

De uitkomsten van Qwiek zijn gebruikt voor een aantal visiedocumenten die de gemeenteraad van Zuidplas als kader voor de Structuurvisie heeft vastgesteld. In aanvulling hierop heeft de gemeenteraad een aantal bouwstenen geformuleerd, als richtinggevende keuzes in ons ruimtelijk beleid. Zowel de visiedocumenten als de bouwstenen vormen de basis voor de Structuurvisie Zuidplas 2030.

Structuurvisiekaart bekijken



Randstad News -
Randstad Nieuws
contact
Twitter: @Randstadnews



Meld nieuws