Heat Transfer Fluid thermal Solar Panels

Energieprestatie van gebouwen 'NEN 7120






'Presteren met energieprestatie' 2016



NEN 7120
de Nederlandse norm voor energieprestatie van gebouwen gaat veranderen. In 2016 verschijnen er nieuwe versies van de Europese normen waar NEN 7120 op gebaseerd is. Dat klinkt nu nog ver weg, maar dán kunnen we niets meer wijzigen aan de Europese normen. Dus moeten we nú onze stem laten horen. Daarom is er op 28 oktober een informatiebijeenkomst bij NEN voor belanghebbenden.

NEN 7120 is nu al gebaseerd op Europese normen. Die Energy Performance of Buildings (EPB) normen worden aangepast om beter aan te sluiten bij bijna energie-neutrale gebouwen. In overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt bekeken hoe dit in de bouwregelgeving wordt ingepast.
Valkuilen
De nieuwe Europese normen zijn realistischer en in zekere zin ook eenvoudiger. Maar een kleine verschuiving in een norm kan voor een producent, installateur of testlaboratorium grote gevolgen hebben. Voorbeelden zijn: een ongunstige tijdinterval in de norm, onrealistische forfaitaire waarden of andere gegevens nodig dan in de CE-markering staat.
Doelgroep
Fabrikanten, adviseurs en onderzoekers van thermische isolatie, verwarming, koeling, ventilatie, gebouwbeheersing en/of energieprestatie, wordt aangeraden deel te nemen aan deze bijeenkomst. Nog beter is lid te worden van de commissie die het stemrecht heeft. Wie zich nu aansluit krijgt een fikse korting.

archief
Op 21 september jl. organiseerde NEN, in CineMec Ede, een symposium over de nieuwe norm NEN 7120 'Energieprestatie van gebouwen', die medio oktober gepubliceerd wordt.



Deze norm wordt in de bouwregelgeving aangewezen.
Onder leiding van dagvoorzitter Tom Egbers werden de ruim 500 deelnemers in 3 parallelle sessies uitgebreid geïnformeerd over de laatste stand van zaken betreffende deze norm.
Onder andere een fotoimpressie en de presentaties van deze dag zijn beschikbaar.

Meld nieuws