Stadsbeheer afvalcontainers afvalbakken hekwerk

Leverancier stadsbeheer afvalcontainers Ferro Fix
Productiebedrijf en leverancier van stadsinrichting, afvalcontainers, bovengrondse afvalcontainers, semi ondergrondse afvalcontainers etc.

Modern vorm gegeven afvalbakken voor alle mogelijke toepassingen in de openbare ruimte, nabij winkelcentra in elke gewenste uitvoering.

Hekwerken, anti parkeerpalen en staalconstructies voor uiteenlopende toepassingen en uitvoeringen

Fietsenstalling constructies en fietsenrekken.

Vraag informatie over de vele toepassingen van onze producten van staal.

Ferro-Fix Slimste bedrijf van Nederland 2013 from punkmedia on Vimeo.

Isa Cueto commercieel manager met een enorme drive voor Ferro-Fix Nederland staalproducten.
Ferro Fix is gespecialiseerd in het fabriceren van staalconstructies en metaalproducten voor alle Gemeentewerken, stadsbeheer en straatmeubilair in NederlandWie bij Ferro-Fix in Rotterdam aan komt rijden, is bijna automatisch onder de indruk: enorme staalconstructies en rijen metershoge afvalcontainers zorgen ervoor dat je je als bezoekers toch een beetje klein voelt. Maar de producten die het bedrijf maakt zijn zeker niet het enige dat Ferro-Fix uniek maakt. Zodra je binnenstapt merk je het eigenlijk meteen al: er is iets bijzonders aan de hand met dit bedrijf.

Voordat de huidige directie begin 2012 het bedrijf overnam om er een commercieel staalbedrijf van te maken, was Ferro-Fix een sociale werkplaats die gesubsidieerd werd door de overheid. Ron Broeders, directeur van Ferro-Fix, vertelt enthousiast: ‘We zagen dat de subsidies ervoor zorgden dat er onvoldoende prikkels waren om commercieel te werken en te denken, en te streven naar winstgevendheid door een goede productiviteit, slimmer te organiseren, doorlooptijden te verkorten, et cetera. Het bedrijf moest een omslag maken.’ En dat gebeurde ook. Op dit moment is Ferro-Fix een commercieel gezond metaalbedrijf met bijzonder personeel.


Enthousiasme

Maar tijdens de omslag ontdekte Broeders nog iets anders: ‘Bij Ferro-Fix werken momenteel meer dan honderddertig mensen met een SW-indicatie, een WSW, vrijwilligers, WW, WWB-ers en stagiaires. Dat is ruim negentig procent van alle medewerkers. In eerste instantie was ik vooral gericht op het verkopen van de producten. Maar na twee jaar zie ik nu veel meer de mens dan de producten. We hebben met z’n allen heel veel tijd en energie in het bedrijf gestoken om het tot de gezonde onderneming te maken die het nu is. En het is daardoor niet alleen mijn onderneming geworden, maar een onderneming van ons allemaal. Het allerbeste wat ons zou kunnen overkomen, is dat we over vijf jaar met vierhonderd werknemers hoogwaardige producten afleveren tegen een marktconforme prijs.’
‘Je gaat van die mensen houden en als je van de mensen houdt, dan komt de productiviteit en winstgevendheid vanzelf wel. Daarvoor moet er ook werk binnenkomen en als dat gebeurt kunnen we voor veel mensen hun droombaan creĂ«ren.”
En niet alleen Broeders is enthousiast. Iedereen is enthousiast bij Ferro-Fix. Tijdens een rondleiding door de fabriek voel je het plezier, de betrokkenheid en de werkmotivatie van alle medewerkers. Broeders kent alle medewerkers bij naam en kent ook ieders achtergrond. Hij communiceert net zo gemakkelijk met de doofstomme lassers als met de andere, ‘gewone’ medewerkers. En dat zijn ze ook voor Broeders en alle anderen die werkzaam zijn bij Ferro-Fix. ‘Wij zijn trots op onze mensen, onze talenten,’ legt hij uit. ‘Wij werken met collega’s met een SW-indicatie. Collega’s die door verschillende oorzaken een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Hierbij bestaat nog altijd het beeld dat werkgevers dienen te zorgen voor veredelde bezigheidstherapie zonder serieuze werkzaamheden. Maar als je bij ons komt kijken in de fabriek en in gesprek raakt met de mensen zelf, zie je hoe gemotiveerd ze zijn en hoe ze van hun vak houden. Ieder van hen is bijzonder, een schakel in een proces die niet zomaar vervangbaar is. Het mooie ervan is dat wij als bedrijf een manier hebben gevonden om dat stigma los te weken, hen van hoogwaardig werk te voorzien, waar we ook nog geld mee verdienen.’

