Lichtarchitectuur projectadvies

ERCO lichtarchitectuur op Light+Building

-

Persbericht ERCO Light+Building

ERCO Workshops op de Light+Building:13-18-03-2022
lichtoplossingen met duurzame beursarchitectuur toegepast.Vooruitblik op de ERCO beursstand en Workshop op de Light+Building 2022
De meest vooraanstaande beurs ter wereld voor projectverlichting, lichtarchitectuur en gebouwbeheersystemen
13-18-03-2022
Frankfurt am Main
Hal 3.0 | Stand A10-11Lüdenscheid, maart 2022. Licht is de vierde dimensie van de architectuur. En alle architectuur is uniek. Met deze filosofie ontwierp ERCO een volledig nieuwe en aanzienlijk grotere beursstand op de Light+Building van dit jaar. Speciale lichtoplossingen voor uiteenlopende toepassingen, zoals „Work“, „Community“, „Shop“, „Culture“ en „Contemplation“ kunt u op de stand in een ruimtelijke enscenering 1:1 beleven. Naast talloze nieuwe producten worden vooruitzichten voor het gebruik van nieuwe technologieën en de „ERCO individual“ services voor klantspecifieke producten gepresenteerd.

Optimale lichtoplossingen voor veelzijdige architectuurprojecten
Hoe kan licht in werkomgevingen concentratie bevorderen en communicatie stimuleren? Hoe maakt het merk van een winkel een unieke indruk? Welk licht maakt een emotionele beleving van kunst mogelijk zonder de expositiestukken te beschadigen? De specificaties voor verlichtingsoplossingen zijn zeer verschillend en veeleisend. Telkens specialere toepassingen vereisten aangepaste planningen en zeer gedifferentieerde productconcepten. De beursstand van ERCO op de Light+Building van 13 tot 18 maart 2022 in Frankfurt am Main ensceneert licht in de context van verschillende verlichtingsconcepten. In verschillende toepassingsruimten kan het effect van de op de waarneming gerichte verlichting concreet worden beleefd. Ook staan lichtexperts klaar voor gesprekken. De focus van de presentatie ligt op de vijf toepassingsgebieden kantoor- en bestuursgebouwen, openbare gebouwen, winkelomgevingen, musea en galerieën alsmede religieuze gebouwen. Een installatie over „Work“ laat zien hoe licht in een kennismaatschappij met digitale netwerken zowel concentratie als gesprekken stimuleert en tegelijkertijd flexibel is. Een enscenering over het onderwerp „Community“ laat scenografieën met beelden van luchthavens, bibliotheken en vergaderzalen met realistische lichtscènes interacteren die met name voor hoge ruimten zijn gedimensioneerd. Een presentatie met het oog op „Shop“ verduidelijkt het samenspel van lichtplanning, productenscenering en koopbeleving. Twee contrasterende helften van een ruimte die het toepassingsgebied „Culture“ vertegenwoordigen, dragen zowel het effect van accentuerende spots in donkere ruimten over als de gelijkmatige wallwashing in lichtere ruimten. Een oord van stilte dat voor bouwprojecten in het segment „Contemplation“ staat, maakt aanschouwelijk hoe in religieuze gebouwen met behulp van zorgvuldig geplande lichthiërarchieën een contemplatieve sfeer kan worden geschapen.

Toepassingsgerichte lichtwerktuigen met LED-technologie
Om de gedifferentieerde vereisten in de verschillende toepassingen optimaal tot hun recht te laten komen, toont ERCO op de beurs talloze nieuwe producten. Voor werkomgevingen werden aan de succesvolle Compar serie met plafondinbouwarmaturen minimalistische pendelarmaturen met „tunable white“ voor het ritme van het daglicht op kantoor toegevoegd. De nieuwe Skim downlight voor spanningsrails maakt flexibele kantoorindelingen mogelijk. Openbare gebouwen met grote ruimten profiteren van Compar inbouwarmaturen met 24 LED's, van nog krachtigere Quintessence dubbelfocus-downlights, nu ook met bijbehorende wallwashers, alsmede van de volledig nieuwe reeks spots Stella voor toepassingen die een zeer hoge lichtsterkte vereisen. Voor indrukwekkende ensceneringen in de detailhandel wordt de beproefde inbouwspot Gimbal met een slimme versie voor montage in plafondkoven aangevuld. Als deze niet al beschikbaar zijn op locatie, kan een beroep worden gedaan op het nieuwe, zeer flexibele plafondkoofsysteem van ERCO. Dit wordt samen met de nieuwe winkelspots getoond die met zelfontwikkelde, op COB gebaseerde lichttechniek met Spherolit-lenzen en een keur aan verschillende lichtspectrums en kleurtemperaturen zijn uitgerust.

„ERCO individual“: nieuwe productietechnologieën voor het perfecte lichtwerktuig
Zelfs het meest uitgebreide product-programma kan niet alle denkbare vereisten van de op de waarneming gerichte verlichting afdekken. Ook in dergelijke gevallen is ERCO echter de juiste partner voor optimale verlichtingsoplossingen. Onder de naam „ERCO individual“ worden productconcepten en services gepresenteerd die creatief en technisch ontwerpers in staat stellen om samen met de Lichtfabriek de perfecte oplossing voor hun specifieke taken te ontwikkelen. De uitgebreide toepassingskennis en decennialange ervaring met speciale producten alsmede met unieke, generatieve productieprocessen stellen ERCO in staat om lichtwerktuigen voor veeleisende architecturen op korte termijn en project-specifiek te realiseren. De betreffende ingenieurs en specialisten staan voor u klaar als gesprekspartners.

Duurzame beursstand voor de beleving van communicatief licht
Om deze keur aan lichtbelevingen, nieuwe producten en services op passende wijze te ensceneren, heeft ERCO zijn beursstand op de Light+Building aanzienlijk vergroot en compleet nieuw ontworpen. De nieuwe, helder ingedeelde stand in de zelfontwikkelde modulaire constructie valt op door het gebruik van duurzame materialen, is bovendien voor het grootste deel geschikt voor hergebruik en wordt zo tot een voorbeeld van de hedendaagse beursarchitectuur. Naast veelzijdige lichtbelevingen en omvangrijke productgebieden nodigen het Café Candela en informele zitjes uit om eens lekker plaats te nemen en te praten.

Light+Building 2022
De meest vooraanstaande beurs ter wereld voor verlichting en gebouwbeheersystemen
13 - 8-03-2018
Frankfurt am Main
TICKETS
Hal 3.0 | Stand A10-11

© ERCO GmbH, ERCO.COM

Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in de Duitse stad Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd in 55 landen actief met autonome verkooporganisaties en partners. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Overeenkomstig ontwikkeld, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.

Randstad Nieuws/News ERCO - Light + Building
info@RandstadNieuws.nl

Meld nieuws