Zebrapaden en LED Verlichting van DD Creative

Verkeersveiligheid Zebrapaden LED Verlichting

-




Zebrapaden Coolsingel Rotterdam met ledverlichting digitaal aangestuurd

Concept en idee Mees Drevijn en Anke Padmos

Verkeersveiligheid Zebrapaden (Led)verlichting.

Een video geeft u een goed beeld van de fraaie uitvoering en de werking van ZEBRA ALERT
youtube link:



KLIK HIER VOOR DE VIDEO VAN ZEBRA ALERT

Verkeerveiligheid Zebrapaden LED verlichting



Initiatiefnemers DD Creative en ontwikkelaar van de eerste Zebrapaden voorzien van LED Verlichting bieden de oplossing. DD Creative, Mees Drevijn en Anke Padmos zijn de eerste initiatiefnemers in Nederland en bedenkers van het concept.

Meer weten over DD Creatibe voor bedenken van oplossingen in architectuur, lifestyle, of industriele of grafische vormgeving? Klik naar de site van deze ervaren solution partners.

Klik hier voor unieke voorbeelden van DD CREATIVE en inventieve oplossingen in uiteenlopende branches

Een video geeft u een goed beeld van de fraaie uitvoering en de werking van ZEBRA ALERT
youtube link
VIDEO ZEBRA ALERT

DD Creative is trots op het behaalde resultaat en danken de samenwerkende partijen waaronder DSV Rotterdam. Deze partijen zijn uiterst tervreden over de toegenomen veilihgeid van de zebrapaden in Rotterdam.



Persbericht in de landelijke media en op de site van de Gemeente Rotterdam


ROTTERDAM - Knipperende lichtjes in het asfalt moeten de ideële doelstelling van het zebrapad als veilige haven weer in ere herstellen.
Wethouder Jeannette Baljeu opende de eerste Alert Zebra op de drukke Rotterdamse Westblaak.


Alert Zebra® is een innovatieve tegemoetkoming in de verkeersveiligheid. De verlichting wordt geactiveerd door de overstekende voetganger en maakt automobilisten erop attent dat zich voetgangers op het zebrapad bevinden.

Alert Zebra® is geen STOP-teken, de voetgangers én de automobilisten moeten zelf verantwoordelijkheid nemen.

D.D. Creative



Vervolgbericht van de dS+V van de Gemeente Rotterdam.
Op woensdag 11 november om 18.15 uur heb ik samen met Hans van Zuuren (Centrumraad) voor het Stadhuis de LED verlichting op de zebrapaden onthuld. VOOR DE VOLLEDIGHEID: Wethouder Jeannette Baljeu en DD Creative waren hier op de eerste plaats bij aanwezig

Onthulling LED lampen op zebrapad voor het Stadhuis

Met de duurzame verlichting worden overstekende voetgangers op de zebrapaden op de Coolsingel beter zichtbaar. Ook is het de bedoeling dat met opvallende zebrapaden voetgangers sneller kiezen voor het zebrapad. De LED lampen branden op zonne-energie en zijn op 9, 10 en 11 november geplaatst bij de niet geregelde zebrapaden van het Hofplein tot aan het Churchillplein.

Het vergroten van de verkeersveiligheid in Rotterdam is voor mij topprioriteit. Door plaatsing van deze duurzame ledverlichting op vijf oversteekplaatsen op de Coolsingel willen we het oversteken veiliger maken waardoor we het aantal ongevallen hopen te verminderen. Met name in de avonduren levert oversteken op de Coolsingel vaak gevaarlijke situaties op. Met de lichtgevende zebra's willen we voetgangers ook stimuleren om op de zebrapaden over te steken. Rotterdam heeft met de LED oversteekplaatsen de primeur in Nederland. De Coolsingel is de eerste straat in Nederland met knipperende LED oversteekplaatsen.

Oversteekplaatsen voor voetgangers
.Wat vindt Veilig Verkeer Nederland?
Oversteken is gevaarlijk voor voetgangers, omdat ze dan het veilige trottoir moeten verlaten en zich tussen het rijdend (auto)verkeer moeten begeven. Omdat oversteken riskant is moeten oversteekplaatsen goed worden ontworpen en opvallend zijn. Oversteekvoorzieningen worden daarom bij voorkeur uitgerust met zebramarkering. Het zebrapad heeft een juridische status: bestuurders zijn daar verplicht voetgangers en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig voor te laten gaan. Het zebrapad vormt een onmisbaar element in looproutes van voetgangers. Het verbindt voetpaden en trottoirs met elkaar. Vooral kwetsbare voetgangers (ouderen, gehandicapten, kinderen) hebben behoefte aan veilige oversteekvoorzieningen.

Vormgeving en lokatie
Een goede zebra ligt op een logische plek in de looproute. Want hoe meer voetgangers de oversteekplaats gebruiken, hoe groter de opvallendheid en de acceptatie. Ter hoogte van de zebra moeten automobilisten snelheid minderen, bijvoorbeeld door een plateau of drempel, eventueel in combinatie met een versmalling of middengeleider. De zebra moet opvallend zijn voor naderend verkeer en moet voldoende uitzicht bieden voor voetgangers en op voetgangers. Er hoeft slechts één rijstrook per rijrichting overgestoken te worden.

Kanalisatiestrepen: schijnveiligheid
Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat zebrapaden veilige oversteekvoorzieningen zijn.
Er bestaan ook oversteekplaatsen die gemarkeerd worden door kanalisatiestrepen. Dat zijn strepen aan weerszijden van een oversteekplek. Deze kanalisatiestrepen hebben geen juridische status, ze geven slechts de plek aan waar voetgangers zouden kunnen oversteken. Bestuurders zijn daar niet verplicht voetgangers voor te laten gaan. De onduidelijke status van kanalisatiestrepen veroorzaakt verwarring en dus onveiligheid.

Wettelijke eisen
In artikel 49 lid 2 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV1990) staat de juridische status van het zebrapad (voetgangersoversteekplaats/VOP) genoemd:
Bestuurders moeten voetgangers en bestuurders van een gehandicaptenvoertuig, die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan zulks te doen, voor laten gaan.

In de Uitvoeringsvoorschriften van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) staat omschreven hoe een zebrapad er uit moet zien. Een zebrapad wordt dwars op de weg aangebracht en bestaat uit witte strepen van ten minste 4 meter breed. Bij een zebrapad moet altijd het bord L2 geplaatst zijn, behalve als er verkeerslichten aanwezig zijn.

Verkeersveiligheid Zebrapaden (Led)verlichting.
Verkeerveilgheid zebrapaden LED verlichting

Algemeen Verkeersveiligheid.

Verkeerveiligeid informatie portal Zebra LED Alert

Oversteekplaatsen voor voetgangers | VVN
Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat zebrapaden veilige oversteekvoorzieningen zijn. ...
Veilig verkeer Nederland Positief op Zebra Alert

Vergelijkbaar Onderzoek veiligheid oversteekplaatsen: "Nood aan Europes Onderzoek veiligheid oversteekplaatsen:
"Nood aan Europese verkeerveiligheid zebrapaden dat deze duidelijk en herkenbaar en verlicht worden pleiten voor het concept van Zebra Alert


Wegenforum
Zebrapad vaak levensgevaarlijk dus moeten van signaalverlichting voorzien worden.
Veel automobilisten trekken zich niets van de oversteekplaatsen aan. ... van de SWOV bieden zebrapaden nog geen garantie op veiligheid. ...
Wegenforum

Gemeenten Nieuwsberichten, Mede op basis van vragen over veiligheid en eventuele verkeerslichten op zebraspaden oversteekplaatsen. Uit de evaluatie blijkt dat de huidige oversteekplaats met zebrapaden signaal verlichting vragen

Verkeersveiligheid niet gebaat bij verwijderen van zebrapaden
Verkeersveiligheid niet gebaat bij verwijderen van zebrapaden maar voorzien van signaalverlichting Zebra Alert Led verlichting.

Automobilisten zijn op hun beurt in de buurt van oversteekplaatsen bedacht op voetgangers ...
SWOV -

Randstad Nieuws/News
info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws