Waalwijk vacature docent nieuwe inburgering

Vacature docent nieuwe inburgering Waalwijk

-

Vacature NT2 docent nieuwe inburgering Waalwijk
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent Nederlands als tweede taal (NT2) voor de nieuwe inburgering in Waalwijk (start begin 2022).




Naast lesgeven
zal je mogelijk ook een-op-een begeleiding bieden en waar nodig samenwerken met andere partners om de deelnemer zo goed mogelijk te ondersteunen bij het opbouwen van een nieuw leven in Nederland.

Heb je interesse in het vervullen van deze uitdagende en veelzijdige functie binnen de nieuwe inburgering, meld je dan aan voor deze vacature.

Functiebeschrijving
Als NT2 docent nieuwe inburgering geef je les aan en begeleidt deelnemers binnen de Z-route of B1-route. Je zorgt ervoor dat nieuwkomers in een veilige omgeving de Nederlandse taal en praktische vaardigheden leren waarmee ze hun weg binnen de Nederlandse samenleving kunnen vinden. Door jouw persoonlijke aandacht kunnen de cursisten zich op hun eigen niveau ontwikkelen.

Je verzorgt lessen alfabetisering, inburgering naar A2 en B1-niveau en begeleidt de praktijkgerichte onderdelen van ons lesprogramma.
Je coacht deelnemers in hun leerproces, met aandacht voor de leefgebieden.
Je toetst de voortgang en voert voortgangsgesprekken met je cursisten.
Je registreert conform de afspraken in het cursistvolgsysteem.
Je maakt waar nodig afspraken met samenwerkingspartners om praktijkgerichte onderdelen van het onderwijs uit te voeren en onderhoudt waar nodig contacten met andere begeleiders van de inburgeraar (trajectcoach, regievoerder gemeente, maatschappelijk begeleider, participatiecoach).
Wat vragen wij?
Je bent gecertificeerd docent Nederlands als Tweede Taal (NT2) of beschikt over een vergelijkbare lesbevoegdheid.
Je hebt ervaring met geven van NT2 onderwijs aan statushouders.
Je kan minimaal één referentie overleggen, waarmee de volgende competenties worden onderschreven:
– kan het startniveau van de cursist bepalen en daarop het onderwijsplan afstemmen;
– kan gedifferentieerd werken en aansluiten bij individuele leerdoelen.
– kan het onderwijs laten aansluiten bij de praktijk buiten school en/of heeft ervaring met het organiseren van NT2 onderwijs buiten de klas (in de praktijk).
– beschikt over coachvaardigheden: kan het leerproces evalueren en het leergedrag en de taalontwikkelingen van de cursist volgen en samen met de cursist en trajectcoach het onderwijsplan aanpassen en de cursist stimuleren om te groeien.
Je kan overzicht houden, gestructureerd werken en systematisch gegevens bijhouden en ordenen.
Je kan goed samenwerken met collega’s en je bent flexibel.
Je begrijpt de bredere context van de nieuwe inburgering (praktijkgericht leren, samenwerking binnen het sociaal domein, integraliteit)
Wat bieden wij?
Echt Nederlands biedt een leuke werkplek, een open en ongedwongen sfeer en veel ruimte voor eigen initiatief. Je bent onderdeel van een vakkundig docententeam. De bedrijfscultuur is erop gericht om samen tot mooie resultaten te komen voor onze cursisten, medewerkers en het bedrijf.

Een marktconform salaris, afhankelijk van ervaring.
Reiskostenvergoeding in overleg, vanaf 10 kilometer.
Je kunt zowel op contractbasis als op zzp-basis aan de slag.

Duur
Je bent voor minimaal 7 maanden, maar bij wederzijdse tevredenheid het liefst langer, meerdere dagdelen per week inzetbaar op onze leslocatie in Waalwijk.

De dagdelen zijn: dinsdag, donderdag- en vrijdagochtend.

Over ons
De afgelopen zes jaar heeft Echt Nederlands zich op het gebied van NT2 inburgering meer dan bewezen met een slagingspercentage tussen de 80 en 100%, vier sterren en een tevredenheidscijfer van 9,0 en dat met meer dan 1000 cursisten! Maatschappelijke betrokkenheid, een positieve benadering en persoonlijke aandacht voor onze cursisten vinden wij belangrijk. Gecombineerd met de hoge kwaliteit van onze taalcursussen, vinden cursisten bij ons een uitstekende basis voor het nastreven van persoonlijke leerdoelen. Daarmee gaan we verder binnen de nieuwe inburgering. We blijven ons ontwikkelen, samen met onze partners, waaronder de gemeente, maatschappelijke begeleiding en werkgevers.

Zo dragen we bij aan een samenleving waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en zichzelf kan ontwikkelen.

Soliciteer meteen!
Een sollicitatie naar deze vacature voor NT2 docent bestaat uit:

Een motivatiebrief
Een actuele CV
Je beschikbaarheid
Procedure

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan direct je motivatie met je cv en je beschikbaarheid naar
solliciteren@echtnederlands.nu.

Ook voor meer informatie kun je een mail sturen of bellen met 070 – 262 91 49.


Datum plaatsing: december 2021

Meld nieuws