Vloeren webshop VIVIMEX

VIVIMEX Vloerenspecialist voor de recreatie

-





Vloeren webshop voor de recreatie.
Snel advies met monsterbords op locatie of aan huis, den Haag, Rotterdam, Randstad regio



Ervaren vakbekwame vloerenadviseurs

Dat werkt efficient en kostenbesparend.

Maak een afspraak en wij plannen een persoonlijk bezoek in bij u op locatie of aan huis met een van onze vloeradviseurs.

Maak een keuze uit het online assortiment.
Het volledige assortiment van vloeren is te vinden op onze website en webshop, met gedetailleerde afbeeldingen en filters voor (sub)categorie en merk.

Gratis monsterborden, vrijblijvend advies.
Indien u één of meerdere vloeren heeft gevonden die u graag in het echt zou willen bekijken dan komen wij gratis bij u langs met een monsterbord. Indien de omstandigheden het toelaten kunnen wij u ter plaatse adviseren over de mogelijkheden, de ruimte opmeten en een offerte uitbrengen. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Vloeradvies
Hieronder krijg je meer uitleg over belangrijke kenmerken en eigenschappen van een aantal verschillende vloeren. Bij vragen kun je natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen.

Hoe werkt de praktijk?
Ben je toe aan een nieuwe vloer in huis? Dan is het verstandig om jezelf een aantal praktische vragen te stellen. Aan de hand van deze vragen, kun je vervolgens beter de vloerkeuze bepalen. Denk bijvoorbeeld aan:

Wat is het budget?
Welke ruimtes en kamers?
Hoeveel vierkante meter?
Heb je kinderen en/of huisdieren?

Het antwoord op dit soort vragen vormt doorgaans de fundering van het uiteindelijk vloeradvies dat wij aan onze klanten geven. Deze fase bestaat vaak uit het maken van bepaalde afwegingen. Let bijvoorbeeld niet alleen op het uiterlijk van een vloer, maar houdt zeker ook rekening met de praktijk.

Verschillende vloeren
Hieronder geven wij vloeradvies voor drie verschillende vloeren. Elk type vloer bestaat uit een ander soort materiaal, waardoor ook de voor- en nadelen behoorlijk kunnen variëren.

Ook bestaan er doorgaans flinke prijsverschillen tussen PVC-, lamelparket en laminaatvloeren. Deze zijn in eerste instantie terug te voeren op de verschillende materialen, maar vertellen meestal ook genoeg over de kwaliteit van de vloer.

Verder ziet het materiaal van de ene vloer er waarschijnlijk nóg mooier uit dan de anderen. Laat je hierdoor niet direct verleiden, want in de praktijk blijkt de mooiste vloer echt niet altijd de meest praktische keuze te zijn.

Laminaat vloeradvies Den Haag
Misschien wel de meest bekende vloer uit dit rijtje is de laminaatvloer. Deze vloer kent talloze stijlvarianten die zich met name onderscheiden in uiterlijke kenmerken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dikte, structuur, patronen en coatings.

De dikte van een laminaatvloer bepaalt doorgaans de mate van duurzaamheid. Ook bepaalt de dikte van het laminaat hoeveel geluid de vloer maakt als er bijvoorbeeld over de vloer wordt gelopen.

Verder zijn de structuur en het patroon vaak bepalend voor de uitstraling van een laminaatvloer. Soms heeft laminaat een voelbare structuur waardoor het aanvoelt als een echte houten vloer. Andere laminaatvloeren hebben een doorlopend patroon waardoor de vloer een uniek karakter krijgt.

De toplaag van een laminaatvloer bepaalt de slijtvastheid. Afhankelijk van de dikte van deze bovenste laag wordt meestal bepaald in welke ruimte het laminaat wordt gelegd.

De voordelen van laminaat vloeren
Krasbestendig en duurzaam.
Snelle installatie.
Goedkoop en vlekbestendig.
Makkelijk te onderhouden.
Geschikt voor vloerverwarming.

PVC vloeradvies Den Haag
Een PVC vloer bestaat uit hoogwaardig kunststof en kent hierdoor een aantal kenmerkende eigenschappen. Een kunststof vloer is bijvoorbeeld vochtbestendig waardoor het materiaal geschikt is voor vrijwel elke ruimte in huis. Een PVC vloer biedt hiermee een prima alternatief voor een houten vloer.

Het materiaal kenmerkt zich door sterke slijtvaste oppervlakte. Dit gecombineerd met de relatief zachte structuur maakt dat PVC vloeren vaak door gezinnen met jonge kinderen worden uitgekozen. Hierbij spelen natuurlijk ook de minimale geluidvorming en duurzaamheid van de vloer een belangrijke rol.

Deze kunststof vloeren maken namelijk weinig tot geen geluid als er bijvoorbeeld iemand overheen loopt. Dit komt omdat PVC vloeren meestal direct op de ondergrond worden gelegd, zonder dat je hiervoor eerst een ondervloer hoeft te installeren. Scheelt ook direct een flink stuk in de kosten!

De voordelen van PVC vloeren
Duurzaam en vochtbestendig.
Makkelijk te onderhouden.
Hygiënisch en vochtbestendig.
Slijtvast en brandvertragend.
Geschikt voor vloerverwarming.

Lamelparket vloeradvies Den Haag
Lamelparket is een overkoepelende term voor houten vloeren die bestaan uit meerdere lagen. De bovenste laag, ook wel zichtzijde of slijtlaag genoemd, bestaat meestal uit massief hout. De basislaag of onderste laag wordt meestal van een kruislings verlijmd multiplex gemaakt. Hierdoor krijgt een lamelparketvloer een robuust en natuurlijk karakter.

Lamelparket is tegenwoordig beschikbaar in talloze houtsoorten. Let op dat het hierbij draait om de bovenste laag van de vloer. Deze bestaat bijvoorbeeld uit de bekende houtsoorten waaronder eiken, beuken en kersen. Echter is lamelparket ook beschikbaar in verschillende Afrikaanse houtsoorten. Hierbij kun je denken aan soorten zoals Ovangkol, Sapeli en Afzelia.

De voordelen van lamelparket vloeren
Voordelig en duurzaam.
Makkelijk te onderhouden.
Geschikt voor vloerverwarming.
Slijtvast

Aanbeveling Randstad Nieuws / News:
Voor Vloerenadvies aan huis en perfectie van de beste vakspecialisten in de Randstad

Meld nieuws