Romantische Kastelen Hotels Restaurants

Kasteel Geulzicht: Romantische arrangementen

-

Kasteel Geulzicht ... Romantiek ten top! Hotels omgeving Maastricht en Valkenburg.





Tussen Maastricht en Valkenburg, in het prachtige Geuldal, te midden van de bossen en aan de rand van natuurgebied Ingendael ligt Kasteel Geulzicht - Hampshire Classic. Een hotel met een zeer rustiek karakter en een romantische uitstraling, ingericht in de Engelse landhuisstijl.



Als hotelgast kunt u verblijven in de ruime zithoeken of in de sfeervolle eetkamer, waar het diner uitsluitend à la carte geserveerd wordt. Kasteel Geulzicht - Hampshire Classic is alleen toegankelijk voor de hotelgasten en juist deze beslotenheid in een dergelijke omgeving waarborgt een absolute rust en intimiteit die u op weinig andere plaatsen zult aantreffen. In tegenstelling tot de meeste hotelkastelen, verblijven en slapen de gasten van Kasteel Geulzicht - Hampshire Classic in het oorspronkelijke kasteel zelf!

De grote ontvangsthal is van groot belang in het interieur van Kasteel Geulzicht. De vloer is in wit marmer en zwarte Naamse steen. De monumentale haardpartij is deels bekleed met geglazuurde tegeltjes, schouw bekleed met hout en hierover een gobelin. De plafondschilderingen bevatten Bijbelse taferelen en figuren uit de Griekse en Romeinse mythologie. Om deze plafondschilderingen niet te vernielen is er gekozen voor 'n speciale, kabelloze lift. De lift gaat niet alleen omhoog en omlaag, maar draait ook een kwartslag.

Kamers
Kasteel Geulzicht - Hampshire Classic heeft tien hotelkamers. Deze zijn alle verschillend van inrichting en hebben een geheel eigen karakter. Alle kamers beschikken over kleurentelevisie, radio, wi-fi, minibar, kluisje, broekenpers, föhn, telefoon met directe buitenlijn en eigen toilet. De overige sanitaire voorzieningen zijn verschillend. Enkele kamers zijn voorzien van een ligbad, vier kamers hebben een verzonken Romeins bad en één kamer is voorzien van een whirlpool/hydrosauna. Twee kamers hebben een privé-terras. En dan is sinds 2007 de torenkamer in gebuik genomen. Door de verscheidenheid in voorzieningen per kamer zijn deze in zeven categorieën ingedeeld.

Omgeving

Zuid Limburg is bekend als middelpunt van de Euregio. Berg en Terblijt ligt centraal in dit gebied. De Ardennen, de Eifel, Aken en Luik liggen dus aan uw voeten. Maar vooral ten opzichte van Valkenburg (3 km) en Maastricht (6 km) ligt Kasteel Geulzicht - Hampshire Classic

Via een schitterende wandelweg langs het riviertje de Geul en het natuurgebied Ingendael loopt u zo naar het mergelstadje Valkenburg. Hier kunt u uitgebreid genieten op een gezellig terrasje, u ontspannen en lekker laten verwennen in Thermae 2000, of een gokje wagen in het Holland Casino op de kop van de bekende Cauberg.

Maastricht is voor velen bekend door het beroemde verdrag van Maastricht, waar de eenwording van ons huidige Europa onomkeerbaar is gemaakt. Voor nog veel meer mensen echter klinkt Maastricht ook anders: het Vrijthof, de St. Servaaskerk, het Bonnefantenmuseum, de Sint Pietersberg, het Dinghuis, de Oude Maasbrug, maar ook culinair genieten in de vele uitmuntende Bourgondische restaurantjes of speciale evenementen zoals het Carnaval of het Preuvenemint.


Voor winkelen in Maastricht, oudste en mooiste stad van Nederland kunt u zeker een dag uittrekken. Ook het stadsdeel Wijck mag hier niet overgeslagen worden.
Het MECC is een evenementen en congrescentrum aan de stadsrand, met internationale beurzen, zoals de vermaarde TEFAF antiekbeurs, tentoonstellingen, concerten en congressen. Een autorit van/naar Kasteel Geulzicht - Hampshire Classic duurt korter dan naar menig Maastrichts hotel.

Onlangs viel Park Gravenrode in de prijzen. Landgraaf en Kerkrade hebben de Europese EDEN Award 2009 gewonnen. Park Gravenrode biedt uitgestrekte natuur, afgewisseld met hoeves en kastelen en herbergt diverse dagattracties zoals SnowWorld, Mondo Verde, GaiaPark Kerkrade Zoo, Continium Discovery Center en een halte van de ZLSM. Iedere attractie is uitstekend ingepast in de natuurlijke omgeving.

Alle toeristische attracties in Zuid Limburg zijn binnen 20 minuten bereikbaar, maar wijkt men af van de doorgaande routes en rijdt men op een van de vele landweggetjes langs schilderachtige dalen, vakwerkhuisjes, veldkruisen en hoogstamboomgaarden dan ervaart menigeen juist dit uitstapje als het hoogtepunt van deze dag.

Kasteel Geulzicht - Hampshire Classic ligt hoog op een rots, pal aan het Geuldal. Het riviertje de Geul stroomt er, met een waterval, op 100 meter vandaan. Het Geuldal wordt niet voor niets geroemd als een van de mooiste stukjes Nederland. 's Zomers diepgroen en goudgeel, in de herfst ontloken in duizend kleuren en 's winters als de sneeuw gevallen is een stukje Zwitserland.

De lucht is er zuiver en de wandelaar kan uren dolen door de natuur, waarin hij zich dikwijls in het buitenland waant, ware het niet dat de vele kruisen en kapelletjes eraan herinneren dat dit echt Zuid Limburg is. De rustieke ligging, in een wandelroute-rijke omgeving is de basis voor uw actieve-, kuur-, ontspannings- of zelfs werkvakantie.



Zakelijk

Voor vergaderfaciliteiten kunt u terecht bij Hampshire Inn - Vue des Montagnes


Locatie archief:

Kaartgegevens Google -

Feestelijk
Klimmen/Abseilen
Indoorskiën
Huifkartocht
GPS-speurtochten
Golf (clinic)
Classic car tour
Bonbon workshop


Arrangementen

City Trip arrangement

Relax & Geniet arrangement
S.P.A. & Wellness St. Gerlach arrangement

Fietskrant - Bourgondisch genieten op de fiets
Oud- en Nieuw Arrangement


Adresgegevens
Kasteel Geulzicht - Hampshire Classic
Vogelzangweg 2
6325 PN Berg en Terblijt/ Maastricht NEDERLAND

Tel: +31 (0) 43 6040432
Fax:
Email: mail@kasteelgeulzicht.nl

Online reserveren Arrangementen


Gastenboek
Leaidan 15:14
Never seen a beter post! ICOCBW

Plaats een reactie
Naam:
E-mail:
Plaats hier uw reactie:
Typ de veiligheidscode over in het invoerveld eronder
Veiligheidscode:

Meld nieuws