Luchtsingel open Rotterdam

Rotterdam Drijvende woningen Stadshavens

-

In, op en langs de Nieuwbouw woningen aan het strand van de Rijnhaven





2023: Inloopdagen Rijnhaven
De Rijnhaven maakt weer een volgende stap op weg naar een binnenstad op twee oevers met een park en 3.000 woningen.



Het concept Voorlopig Ontwerp voor het 2e drijvende park aan de Wilhelminapier wordt getoond. Dat geldt ook voor het Warmteplan, de Welstandsparagraaf en het Voorlopig Ontwerp voor het landpark. Iedereen die wil kan langskomen, vragen stellen en vertellen wat ze van deze plannen vinden. Medewerkers van het projectteam staan klaar om uitleg te geven en alle vragen te beantwoorden.

De Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten. Er komt een nieuw stuk stadscentrum.
Van het havenbekken wordt een derde deel gedempt. Daar zijn we al mee begonnen. Op die plek komen 3.000 woningen, die allemaal grenzen aan een nieuw aan te leggen park. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en dure koopwoningen. Echt voor ieder wat wils dus. Naast het 'landpark' worden aan de kades aan beide kanten van de Rijnhaven drijvende parken aangelegd. Door steigers en loopbruggen kunt u straks van park naar park lopen en een echt Rondje Rijnhaven wandelen. Het water dat nu vrijwel onbereikbaar is, wordt met deze drijvende parken aanraakbaar. U kunt straks met uw voeten in het water genieten van het groen. In het midden van de Rijnhaven komt ook een Maritiem Centrum.



DRIJVENDEWONINGEN C.A. IN DE HAVENS

Al vele jaren kent Rotterdam het project Stadshavens. Een van de ideeën is 'floating communities', het benutten van de oude havens voor met name (5.000) drijvende woningen. Een eerste stap was de ss Rotterdam, maar er zijn natuurlijk méér ideeën. Op de site van Stadshavens wordt o.a. iets geschreven over Katendrecht, het rondje Rijnhaven, en de voorinvesteringen in de Maashaven - dat alles in het kader uitvoeringsprogramma 2007-2015.

Op 9 april 2009 werd met onderstaand persbericht over drijvende woniningen in de Maashaven en de Rijnhaven de publiciteit gezocht:

"Een Zuid-Hollandse coalitie van woningmarkt specialisten, waaronder Projectontwikkelaars Moervast en In de Stad, Ooms Makelaars en Architektenburo Roos & Ros, brengen de Rotterdamse huizenmarkt te water. Op donderdag 9 april heeft het kwartet een informatieplan ingediend voor de ontwikkeling van een spraakmakende drijvende gemeenschap in de Rotterdamse Rijnhaven. Het plan behelst de ontwikkeling van 150 waterwoningen en een jachthaven, met internationale allure.

Sinds 2005 is de coalitie de mogelijkheden voor waterwonen in de Rijnhaven aan het onderzoeken. De plannen voor de Rijn- en Maashaven zijn geboren vanuit de gedachte iets voor de stad Rotterdam en haar veelzijdige bevolking te willen betekenen. Het creëren van een veilige duurzame leefomgeving voor starters en groeiende gezinnen is hierbij het belangrijkste uitgangspunt.
aldus Hans Moerkerk van Moervast.

Het initiële project, Vrij Haven genoemd bestaat uit twee deelgebieden. Deelgebied 1 gedacht aan de Posthumalaan, bestaat uit een jachthaven, horeca-/winkelmogelijkheden en studentenwoningen. Het drijvende ontwerp opent zowel letterlijk als figuurlijk haar armen voor de buitenwereld en zal daarmee een belangrijke publieke functie gaan vervullen in Rotterdam. Het ontwerp doet denken aan het wereldberoemde Port Olimpic te Barcelona.
Het tweede deelgebied geprojecteerd direct langs de Kop van Zuid, heeft een meer beschermend karakter. Een groot aantal aan watergebonden woningen siert het geheel en biedt een unieke en veilige omgeving voor startende gezinnen. We hebben er ontzettend veel energie in gestoken, maar het resultaat mag er zijn, aldus Eric Drieenhuizen, architect van Roos & Ros, vrij Haven zal ieders verwachtingen overtreffen. Geen luchtkastelen, maar concrete haalbare plannen. zo vervolgt hij.

Ondanks de economische malaise hoopt het kwartet, in overeenstemming met het Rotterdamse Ontwikkelbedrijf, binnen 2,5 jaar te starten met de bouw in de Rijnhaven, dan wel de Maashaven. Om vervolgens het eerste pilot project medio 2014 op te leveren. Hoewel de markt ietwat stagneert, zijn onze verwachtingen |voor het Vrij Haven project meer dan gunstig, de ontwikkeling sluit naadloos aan op de vraag en is absoluut uniek in haar omgeving, zo zegt Jasper Kuijs, directeur van Ooms Makelaars. Het consortium is voornemens de Rotterdamse havenstad op de kaart te zetten als woonwaterstad nummer 1".

