Hamit Karakus directeur archief Platform31

Motor van Wonen in New Rotterdam Hamit Karakus


Hamit Karakus de Sterkste Lijsttrekker van de PVDA en wenselijk voor Rotterdam.
De motor van het Nieuwe/New Rotterdam in wonen, werken en stadsontwikkeling. Stabiele en betrouwbare wethouder met visie en betrokkenheid op heden en de toekomst en kansen ontwikkelt voor ontstaan van nieuwe economische mogelijkheden voor de Brand Rotterdam, de stad en de betrokken regio Rotterdam.



Hamit Karakus Motor van Wonen en werken in Rotterdam..

Karakus wil PvdA Rotterdam gaan leiden

Hamit Karakus stelt zich kandidaat om de PvdA aan te voeren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. ‘’Ik ga voor het lijsttrekkerschap,'' zei de wethouder maandag.

Karakus denkt dat hij zijn partij het beste door een moeilijke tijd kan loodsen. ‘’Zeker in de huidige economische crisis heb je mensen nodig die de koers kennen, die het vast kunnen houden en die de mensen kunnen binden: ik denk dat ik daar de kandidaat voor ben.’’

De wethouder wil inzetten op ‘’werk voor iedereen’’. Ook wil hij zorg toegankelijk houden voor alle leeftijdsgroepen en spanningen onder etnische groepen te laten verminderen. ‘’Dat zijn mijn speerpunten,’’ vertelde hij.



Opspraak

Eerder dit jaar kwam Karakus nog in opspraak door problemen met de brandveiligheid bij moskee-internaten in de stad. De wethouder was naar eigen zeggen bang om de partij daarmee te belasten, maar heeft nu besloten zich toch kandidaat te stellen.

Mocht Karakus de partij gaan aanvoeren, dan behoort ook een verkiezingsnederlaag tot de mogelijkheden. De wethouder zegt dan bereid te zijn om als oppositielid in de raad plaats te nemen. ‘’In dat geval is het zo dat je je verantwoordelijkheid moet nemen,’’ zegt hij.

Concurrenten

Karakus is niet de eerste PvdA'er die zich kandidaat stelt om als lijsttrekker de verkiezingen van maart in te gaan. Ook voorzitter Carlos Goncalves van deelgemeente Delfshaven, raadslid Leo Bruijn en PvdA-lid Remco van Vliet dingen mee naar het lijsttrekkerschap.

Dat ook de wethouder zijn partij wil aanvoeren, komt voor betrokkenen vermoedelijk niet als een verrassing. Karakus werd in de wandelgangen van het Stadhuis al geruime tijd genoemd als mogelijke lijsttrekker.

Politie

De wethouder woont al sinds 1986 in Rotterdam. Naast zijn activiteiten in de politiek werkte hij onder meer als brigadier bij de politie in Schiedam en als adjunct-directeur bij Atta Makelaars.

Kandidaten voor het lijsttrekkerschap konden zich tot maandag melden. Zij moesten wel minstens vijftig ondersteuningsverklaringen overleggen. De PvdA-leden mogen binnenkort per referendum een voorman kiezen.
.
Audio: Hamit Karakus kondigt in Wakker@rijnmond.nl aan dat hij als lijsttrekker de verkiezingen in wil gaan.






Bewoners aan het woord

100hoog: op de fiets naar het theater
Als kind zag hij het door Duitse bommen en een vuurstorm weggevaagde stadshart. Als volwassen man werkte hij mee aan de wederopbouw ervan. Letterlijk, als architect. Ook al woonde hij de laatste vijftien jaar in België en Frankrijk, Henk Klunder heeft Rotterdam nooit losgelaten. Daarom keren hij en zijn vrouw er terug. Op een bijzondere plek, in 100hoog.

Karel Doorman: het uitzicht als tv-programma
Zelfs op een mistige dag als deze word ze gelukkig van haar uitzicht. Malgosia Luczak kan bijna niet wachten tot het zomer is, als wooncomplex De Karel Doorman in hartje Rotterdam wordt opgeleverd. Dan kan ze haar driekamerappartement op de zeventiende etage betrekken.
Karel Doorman: je ziet de hele stad liggen
Ze wonen nu nog in Tilburg, maar moeten vanwege het werk van een van hen dichter bij Amsterdam gaan wonen. Toch is de hoofdstad voor Jean-Pierre van Overdijk en Jan Mandema geen optie. Te duur, en je struikelt er over de toeristen, zeggen ze. Dus wordt het Rotterdam: De Karel Doorman.
De Borders: voordeliger uit dan met bestaande bouw
Dagelijks kwam Fatih Cetin langs De Tuin op het Zuiden. Maar tot een kennismaking met het nieuwbouwproject op Zuid kwam het pas na enige tijd. “We keken eerst vooral naar bestaande bouw”, zegt Cetin. “Dat liep steeds spaak, bijvoorbeeld op de prijs.”

Wandeloord: je combineert hier twee werelden
Hij woont nu nog in een appartement in The Red Apple, in de binnenstad, maar zocht meer speelruimte voor zijn zoontje Dylan. Ook wilde hij een echt kantoor aan huis. Toen stuitte Menno Landman op een gezinswoning met werkruimte in project Wandeloord.

