Heat Transfer Fluid thermal Solar Panels

Almere Stadspark L'Hermitage Groene Energie

-

Stadspark LHermitage Almere





Almere groeit in de komende jaren uit tot een stad met meer dan 200.000 inwoners. Om ook de werkgelegenheid mee te laten groeien en tot een goed economisch klimaat te komen, wordt er hard gebouwd aan het Zakencentrum in Almere Stad.



De bouw van deze kantoorlocatie is een verdere invulling van het streven om een aantrekkelijk Stadshart te realiseren waarin verschillende functies zijn gemengd. Wonen, werken, winkelen en uitgaan komen zo in het nieuwe stadshart samen.

Het Zakencentrum / WTC Almere ligt pal ten noorden van het Centraal Station in Almere Stad. Hier wordt de komende jaren gewerkt aan de bouw van kantorencomplex LHermitage. Dit complex bestaat uit drie delen. De gebouwen verschillen in hoogte en omvang.

De bouw is gestart in 2007 met het gebouw Carlton, dat 120 meter hoog wordt met 31 verdiepingen en zon 38.000 m2 groot. Halverwege 2010 zal dit gedeelte door bouwbedrijf Te Pas, onderdeel van de Volker Wessels groep opgeleverd worden. Daarna volgt het middelste complex, Martinez, dat een hoogte van ca. 78 meter krijgt en 19 verdiepingen telt met een vloeroppervlak van 22.000 m2. Als laatste wordt het gebouw Majestic aan de Landdrostdreef gebouwd. Dat pand krijgt een oppervlakte van zon 27.500 m2 en wordt 85 meter hoog. Hiervan is de bouw nog niet gestart.



Naast de gebouwen zijn twee vierlaagse ondergrondse parkeergarages (ontwikkeling Eurocommerce) neergezet door Visser & Smit Bouw uit Papendrecht. Tussen de kantoortorens en het station ontstaat een nieuw stationsplein, en op de parkeergarages wordt een park in opdracht van de gemeente Almere door Erdo Groen gerealiseerd. De waterdichte laag is inmiddels aangebracht door Erdo Dak. Dit Mandela-park vormt het dak van de parkeergarages, dat buiten kantoortijden ook dienst doen als openbare garage.

Uitgangspunt in het ontwerp van Karres en Brands landschapsarchitecten voor dit gebied zijn de loopstromen vanuit het station en busstation naar de nieuwe en bestaande kantoren in het gebied. Het gebied moet verder aanleiding bieden om even te gaan zitten en te genieten van een groene omgeving. Het dakpark is omsloten door aan de ene zijde het zakencentrum / WTC wat tegen het Centraal Station staat en aan de andere zijde door woningbouw.



Het park bestaat uit organisch gevormde groenvlakken met siergrassen en bomen. De paden worden uitgevoerd in terrazzo-asfalt zodat een oppervlak zonder dilataties kan worden gerealiseerd. Tegen de noordrand van het park ligt een ondiepe vijver langs een dubbele platanenstrook.



Het stationsplein wordt uitgevoerd met het natuursteen dat ook in het Stadshart wordt gebruikt. Zo wordt een optimale hechting van beide gebieden bereikt en vormt het nieuwe park een herkenbare overgang tussen Stadshart en woonwijk.

Opdrachtgever: Erdo Groen site
Erdo Groen

Locatie: voormalig Mandelapark
Oppervlakte: 9000 m² parklandschap

Meld nieuws