ICT specialisten Project Management

Nieuws Superglue Software Worm RotterdamLancering Superglue Software
Channel marketing

PersberichtReclaim the web - Make and host your webpages at home.

Superglue een open source tool, waarmee je super eenvoudig websites kunt bouwen en hosten vanaf een mini server in je eigen huis.

1. Superglue maakt mensen volledig onafhankelijk van commerciële internetdiensten (Google, Facebook of Twitter, etc). Je blijft de eigenaar van je eigen data!
2. Je hoeft over geen enkele technische kennis te beschikken om je website te bouwen (What You See Is What You Have) of om een mini server (van 7x8x2 cm) te hosten.
3. Ook word je niet langer gevangen door templates en sjablonen. Vrijheid van expressie.

Superglue geeft het World Wide Web terug aan de gebruikers!

Tijdens de lancering van Superglue zal de Amerikaanse schrijver en denker Douglas Rushkoff (a big fan of Superglue) zijn visie geven op de ontwikkeling van het internet in een keynote via Skype. Daarnaast is er een lezing van de Russische Internetkunst pionier Olia Lialina.

In de foyer van WORM bevindt zich een try-out zone, waar je Superglue (www.superglue.it) als één van de eersten uit kunt proberen en kennis kunt maken met het development team onder leiding van de mediakunstenaar Danja Vasiliev, die ook aan de wieg stond van de Web 2.0 Suicide Machine (www.suicidemachine.org) en de Golden Nica won tijdens het Ars Electronica festival voor zijn project Newstweek (http://newstweek.com/ i.s.m. Julian Oliver).

Hoe werkt Superglue?

Superglue werkt als een browser add-on die eenvoudig te installeren is en je browser omtovert tot een tool waarmee je websites kunt bouwen. Met twee muiskliks kun je een wifi router die je thuis in een stopcontact stopt (+/- 25,-) veranderen in een webserver, die 1000-den bezoekers tegelijk aan kan.

Waarom Superglue?

In de laatste twee decennia is het web steeds meer gemonopoliseerd en gecontroleerd door slechts een handvol van grote Internet multinationals. Zij dicteren de manieren en vormen waarop je publiceert. En ze verbergen wat er met je persoonlijke gegevens achter de schermen gebeurt.

Door mensen een werkend alternatief voor deze diensten te geven, wil het Superglue team vrijheid en privacy van het internet bevorderen.

Superglue Launch Event met Douglas Rushkoff & Olia Lialina

Locatie: WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie
Boomgaardsstraat 71
3012 XA Rotterdam

Meer informatie:

Voor meer informatie over Superglue, interview aanvragen met Danja Vasiliev, review exemplaren van de geïnstalleerde SG mini server kunt u contact opnemen met:

Mike van Gaasbeek mike@worm.org / +31 10 476 78 32
Nicole Vink pr@worm.org / +31 10 476 78 32
Teresa Dillon +35 3 87 684 1197

Links:

Funding:

The Superglue project wordt gefinancierd dankzij bijdragen van het Stimuleringsfond Creatieve Industrie, de EU en WORM. Greenhost en Creating 010 supporten Superglue.

Met vriendelijke groeten,

Lisa van Nes
Assistant Public Relations
DI t/m VR

WORM
Instituut voor Avantgardistische Recreatie
Boomgaardsstraat 71
3012 XA, Rotterdam
010 4767832

WORM.ORG
www.twitter.com/WORM_Rotterdam
www.facebook.com/WORM.Rotterdam

Videomarketingstrategie: hosted versus posted video

Artikelen, Content, Dossiers, How to, Marketing, Media, Social

Richard van den Boogaard
van Branded Channels @brandedchannels

Elke marketeer die overweegt om online video in te zetten, staat op een gegeven moment voor de keuze: ga ik zelf video hosten (of gebruik ik hiervoor een videoplatform) of plaats ik de videos op een video-sharingsite zoals YouTube, en embed ik ze vervolgens op mijn eigen site? Oftewel: to host or to post video? Hoewel deze beslissing primair afhankelijk is van de gekozen contentstrategie (genereren van views versus traffic naar de eigen site), zijn er vele factoren die een rol spelen in dit keuzeproces.

Meld nieuws