e-Government - IT- ICT- eDienstverlening

e-Government -IT-ICT consultants

-

e-Government -IT-ICT consultants






Thema: e-government

In een wereld waar vrijwel iedereen beschikt over mailadressen, een mobieltje, blackberry, notebook, my space, hyves- of linked-in account, kan de digitalisering van de overheid niet uitblijven. De tijden van eindeloos papieren invullen liggen hopelijk ver achter ons. Aangifte doen van je belasting of je kind: doe het digitaal.
 
Door onze brede expertise en ervaring zijn wij in staat om u te helpen uw visie op dienstverlening vorm te geven en uw digitale dienstverlening een integraal onderdeel uit te laten maken van uw totale dienstverleningsconcept.


Invoering eDienstverlening door gemeente Westland



De gemeente Westland wil de komende jaren ambitieuze doelstellingen realiseren, waarbij de invoering van eDienstverlening tevens de hefboom is voor veranderingen in organisatie, systemen en samenwerkingsverbanden. Door de invoering van eDienstverlening wil de gemeente Westland een sterke, klantgerichte en dienstverlenende organisatie worden, passend bij een gemeente met 100.000 inwoners. Twynstra Gudde is gevraagd om advies en ondersteuning bij het programma voor het invoeren van eDienstverlening.

Orline Kwee;'Leuk in deze opdracht is het samenwerken op strategisch niveau en op uitvoerend niveau. Niets is zo leuk om met elkaar een ambitieniveau te bedenken en dat dan ook te gaan uitvoeren' Lees meer over Orline Kwee

Heldere ambitie;In onze rol als adviseur en interim programmamanager ondersteunen wij de gemeente Westland bij het opstellen van een heldere ambitie en de vertaling daarvan in doelstellingen en inspanningen die het programma bepalen. De ambitie is uitgangspunt voor de opzet van het programma en geeft inzicht in de gewenste informatiearchitectuur, ICT-regieorganisatie, samenwerkingsverbanden en veranderingen in de organisatie. Het legt een stevige basis voor het uitbreiden van de dienstverlening via internet.
 
Combinatie van expertkennis en dialoog;Het programma Elektronische Dienstverlening is opgezet om de gemeenschappelijke doelen, samenhang en projecten te bewaken. Twynstra Gudde heeft de rol van interim programmamanager, IT-architect en verandermanager vervuld. Het gaat bij het programma niet alleen om ICT. Ook procesgericht werken, houding, gedrag en inrichting van de organisatie zijn belangrijk.
 
Medewerkers moeten uitgedaagd worden om mee te denken over nieuwe mogelijkheden, die bijdragen aan een hoogwaardige en efficiënte dienstverlening. De IT-architectuur dient dit te ondersteunen; denk hierbij aan frontoffice, midoffice en backoffice. Twynstra Gudde heeft een belangrijke bijdrage geleverd om samen met de gemeente Westland eDienstverlening op de kaart te zetten en tot uitvoering te brengen.;

Twynstra Gudde Website


Orline Kwee
Het bedenken van een strategie en het ook daadwerkelijk komen tot een gedragen implementatie, dat is mijn terrein. Resultaten kunnen liggen op het gebied van betere bedrijfsprocessen, klantvriendelijke en competente medewerkers, geïmplementeerde ICT-systemen, nieuwe of gewijzigde functies, en opleidingen en communicatie.

Ik merk dat klanten veel behoefte hebben om een bepaald resultaat te halen maar ook willen dat medewerkers tevreden zijn en meedoen om gezamenlijk het resultaat tot stand te brengen. Geen gemakkelijke opgave als tijd en geld dringen.

Ook met de politieke omgeving dient goed omgegaan te worden. Vooral op het gebied van project- en verandermanagement in complexe (politieke) omgevingen ligt mijn ervaring. Zowel in de wereld van de overheid en het bedrijfsleven als in de verzekeringswereld.

Wat mij boeit is hoe je mensen in beweging krijgt om daadwerkelijk samen iets tot stand te brengen. Van Raad van Bestuur-niveau tot en met mensen van de werkvloer. Meestal doe ik dat in projectverband.

Orline Kwee
projectmanagement
verandermanagement
reorganisaties; efficiënter en effectiever werken


Randstad nieuws ICT management Nieuws Randstad News
Randstad News Nieuws click here

Meld nieuws
Media (print)



Automatisering Gids