proefles waterskiën in nesselande

proefles waterskiën nesselande

-


Boek een proefles waterskien op de nieuwe Waterskibaan Zevenhuizerplas Nesselande.
Bart van Nunen: “De baan kan gezien worden als een attractie die jongeren weghaalt bij de Playstation.”


Like the facebook

Nesselande – Zevenhuizerplas -Nesselande is een nieuwe attractie op het water rijker. De Zevenhuizerplas heeft een waterskibaan, van totaal 740 meter lange en elf meter hoge baan aan de Kosboulevard met vijf masten waaraan de zijn kabels bevestigd. Behalve de skibaan komt is er het Oeverpark een sportief gezellige beachclub.

Manager Bart van Nunen: Project 7 Cablepark Rotterdam is gerealiseerd. “Dit is de gaafste waterskibaan van Nederland”, verzekert hij. “Dat komt mede door de unieke locatie langs het strand.” Van Nunen, die als wakeboarder zelf maar al te graag de baan de baan regelmatig neemt, hoopt met name jongeren aan te zetten tot sportieve activiteit. “De baan is een extra attractie voor de wijk die jongeren weghaalt bij de Playstation.” De 27-jarige manager benadrukt overigens dat Project 7 Cablepark Rotterdam voor alle leeftijden iets speciaals biedt.

Behalve de waterskibaan staat aan de oever van de Zevenhuizerplas de beachclub met een buitenterras, dakterras en privéstrandje. “Hier kunnen mensen onder het genot van een hapje en drankje genieten van de skiërs en hun stunts. Waterskiën en, één van de nieuwste vormen daarvan, wakeboarden zijn spectaculaire sporten om naar te kijken.” Watersporters die de ski’s onderbinden zullen met een snelheid van dertig kilometer per uur worden voortgetrokken over het parcours. “Die snelheid houden wij voor iedereen aan, maar zou eventueel naar wens aangepast kunnen worden. Veiligheid staat in ieder geval voorop. Mensen die voor het eerst gaan waterskiën mogen niet de baan op voordat ze een introductie van ons hebben gehad. Bovendien draagt iedereen een helm en reddingsvest”, aldus Van Nunen.

Het parcours, lopend van het Oeverpark tot aan het strand, is volgens Van Nunen zowel uitdagend voor beginners als voor gevorderden. Waar beginners vooral blij zullen zijn dat zij bij de start op hun ski’s of board blijven staan, richten de ervaren beoefenaars zich hoogstwaarschijnlijk op de drijvende obstakels. “We mikken op acht tot tien van deze obstakels”, aldus Van Nunen, die bij het ontwerpen van het parcours hulp heeft gehad van professionele wakeboarders. Voor de beginners heeft de manager nu al een tip: “Zak goed door je knieën bij de start, anders lig je meteen in het water.” Wie de start onder de knie heeft maar even later toch te water raakt, hoeft niet het hele eind naar het strand of het startpunt te zwemmen. Aan de linkerkant van het parcours komt een drijvende stijger te liggen zodat de mensen richting het beginpunt kunnen lopen.

Alex van Duin


Waterskikabelbaan Rotterdam Nesselande Zevenhuizerplas


Randstad Nieuws / News

Meld nieuws