Stadtswerf: het leek wel een kerstkaart
Ze kwam in september in nieuwbouwproject Stadtswerf in Historisch Delfshaven wonen en toen verheugde Hannie Peters (75) zich al op de winter. Want hoe fraai haar nieuwe stek in de zomer ook is, met sneeuw is het net een schilderij van Anton Pieck. “Het leek van de winter wel een kerstkaart.”

Bovenbeek: van een afstand lijkt het een villa
Ruim, groen en rustig, maar ook levendig. Bovenbeek, in de Rotterdamse nieuwbouwwijk Park 16Hoven, wordt een buurt met twee gezichten. Of drie. Want er komen ook een basisschool, een kinderdagverblijf en een gymzaal. Toch hadden Arno Captijn en Marjon Brinkgreve andere redenen om er een huis te kopen.
De Reigers: voorsorteren op de toekomst
Ze woont al 41 jaar in Ridderkerk (Slikkerveer), maar begint op te zien tegen het werken in de tuin. Dus ging Anny Neuss (77) zich oriĂ«nteren op een appartement. Dat moest wĂ©l een appartement met Humanitasvoorzieningen zijn. “In IJsselmonde, op vier kilometer van mijn huis, vond ik wat ik zocht”, zegt ze.

Schiecentrale: het was meteen geweldig
Ze woonden in een leuk huis in Charlois, dat ze aan het opknappen waren. Toch volgden ze de ontwikkelingen in het Lloydkwartier met belangstelling. Een open dag in de Schiecentrale trok Martin Loef en Renske Spijkerman over de streep. “Ik vond het meteen geweldig hier”, zegt Renske.
'Ik stap hier zo de zeventiende eeuw in'
Ze woont er sinds begin 2010 en wil er niet meer weg. Hannah Latul (26) heeft in project Stadtswerf in Historisch Delfshaven haar stekkie gevonden. "Ik kan me hier heerlijk terugtrekken en als ik gezelligheid zoek, loop ik mijn deur uit en zit ik er middendin."
'Ik loop de deur uit en heb alles bij de hand'

De Zevenhuizerplas, een strand, een boulevard, winkels, horeca, veel groen en een metrostation. Wie in Newport woont, in het hart van de Rotterdamse nieuwbouwwijk Nesselande, woont op een bijzondere plek. “Ik loop de deur uit en heb alles bij de hand.”
'Als bewoners zijn wij betrokken bij elkaar'
Nabuurschap. Met dat woord beschrijft Riet van der Werff ‘haar’ nieuwbouwbuurtje Hof van Heden in Hoogvliet. Met een gemeenschappelijke ruimte, een gezamenlijke tuin en een gemeenschappelijk binnenterrein is het project anders dan anders.
'Je kunt hier bijna niet chagrijnig worden'
Vrienden begrepen weinig van hun overstap naar de Schiecentrale in Rotterdam. Want Marie-Louise Dekkers en Kees Voermans woonden zo mooi landelijk, in het Brabantse Standdaarbuiten. Maar alles is daar wel erg ver weg.
'De werkelijkheid is hier mooier dan de plaatjes'
Restaurants, sportfaciliteiten, een supermarkt, een theater en natuurlijk fenomenale vergezichten. De Lloydpier maakt de hoge verwachtingen die Tilly Hoebe en Paul Brobbel ervan hadden, meer dan waar. De werkelijkheid is hier mooier dan de plaatjes, aldus Tilly.
Terug naar Rotterdam: dat voelt vertrouwd
Zelf werd ze geboren in Den Haag, maar haar man komt uit Rotterdam. Toch is hun terugkeer naar de Maasstad niet alleen aan hem te danken, zegt Arnieke Scholten (59) stellig. “We hebben hier vele jaren gewoond en ik ben van deze stad gaan houden.”
Terug naar Rotterdam: terug naar huis
Ze houdt van de levendigheid van de stad en van de rechtdoorzee mentaliteit van de mensen. Rotterdam voelt voor haar als een oude jas waar ze geen afstand van kan doen. Toch heeft Nel Kuhlmann (79) ruim 28 jaar niet in de Maasstad gewoond.
Terug naar Rotterdam: alles bij de hand
Jaren woonden ze in Blijdorp, GĂ© Stamm en zijn vrouw Carla, geboren en getogen Rotterdammers. Maar tien jaar geleden verhuisden ze naar Rhoon, naar een hoekhuis met een flinke tuin. Inmiddels zijn de vijftigplussers alweer een jaar terug in de stad, in appartementencomplex Hollandia in het Lloydkwartier.
Terug naar Rotterdam: dat spreekt voor zich
Ze zeiden altijd: ‘Als we ooit naar de Randstad terugkeren, dan wordt het Rotterdam’. Niet alleen omdat hun dochter er woont en hun zoon er werkt, maar omdat ze er tussen 1959 en 1977 al woonden en sinds die periode de liefde voor de Maasstad nooit is bekoeld.
© 2013 Wonen in Rotterdam | Rotterdam Marketing Woonpromotie | Discl






Meld nieuws