Stedenbouw architectuur architecten

VVKH Architecten

-




Verheijen Van Rijswijk Knappers de Haan, (VVKH architecten) is een bureau met nu 30 medewerkers dat al 30 jaar bijzondere, grote en kleine projecten realiseert. De bureauorganisatie is opgebouwd rond twee gelijkwaardige pijlers: de architectuur enerzijds en bouwtechniek, financiƫn anderzijds. Fons Verheijen, Gerrit-Jan van Rijswijk, Ronald Knappers en Joost de Haan zijn verantwoordelijk voor ieder ontwerp dat het bureau verlaat. Zij worden bijgestaan door medewerkend architecten Wouter Fokkinga en Krijn Tabbers. Mels Verkoren is, samen met het managementteam, verantwoordelijk voor bouwtechniek, planning en financiƫn, ofwel de vertaalslag van ontwerp naar praktische uitvoering. De twee gelijkwaardige disciplines binnen het bureau stimuleren en prikkelen elkaar met als gezamenlijk doel een zo optimaal mogelijk eindproduct te leveren.




STUDIE STUDENTENEENHEDEN DELFT

De opdracht luidde: zoek een voor studenten betaalbare woonvorm die op willekeurige situaties kan worden ingepast. Er is gekozen voor een kleinschalige oplossing, waarbij bewoners meer betrokken zijn bij hun woonomgeving. Elk blok bevat twee gescheiden eenheden voor zes studenten met ieder een eigen kamer en gemeenschappelijke voorzieningen. De blokken zijn zodanig ontworpen dat ze zeer dicht op elkaar kunnen worden gesitueerd. Ze bestaan uit een prefab casco en zijn eenvoudig demontabel.




Winnaar ontwerpwedstrijd nieuw gemeentehuis Leiderdorp
Voor het nieuwe gemeentehuis te Leiderdorp heeft de gemeente een ontwerpwedstrijd onder ontwikkelaars uitgeschreven. De jury heeft op 26 november jl. het ingediende plan van projectontwikkelaar Dura Vermeer/VVKH architecten unaniem als winnaar gekozen. Het ontwerp van Joost de Haan voldoet volgens de jury het beste aan de meeste criteria en past binnen alle door de Raad meegegeven randvoorwaarden.
Uit het juryrapport: Het ontwerp van Dura Vermeer is een ingetogen ontwerp waarvan de bouwmethodiek, de materiaaltoepassing en de kleurstelling konden bekoren. De begrippen industrialisatie, flexibiliteit en duurzaamheid zijn op een voortreffelijke wijze toegepast.

Klik hier voor meer informatie

Randstad Nieuws / News /

Meld nieuws