Taxatie VVE appartementen SKW Certificaat

VVE Certificaat Kwaliteitskeurmerk VVE Belang




VvE Certificaat

Kwaliteitskeurmerk voor Verenigingen van Eigenaren



Kaf en koren appartementenmarkt worden gescheiden



Het kopen van een eigen huis/appartement is een grote financiële uitgave; voor veel mensen misschien wel de belangrijkste aankoop in hun leven. Bij het kopen van een eigen huis is het verstandig om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Bij de aankoop van een tweede hands auto vraagt iedereen tenslotte ook om een Bovag of ANWB keuring. Want je zult toch maar een kat in de zak kopen ...

Maar hoe zit dat nu bij een appartement? Toch een aankoop van een respectabele financiële omvang. Het kopen van een appartement betekent niet alleen kijken naar datgene wat zich tussen de vier muren van het appartementsrecht bevindt in goede staat verkeert, maar ook een grondige inspectie naar de toestand van het hele complex en naar het functioneren van de vereniging van eigenaren. Helaas zien veel kopers van bestaande appartementen dit over het hoofd en komen vroeg of laat voor onaangename (financiële) verrassingen te staan.

Om dit te voorkomen heeft op 30 maart 2001 tijdens de VvE-Info-2001 in Ahoy de landelijke introductie plaatsgevonden van het kwaliteitskeurmerk voor verenigingen van eigenaren.

Kopers van een appartement weten nu precies wat ze kopen en zijn ervan verzekerd dat met name het onderhoud jarenlang is veilig gesteld. Het VvE-certificaat geeft zekerheid aan kopers en borgt waardebehoud voor de eigenaren.

Waarom een VvE-certificaat?
Wie wil niet wonen zonder sores? Alleen: hoe selecteer je uit bijna 80.000 VvE’en een goed functionerende VvE? Menig koper of verkoper weet niet waarop gelet moet worden om te weten of een VvE goed functioneert. Certificering heeft bewezen een substantiële bijdrage te leveren aan de doorzichtigheid van de markt. Met het certificaat kunnen VvE’en zich in positieve zin profileren. Het VvE-certificaat waarborgt dat men met een goede vereniging te maken heeft. Periodieke herhalingsonderzoeken bewaken permanent de kwaliteit van de VvE.

Wat kost het VvE-certificaat?


De kosten voor het toelatingsonderzoek voor het verkrijgen van het VvE-certificaat worden bepaald aan de hand van het tarievenblad van SKW Certificatie. Factoren die de prijs bepalen zijn het aantal appartementen van een VvE en het aantal woongebouwen in een VvE.

Toelatingsonderzoek


Informatieset of meer informatie over het VvE-certificaat?

Samen Kwaliteit Waarborgen
SKW Certificatie BV
Postbus 50231
1305 AE ALMERE
Tel: 036 540 22 04
Fax: 036 534 80 09
Email: skw@skw-certificatie.nl
Internet:
SKW Certificatie