MVO Marketing communicatie strategie

Slimste Innovatieve bedrijven van Nederland


Projecten Slimste bedrijf van Nederland



Slimste bedrijf van Nederland

Sinds 2010 wordt ieder jaar het Slimste bedrijf van Nederland gekozen. Deze verkiezing is een initiatief van MKB Krachtcentrale van het project Sociale Innovatie van Syntens Innovatiecentrum. Het doel van deze wedstrijd is deze bedrijven zichtbaar te maken, te feliciteren met hun resultaat en om andere organisaties te laten leren van hun ervaring.

Het Slimste bedrijf van Nederland is de MKB organisatie die door het inzetten van medewerkers op hun kracht meer toegevoegde waarde creëert. Bovendien betrekt deze organisatie haar medewerkers en omgeving bij innovatietrajecten. Het bedrijf is slimmer gaan werken.

Lees verder op MKB krachtcentrale.


De bedrijven BLW Kunststoffen (Nuenen), CM Groep (Breda), Effectory (Amsterdam), Ferro-Fix (Rotterdam), Proflite (Zutphen), Reurings Precisie Plaatwerk (Delfgauw), Schoongewoon (Den Bosch), Vitrov (Vught) en Voys Telecom (Groningen) zijn dit jaar uitgeroepen tot de slimste bedrijven van Nederland. De bedrijven BOSCH Scharnieren (Doetinchem) en Finext (Voorburg) kregen een eervolle vermelding.

De verkiezing Slimste bedrijf van Nederland is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum en het Ministerie van Economische Zaken. Op de vijfde Energiedag van de jaarlijkse MKB Krachtcentrale (www.mkbkrachtcentrale.nl) op 19 november 2013 riep de jury negen MKB bedrijven tot winnaar uit. Daarnaast kregen de bedrijven Finext en BOSCH Scharnieren een eervolle vermelding, omdat zij een excellent voorbeeld zijn voor succesvolle sociale innovatie en omdat zij de afgelopen jaren zeer actief veel ondernemers van hen hebben laten leren door hun bedrijf open te stellen en op podia te staan.

Tijdens de Energiedag, die plaatsvond in het Dome-X in Oss, maakte een groot aantal bezoekers kennis met de effecten van het slim gebruikmaken van de talenten van medewerkers. Zij kwamen vooral naar deze dag om van andere ondernemers te leren. Enkele quotes van deelnemers: "Ik kreeg vandaag allemaal prachtige voorbeelden, zodat ik nu de woorden heb om mijn bedrijf een eigen taal te geven." En "Wat mij vandaag vooral geïnspireerd heeft is het positieve effect van gelukkige werknemers."

Voorbeeld voor andere bedrijven
Volgens Anke Wiersma, initiatiefnemer van de MKB Krachtcentrale, halen de Slimste bedrijven het beste uit hun mensen, voor welvaart en welzijn. Alle winnaars krijgen komend jaar extra aandacht. Naast een trofee en de publiciteit rondom De Slimste Verkiezing, krijgen de winnaars een masterclass Meesterspreken en wordt er een video gemaakt van hun verhaal. Daarnaast blijkt uit eerdere jaren dat De Slimste Bedrijven veel gevraagd worden om hun verhaal te komen vertellen, zodat andere bedrijven daarvan kunnen leren.



Bekijk ook de andere video's.



Duurzaam Nieuws, Sustainable news, Actueel Nieuws Randstad News
Randstad nieuws melden News - Nieuws click here

Meld nieuws