Meer informatie is te vinden op www.stadshavensrotterdam.nl.
Daar is ook het gebiedsplan Rijn-Maashaven te vinden.

Tijdens de consultatieronde 'Visiedocument Stad op Zuid' van Pact op Zuid op 6 juli 2009 (waarvoor wél de Ondernemersvereniging Katendrecht en de werkgroep Katendrechts Peil voor was uitgenodigd, maar níet de Katendrechtse Bewonersorganisatie KBO en de wergroep Levendig & Leuk) vertelde de dS+V expert stedenbouw John Westrik dat wat in het gebiedsplan staat, nog steeds datgene is waarop gekoerst wordt: de showcase voor de ándere stadshavens. Zij het dat ondertussen de voormalige Poelpolder (tussen naaldwijk en 's-Gravenzande) de primeur heeft: tussen 2010 en 2015 verrijst de eerste Nederlandse woonwijk op het water. Click hier voor het project Het Nieuwe Water.

Dat het Rotterdam ernst is om iets met de vroegere havens van de stad te doen bleek ook nog eens op 8 oktober 2009, toen het Rotterdam Climate Initiative het drijvende paviljoen in de Rijnhaven introduceerde. Dit eerste Rotterdamse voorbeeld van drijvend bouwen ios sinds 2 november 2009 zichtbaar (omdat de eerste EPS-blokken van het drijflichaam voor het paviljoen nu in het water liggen) en zal in mei 2010 worden opgeleverd. Zie in algemene zin ook de duurzaam bouwen pagina van het Initiative. Click hier voor de pagina hierover op de site van de gemeente. Op 14 oktober 2009 was er een speciale informatiebijeenkomst voor de omwonenden en bedrijven rondom de Rijnhaven georganiseerd. Onder leiding van de projectleider 'drijvend paviljoen' en ondersteund door de architect en een vertegenwoordiger van de bouwer werd aan de hand van diverse maquettes op individuele basis uitgelegd wat de plannen waren. Het paviljoen bestaat uit drie drijvende doorzichtige bollen van 10 tot 12 meter hoog, op een vloeroppervlakte van 25 bij 46 meter. Er komt een expositie- en informatiecentrum en is geschikt voor 150 bezoekers (en incidenteel tot maximaal 500 bezoekers). Bijzonder is dat het tegelijkertijd wordt geopend met de Expo 2010 in Shanghai. Het paviljoen zal een aantal jaren op tijdelijke basis in de Rijnhaven liggen en dan naar een andere locatie versleept worden. Desgevraagd werd door de projectleider gezegd dat inderdaad bekeken wordt of er te zijner tijd een speciale ontvangst voor de bewoners van Katendrecht kan komen (ook al is er geen ingang aan 'onze' kant). TV Rijnmond heeft een filmpje. En tijdens de opening van de RDM campus op 29 oktober 2009 werd ten overstaan van minister Cramer en wethouder Vervat nog maar eens (her)bevestigd dat er tot 2040 zo'n 13.000 klimaatbestendige woningen in de Stadshavens worden gebouwd, waarvan ca. 1.200 op het water. Overigens maakte de minister die dag bekend dat het kabinet 31 miljoen euro gaat investeren in de herontwikkeling van de Rotterdamse Stadshavens. Daarvan komt ook een deel aan het Rondje Rijnhaven ten goede. En op 21 mei 2010 werd het paviljoen naar de definitieve plek verscheept. En de opening was op 24 juni 2010.

De deelgemeente heeft beloofd dat in september, maar uiterlijk in het najaar van 2010 een presentatie op Katendrecht over de plannen voor de Maas- en Rijnhaven vanuit Stadshavens gehouden zal worden.

Beschikbaar voor opzet portal domein
Drijvende woningen
Meld aan randstadnieuws (zie meld nieuws)
Rijnhaven aan het strand, woningen en appartementen

Meld nieuws
I Make New Rotterdam Doe Mee zet je naam er bij.



Luchtsingel fase 1 geopend.
New Rotterdam,
Maak de stad








Hofplein in 1929



Hofplein nu met veel verkeer maar moeizaam toegangkelijk voor doorstroming en beleving.
I Make Rotterdam is een initiatief om burgers de kans te geven zelf de stad te maken. We her-denken de wijze waarop binnenstedelijke transformatie in tijden van crisis nieuw leven kan worden ingeblazen.

DOE MEE Klik hieronder en zet je naam op de Luchtsingel