Reshoring

De focus ligt bij Ferro-Fix altijd op de mogelijkheden per individu. Het bedrijf wil zijn personeelsleden helpen om van het stempel van een sociale werkvoorziening af te komen en uiteindelijk in een echte baan te kunnen functioneren. Door het betrekken van de medewerkers en hun mening te vragen bij producten en productieverbeteringen, ontwikkelen zij hun talenten, ook in hun privĂ©leven.Daarnaast worden ook regelmatig gezamenlijke activiteiten buiten werktijd georganiseerd, en worden successen met z’n allen gevierd. Op deze wijze heeft Ferro-Fix ook buiten werktijden de betrokkenheid van het personeel bij het bedrijf weten te vergroten.
De heer Singh (36) vertelt: ‘Het leukste van mijn werk vind ik in de afwisseling. Binnenkort vervang ik mijn collega die met pensioen gaat. Dan kan ik geheel zelfstandig de grote knipschaar bedienen die computergestuurd wordt ingesteld. Zo leer ik steeds weer nieuwe dingen en kan ik met mijn hypermobiliteit toch deze zware werkzaamheden uitvoeren.’

Naast het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is Ferro-Fix ook actief op het gebied van reshoring. Dit is het terughalen van productie- en assemblagewerk naar Nederland, dat eerder, veelal vanwege de lagere lonen, uitbesteed was naar het buitenland. Door het terughalen van deze werkzaamheden worden er weer extra arbeidsplaatsen gerealiseerd in Nederland. En Ferro-Fix gaat deze arbeidsplaatsen ook nog eens opvullen met mensen die normaal gesproken moeizaam of zelfs helemaal niet in een regulier arbeidsproces plaatsbaar zijn.

Opvallende zaken genoeg bij Ferro-Fix. Vaak zit het ‘m in de kleine details. Op de visitekaartjes staan bijvoorbeeld geen functies. De werksfeer is er open en gemoedelijk met letterlijk vrijwel alleen maar deuren die open staan. Een speciale vermelding waard is een spreuk die ergens in het bedrijf hangt: ‘Als je alleen maar voor het geld werkt, zul je het nooit redden. Maar als je je werk met liefde doet en altijd de klant op de eerste plaats zet, zul je succes hebben!’ ‘De cultuuromslag, de commerciĂ«le resultaten, de samenwerking op sociaal ondernemerschap in de keten en de positieve sfeer zijn de bijzondere kenmerken van dit bedrijf”, zegt de jury die Ferro-Fix heeft uitgeroepen tot een van de Slimste bedrijven van Nederland van 2013.

Inclusieve economie

Kun je sociaal zijn en commercieel succesvol tegelijk? Ferro-Fix noemt zichzelf een maatschappelijke onderneming in de inclusieve economie en bewijst dat het kan! Zij stellen welzijn voorop en zien dat welvaart volgt. Ze leveren een sociale en duurzame bijdrage aan de samenleving door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer baas in eigen loopbaan te maken.Bedrijf? Ferro-fix

Activiteit? Fabricage van producten van staal

Wat? Sociaal ondernemerschap

Waar? Rotterdam

Aantal medewerkers? Circa 145

Web www.ferro-fix-nederland.nl


PRODUCTEN

100% SOCIAL RETURN

In onze commerciële onderneming heeft het sociaal ondernemen een innovatief karakter. Daarom tellen onze hoogwaardige staalproducten voor u mee als Social Return.

Wilt u weten hoe dit kan? Neem contact op en vraag naar deze unieke win-winsituatie!AFVALBAKKEN

U kunt verschillende soorten afvalbakken bij ons bestellen. Wij kunnen ze in verschillende maten en kleuren leveren. Staat uw wens er niet bij? Dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

De Rotterdambak

CONTAINERS

Een container is een inzamelsysteem voor afval. Door het in een afgesloten container te verzamelen kan er geen ongedierte bij en blijft uw omgeving schoner.

De verschillende systemen die wij leveren zijn voor het verzamelen van restafval, kunststof, papier, glas en textiel.HIERONDER WAT VOORBEELDEN VAN MOGELIJKHEDEN:


ONDERGRONDSE AFVALCONTAINER


SEMI-ONDERGRONDSE AFVALCONTAINER


BOVENGRONDSE AFVALCONTAINERS


CONTAINER MET TOEGANGSCONTROLE

We leveren afvalcontainers die uitsluitend te bedienen zijn met een toegangspas of smartcard.


VEILIGHEIDSVLOER

Veiligheid voor burgers en gebruikers staat bij Ferro-Fix hoog in het vaandel. Afhankelijk van de gebruikte betonput en afvalcontainer heeft u een veiligheidsvoorziening nodig. We maken de passende oplossing voor u.


ANTI-PARKEERPAAL EN HEKWERKEN

Het woord zegt al voldoende. Bent u op zoek naar een oplossing voor een parkeerprobleem of doorgang? Bij ons bestelt u uw producten op maat.


HALF-FABRICAAT

Heeft u onderdelen nodig? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.


WILT U MEER WETEN ?Neem contact met ons op of kom eens langs !

Randstad nieuws / Randstad news

meld nieuws info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws