ESG Environmental Social Governance

ESG bepaalt de prijs van vastgoed

-

van beek communicatie

Persbericht

Strategie is belangrijker dan transacties

Klik hier voor de NVM berichten. Regio Zuid

VIDEO VERSLAG DISCUSSIE

In de regio Zuid in het algemeen en Eindhoven in het bijzonder is een enorm tekort aan moderne kantoren die qua inrichting en faciliteiten geschikt zijn voor het hybride werken, zoals dat tijdens de coronacrisis definitief is doorgebroken.

Dat was een van de gezamenlijke conclusies van Stefan Bouwman van Hauzer & Partners, Jim Orsel van CBRE, Robert Kok van Colliers en Paul Fermont van Faasse & Fermont, tijdens de Regio Talkshows van NVM Business. ‘Fascinerend is dat de behoefte aan kantoorruimte niet is afgenomen door het nieuwe werken, omdat iedereen twee dagen thuis werkt en daarnaast in ieder geval op dinsdag en donderdag naar kantoor wil’, legt Kok uit.

Het gesprek gaat verder over onder andere de Energielabel C-plicht voor kantoren die op 1 januari 2023 van kracht wordt en de neiging van ontwikkelaars én gemeenten om zich blind te staren op het eigen stuk grond.

ESG bepaalt de prijs van vastgoed
Environmental, Social en Governance (ESG) zijn de drie factoren die de duurzaamheid van beleggingen bepalen.

In navolging van ‘Environmental’ heeft ook ‘Social’ in de regio Zuid steeds meer invloed op de prijs en kwaliteit van het vastgoed: zie in een tijd van grote krapte op de arbeidsmarkt immers maar eens medewerkers te vinden voor een distributiecentrum in Venlo of Tilburg, waar het altijd tocht en te koud of te warm en te donker is en waar geen sprake is van voldoende daglichttoetreding.

Het is een van de aansprekende voorbeelden die de revue passeren tijdens de Regio Talkshows van NVM Business, waar namens de regio Zuid Stefan Bouwman van Hauzer & Partners, Jim Orsel van CBRE, Robert Kok van Colliers en Paul Fermont van Faasse & Fermont aan deelnemen.

‘In plaats van een verzameling werkplekken wordt een kantoor steeds meer een bedrijfsmiddel, dat ondernemers in staat stelt om talentvolle medewerkers aan zich te binden en vast te houden’, voorspelt Fermont.

-

Meld nieuws