Rotterdam 675 jaar van Rotta tot New Rotterdam

Van Rotta tot Rotterdam, 675 jaar Rotterdam

-
Archief Nieuws New Rotterdam

De BrinkGroep werkt aan de finishing touch van het Timmerhuis en de Historie en geschiedenis van 675 jaar Rotterdam in Museum Rotterdam.
De Rotterdam, de Markthal, Centraal station, en het Timmerhuis waar Museum Rotterdam zijn intrek in neemt als de bekroning voor 675 jaar Rotterdam.
Het Timmerhuis Rotterdamse markant icoon die staat voor de dynamiek en historie en geschiedenis van 675 jaar Rotterdam.
Rotterdam gekozen tot European City of the Year


Op de oude ondergrond van Rotta bouwde Rotterdam dynamisch voort aan architectonisch spectaculaire gebouwen. En met het opleveren van Timmerhuis in 2015 krijgt de historie en geschiedenis van ontstaan tot New Rotterdam zijn 675 jaar monument.Paul Van De Laar: Functie beeindigdPaul van de Laar - Director of Collections/Professor of urban History at Historical Museum Rotterdam/Erasmus University Rotterdam

Rotterdam Area, Netherlands Museums and Institutions

Current Director of Collections at Museum Rotterdam
Professor of Urban History at Erasmus University Rotterdam
Past Head of Collections at Historisch Museum Rotterdam
Historical researcher at gemeente Rotterdam

Randstad nieuws

Mijlpaal 675 Rotterdam
Heipalen die hiervoor tot aan de fundamenten van Rotta de grond in zijn gegaan hebben een nieuw Rotterdam doen verrijzen. Het Timmerhuis is een geweldig icoon van de stad waarmee eigenlijk een stedelijk museum krijgen met de geschiedenis en historie van Rotta tot New Rotterdam.


Als ode aan de historie van de stad Rotterdam waarvoor de stadsrechten werden verkregen in 1340 - en de viering in 1990 - 650 jaar Rotterdam en rondom 2015 675 jaar Rotterdam.

De historie van architectuurstad Rotterdam.
Voorafgaande aan 2015 kan de aanloop vormen naar een bijzonder moment, 675 jaar stad Rotterdam.
Het concept is voorgelegd aan de gemeente Rotterdam. Nadat e.e.a. is uitgewerkt volgt nadere informatie over de deelnemende partijen in dit unieke project en het historische moment.

Contact van beek communicatie - Randstadnieuws


Ter herinnering aan 650 jaar Rotterdam.
werden unieke Artscreens, onderstaand de 5 thema' ontwikkeldDe serie werd op A1 formaat artscreens uigevoerd voor de pr en promotie in 1990.
Met bijzondere erkenning voor de inzet van onze toenmalige art director Mees Drevijn en creatief ontwerper Maurice Blok.

Ger van Beek
Van beek communicatie
e: ger@vanbeekcommunicatie.nl

Het ontstaan van de stad Rotta gaat veel vverder terug in de tijd. Maar de stadsrechten verkreeg Rotterdam in 1340. In de eeuwen die volgden heeft Rotterdam zich gestaag als handelsstad ontwikkeld. Vanaf de zeventiende eeuw werd Rotterdam steeds belangrijker en ging het zijn positie aan het water uitbouwen. Koophandel en scheepvaart kregen een grote rol in de economie.

In de tweede helft van de negentiende eeuw werd uitbreiding van de haven een topprioriteit. Overslag van goederen werd de �core business� van de stad. Uit deze tijd stamt het imago van de �opgestroopte mouwen�. De bevolking groeide naar 300.000 inwoners in 1900.

En toen werd het 14 mei 1940: binnen tien minuten vaagde de Luftwaffe de eeuwenoude binnenstad van de kaart. De branden die volgden tijdens de dagen erna vernielden veel van wat er nog overeind was gebleven.

Al in juni 1940 lagen de plannen voor de wederopbouw klaar. Rotterdam moest een strakke stad worden, met vier gescheiden functies: wonen, werken, verkeer en recreatie. De havenexpansie ging naar het westen: Europoort, het Botlekgebied en de Maasvlakte werden aangelegd. Rotterdam werd de grootste haven ter wereld.

Vanaf begin jaren �70 kwamen de oude haventerreinen nabij de binnenstad vrij voor herontwikkeling. Het havengebied in de stad werd herbestemd voor (nieuw) stedelijk gebruik. Het gemeentebestuur is zich vanaf dat moment ook sterk gaan richten op het aantrekkelijk maken van de stad met moderne architectuur (�Manhattan aan de Maas�). Er kwamen steeds meer recreatieve voorzieningen (zoals de Oude Haven) en meer woningen in het centrum. Nieuwe kantoorlocaties legden een basis voor verbreding van de economie.

Van beek communicatie heeft nu een ontwerp/concept ontworpen dat binnenkort tijdens een bijzonder moment in de stad wordt gepresenteerd.Contact van beekcommunicatie - Randstadnieuws