Scheveningen haven appartementen Jachthaven

Eco Rondvaartboot Glashopper

Glasshopper

De Graafstroom en de Alblas bekijken met een milieuvriendelijke rondvaartboot genaamd de ‘Glasshopper’. De Glasshopper is een rondvaartboot welke elektrisch wordt aangedreven. De boot biedt, door de compleet glazen opbouw, een panoramisch uitzicht. Door het openen van de zijramen is het mogelijk om de stilte van de natuur te laten doordringen tijdens een mooie rondvaart.

Elektrische voorstuwing

De elektrische voeding voor de voortstuwing en het boordnet wordt uit een groot aantal accu´s geleverd. De accu´s worden ´s nachts opgeladen door middel van een walaansluiting (groene stroom). Mocht er tijdens de rondvaart onvoldoende stroom zijn, wordt overgeschakeld op een biodiesel aggregaat.


Toegankelijkheid

De Glasshopper is uitgerust met scala aan voorzieningen voor breed publiek en verschillende doeleinden. Zo is de Glasshopper, door middel van een in hoogte verstelbare oprijplank, bijzonder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Spudpalen

De Glasshopper is uitgerust met telescopische spudpalen zodat eenvoudig, zonder hulp van extra bemanning, op alle locaties kan worden afgemeerd.


Specificaties:
Lengte: 24,90 m
Breedte: 4,20 m
Diepgang: 0,75 m zonder ballast
1,50 m met ballast
Snelheid: 12 km/uur
Voorstuwing: 2 x 30 kW 240° draaibare onderwater motoren
Boegschroef: 22 kW
Actieradius: 6 uur bij maximale snelheid
8 uur bij 9 km/uur


Rondvaarten
Dagelijks (behalve zondag) maken wij rondvaarten. Het zijn wissenlende rondvaarten, afhankelijk van de duur van de rondvaart gaan we ook naar de wereldberoemde molens van Kinderdijk.
De ‘Glasshopper’ vaart het hele jaar . Ook is het mogelijk buiten de particulieren rondvaarten te bespreken.

Voor aragementen en prijzen kunt u terecht op onze website
Glashopper Website

Meld nieuws