Futureland Maasvlakte 2 MainPort Rotterdam

MainPort Rotterdam Maasvlakte 2 Futureland events

-



Maasvlakte-2 Projectorganisatie
Directeur Rene van der Plas




Kijk hier voor de FutureLand evenementen,
meer info...




FutureLand evenementen, voor een gezellige en informatieve dagdeel of avond met tapas. Schuif bij mooi weer lekker aan voor een heerlijke maaltijd op het terras van FutureLand, met uitzicht op de modernste terminals van de wereld in aanbouw. Zijn de weergoden ons minder goed gezind dan geniet je in het restaurant van hetzelfde adembenemende uitzicht.


Programma's en praktische informatie
Een maaltijd, met de mogelijkheid een presentatie bij te wonen, kost 15,- per persoon, kinderen tot 12 jaar eten mee voor 6,50*. Voor de maaltijd kan aangeschoven worden om 18:00 uur en om 19:30 uur. Wie om 18:00 uur aanschuift kan aansluitend de presentatie volgen en vervolgens de rondrit met de FutureLand Express maken. Wie liever om 19:30 uur aan tafel gaat kan de presentatie volgen die start om 18:00 uur, waarna aansluitend om 18:30 uur de rondrit vertrekt.
Let op:
Informeer naar de programma's.

Het programma kan gestart worden met een rondvaart met de FutureLand Ferry. Deze gooit de trossen los om 16:45 uur voor een tocht van ca. 1 uur. Zowel aan boord van de Express als de Ferry vertelt een deskundige voorlichter onderweg wat je ziet. Een kaartje voor de rondrit kost 5,75, een rondvaart maak je voor 8,75. Een combiticket voor boot en bus kost 13,-*.
* prijzen exclusief drankjes


De Rotterdamse haven is één van de belangrijkste ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. In het bestaande haven- en industriegebied is voor nieuwe bedrijven en bestaande klanten die willen uitbreiden vrijwel geen ruimte meer beschikbaar. Als de haven zich op een goede manier wil blijven ontwikkelen, dan moet die extra ruimte er komen. Daarom wil de Nederlandse overheid de mainport Rotterdam versterken. Maar wel met respect voor natuur en milieu en de kwaliteit van de leefomgeving in Rijnmond. Om dit te bereiken is het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) opgericht.

Dit bestaat uit drie deelprojecten:

Maasvlakte 2
aanleg van nieuw havengebied en de bijbehorende natuurcompensatie om schade aan beschermde natuur te compenseren.

750 hectare nieuwe natuur- en recreatiegebieden
ontwikkelen op Midden-IJsselmonde en ten noorden van Rotterdam.

Bestaand Rotterdams Gebied
een serie projecten om het bestaande havengebied beter te benutten en de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

Het Havenbedrijf Rotterdam legt Maasvlakte 2 voor eigen rekening en risico aan. Het heeft hiervoor de projectorganisatie Maasvlakte 2 opgericht. Een business case gestuurd project dat nauwlettend gevolgd wordt door de aandeelhouders van het Havenbedrijf: het rijk en de gemeente Rotterdam
PMR (onderdeel van het ministerie van Verkeer en Waterstaat) draagt de verantwoordelijkheid voor realisatie van de natuurcompensatie voor aanleg en gebruik van Maasvlakte 2.
De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het deelproject 750 hectare natuur- en recreatiegebied.

De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor het deelproject Bestaand Rotterdams Gebied.
Het Project Mainportontwikkeling Rotterdam is een samenwerkingsverband van:
de stadsregio Rotterdam
de gemeente Rotterdam
de provincie Zuid-Holland
het Havenbedrijf Rotterdam N.V.
de ministeries van:
Infrastructuur en Milieu
Economische Zaken, Landbouw en Innovatie
Financiën

Gerelateerde bestanden
Factsheet Project Mainportontwikkeling Rotterdam
(pdf, 4759Kb)


Maasvlakte 2 is een project van Havenbedrijf Rotterdam N.V






Randstad News HAL Nieuws Randstad News
Randstad News Nieuws click here

Meld nieuws