Sunflowerinvestments locatie- vastgoedontwikkeling

Cityscape Abu Dhabi

-

Cityscape Abu Dhabi



Cityscape is een internationaal evenement voor vastgoed investeerders en ontwikkelaars. Pol Real Marketing heeft het officiële agentschap in Nederland en België voor CityScape organisator IIR Middle East. Voor de verschillende Cityscape evenementen verzorgt Pol Real Marketing de marketing en acquisitie in Nederland en België en onderhoudt contacten met onder andere ontwikkelaars, architecten, uitgevers, koepel organisaties en consulaten.


Cityscape global evenementen


Cityscape Abu Dhabi
De organisatoren en deelnemers van Cityscape Abu Dhabi zijn verrast door de enorme belangstelling voor deze vastgoedbeurs, in het Abu Dhabi National Exhibition Centre. De eerste dag bezochten al 11.000 vastgoedspecialisten uit de hele wereld de Cityscape beurs en totaal kwam de teller op 40.000 bezoekers. De vraag naar vastgoed is enorm en veel partijen in de regio zijn opzoek naar adviseurs met specifieke kennis van o.a. green building.
De kroonprins van Abu Dhabi, ZKH Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nayhan, was tijdens zijn bezoek aan Cityscape zo onder de indruk dat hij besloot de beurs nog 1 extra dag open te houden om meer bezoekers de gelegenheid te geven Cityscape te bezoeken.
Op de beurs waren verschillende Nederlandse architecten vertegenwoordigd: ZZDP Architecten en CULD (Complex Urban Landscape Design). Het laatste bureau is een samenwerking tussen Studio Sputnik en Juurling + Geluk. CULD heeft al een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het masterplan 2030 voor de Urban Planning Council van Abu Dhabi. Zij verwachten binnenkort een vestiging in Abu Dhabi op te zetten. ZZDP Architecten heeft al verschillende bezoeken aan de regio gebracht en kon vanuit de stand contacten leggen met een aantal grote projectontwikkelaars.

Cityscape Abu Dhabi
Voor de eerste maal werd Cityscape georganiseerd in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten: Abu Dhabi. Met een beursoppervlak van 12.000 m2 en 13.000 bezoekers is het belang van een dergelijk evenement in dit gebied aangetoond.

Twee Nederlandse architecten waren met een stand aanwezig: KOW Architects en VVKH Architecten. Kas Oosterhuis van ONL gaf een lezing over Waterfront Architecture. Ook bezocht een delegatie van het ministerie van Economische zaken onder leiding van Frank Heemskerk de beurs.


Cityscape Abu Dhabi




Cityscape Dubai grootste B-to-B property investment en development event in de wereld.

Cityscape Dubai , het vastgoed evenement in booming Dubai, is uitgegroeid tot het grootste real estate evenement ter wereld. Vorig jaar is de beursoppervlakte met 30 procent toegenomen tot 55.000 m2. Er namen 500 exposanten deel uit 55 landen. Het bezoekersaantal liep op tot zo'n 35.000 bezoekers.

Tussen alle 'groot-groter-grootst' presentaties zijn ook steeds meer partijen van buiten de regio terug te vinden. De aanwezige Nederlanders geven aan dat zij uitstekende zaken gedaan hebben. DHV, Dutch Docklands en Royal Haskoning waren aanwezig met een stand. DHV deed dat in combinatie met een aantal vooraanstaande Nederlandse architecten: ONL Oosterhuis Lenard, Cepezed, Architecten Cie en Ector Hoogstad Architects. Deze architecten ontvingen ook een goede respons op hun lezingen tijdens het World Architecture Congress. Een groot aantal standhouders, waaronder de Nederlanders, hebben aangegeven ook op de Cityscape beurs in Abu Dhabi aanwezig te willen zijn.

Meld nieuws