Zomercarnaval Rotterdam

Zomercarnaval - full color New Rotterdam





Straatparade en Live On Stage











informatie





De Straatparade... Tja, moeten we het nog uitleggen? Nope, de grote tropische optocht met meer dan 20 nationaliteiten is het kleurrijke hoogtepunt van Zomercarnaval. En dus sta jij ongetwijfeld langs de ruim 6 km lange route door het centrum van Rotterdam. Dance till you drop! En met een paar swingende podiumacts ‘s avonds op de Coolsingel wordt dansen je wel heel gemakkelijk gemaakt. Musica por favor!

De Straatparade, het kleurrijke hoogtepunt van Zomercarnaval, vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van juli en is gratis toegankelijk voor iedereen. De parade kronkelt zich een weg door de binnenstad van Rotterdam en vult de straten met de mooiste kleuren en de lekkerste latin klanken van de caribbean. Jaarlijks nemen ruim 2000 carnavalsvierders uit Nederland en ver daar buiten deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land. Na afloop van de straatparade gaat het feest gewoon door in de straten van Rotterdam met de beste live optredens van artiesten uit binnen- en buitenland.

Alles wat je moet weten over de Straatparade

Hoe laat begint de Straatparade?

Wat kost een ticket?

De Straatparade is gratis te bekijken. Er is een tribune dit jaar speciaal voor klanten van de NS. Ga jij met de trein naar Zomercarnaval en wil je goeie zitplaatsen, check dan de aanbieding van de Spoordeelwinkel


Hoe bezoek ik de Straatparade?

Bezoek Zomercarnaval zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Lees hier alles over de bereikbaarheid van Rotterdam.

Moet ik nog ergens op letten?


Waar veel mensen zijn, zijn jammer genoeg altijd zakkenrollers. Houd je eigendommen goed in de gaten. Ieder jaar controleert de politie streng op wildplassen. Zomercarnaval is een feest. Zorg ook dat het voor jezelf een feest blijft! Drink niet te veel alcohol. Dronken over straat lopen, kan je een boete opleveren van minimaal 85 Euro. De politie controleert streng op de gevolgen van alcoholmisbruik. Alleen op het evenemententerrein en op de terrassen mag alcohol gedronken worden én als je ouder bent dan 16 jaar. Ook zonder te veel alcohol is het Zomercarnaval een feest!


Het programma Live On Stage


Straatparade



Randstad nieuws Randstad news events Rotterdam

Meld nieuws
Nieuws Lifestyle en beauty trends



Nieuws Lifestyle en beauty trends