Wonen aan het Brielse Meer aan het water

Voorne Putten wonen aan water, Brielle Hellevoetsl

Nieuwbouwwoningen aan het water. Wonen in Voorne Putten, Spijkenisse, Bernisse en het karakteristieke Hellevoetsluis, Nieuwe Vesting.
Nieuwbouwwoningen, wonen aan het water. uniek gelegen aan het kanaal.

Informatie:
Wonen aan het water in Hellevoetsluis, Nieuwe Vesting
Hellevoetsluis nieuwbouw woningen, project Nieuwe Vesting. Duurzame, authentieke en moderne bouwstijlen, ruim in het groen gelegen langs het kanaal in de nabijheid van de oude vesting.







Een trotse thuishaven aan het Haringvliet, voor mensen die de authentieke pracht van de vestingstad waarderen. Hollandse zeehelden Michiel de Ruyter, Maarten Tromp en Piet Hein meerden hier in vroeger tijden aan. Wie volgt?


Nieuwe Vesting Hellevoetsluis klik hier






Algemeen nieuws over ontwikkelingen op Voorne en Putten

NIEUWS VOORNE PUTTEN NL

Woningbouw afspraken Voorne-Putten
23 maart 2011 by Janet van Klink

Voorne – Gemeenten op Voorne-Putten gaan hun bouwprogramma’s meer op elkaar afstemmen. De plannen voor woningbouw moeten aansluiten bij de verwachte bevolkingsgroei en de komst van de Tweede Maasvlakte.
Op dit moment maakt de stadsregio de Woningafspraken 2010-2020. In de komende jaren ligt de nadruk minder op de aantallen te bouwen woningen, maar veel meer op de kwaliteit en afstemming van plannen in dit gebied. Het is echter de vraag is of de huidige bouwprogramma’s van de vijf gemeenten op Voorne-Putten voldoende zijn afgestemd op demografische ontwikkelingen en effecten van de Tweede Maasvlakte. Begin februari hebben de colleges van B en W hierover overlegd. Afgesproken is dat de vijf gemeenten hun bouwprogramma’s verder zullen afstemmen aan de hand van de verwachte ontwikkelingen.
Om aanspraak te kunnen maken op stadsregionale subsidies zijn woningmarktafspraken voor de gemeenten op Voorne-Putten noodzakelijk. De gemeente Spijkenisse zal, namens alle gemeenten, door middel van een brief de Stadsregio informeren. Het is de bedoeling dat in mei de vijftien regiogemeenten en de stadregio de gemaakte afspraken ondertekenen.

Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Politiek, Spijkenisse, Westvoorne

Wonen aan het water

23 maart 2011 by Janet van Klink

Rozenburg – Wonen in een geheel nieuw appartement aan het water. Een wens van velen. Deze droom kan over enkele jaren in Rozenburg uitkomen. Daar verrijzen in 2013 naar verwachting twee woontorens aan de Waterweg.

Begin 2010 heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de twee torens aan de Boulevard al ter inzage gelegen. Er zijn enkele zienswijzen ingebracht. Vorig jaar is er na de gemeenteraadsverkiezingen ook een nieuwe coalitie aangetreden. Afgesproken is dat beide torens uit niet meer dan acht tot negen etages komen te bestaan. De projectontwikkelaar heeft vervolgens een plan ontwikkeld voor 64 appartementen. Een deel daarvan kan mogelijk gehuurd worden.
Op donderdag 3 maart is er een informatiebijeenkomst over het bouwplan geweest. De ongeveer 250 aanwezigen konden hun wensen over koop, huur en woninggrootte opgeven. Inmiddels zijn er meer dan 100 reacties gekomen. Het voorstel zal mede op basis hiervan verder worden ontwikkeld.
De deelraad moet uiteindelijk het bestemmingsplan vaststellen. Het onderwerp komt op donderdag 24 maart in de commissie VAV aan de orde.

Politiek, Rozenburg.

Spijkenisse als voortrekker
19 februari 2011 by Janet van Klink
Spijkenisse als voortekker voor Voorne en Putten blijft wat de historie betreft in gebreken. En wel voor het feit dat de gemeente wel oog heeft voor hoog nieuwbouw maar niet voor de historische taak. Dit o.a. beterft de boerderij aan de Stationstraat nr. 8. Dit pand is uitermate geschikt als streekmuseum in te richten en waar voor vele vrijwilligers zich in willen zetten. Maar de gemeente heeft lijkt wel gekozen te hebben om deze boerderij (welke onder monumenten valt ) te laten verpauperen voor afbraak.
Om daarna met vooruitziende blik projectontwikkelaars hun werk te laten doen, zodat de gemeente geen gebrek aan visie en kreativieteit kan worden verweten.

Burgemeester Peter de Jong Westvoorne
5 februari 2011 by Janet van Klink

TOEKOMST VOORNE

Interview, Politiek
Bestuurlijke toekomst
28 januari 2011 by Janet van Klink

Voorne – Hoe staat Voorne er bestuurlijk voor? Momenteel vinden er tal van ontwikkelingen plaats die het gebied steeds meer lijken te beïnvloeden. Niet alleen is het in financieel opzicht voor de gemeenten een zware tijd. In het najaar van 2010 presenteerde het kabinet Rutte het regeerakkoord ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’. Op 2 maart aanstaande zijn er Provinciale Statenverkiezingen. Beide gebeurtenissen zijn belangrijk voor de bestuurlijke toekomst van de drie gemeenten op Voorne. In de komende weken volgt dan ook een reeks interviews hierover met de burgemeester De Jong (Westvoorne), Van Viegen (Brielle) en Kleijwegt (Hellevoetsluis).

Gemeenten

De gemeenteraden van Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Spijkenisse en Westvoorne hebben in 2008 besloten om meer samen te gaan werken. Op basis van de lokale bestuurskrachtmetingen en regionale bestuurskrachtmeting bleek dat daar behoefte aan was. Deze onderzoeken gaven de sterke en zwakke punten van de gemeenten aan. Eén van de terreinen waar volgens de regionale bestuurskrachtmeting winst op valt te behalen is samenwerking. Sindsdien werken de vijf gemeenten op zowel bestuurlijk als ambtelijk niveau intensiever samen. ‘Want, samen bereiken we meer dan afzonderlijk’. De samenwerking vindt voornamelijk op jeugdbeleid, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin, en economisch terrein plaats.

Regeerakkoord

In het regeerakkoord staat dat gemeenten zich de komende jaren tot hun kerntaken moeten beperken. Deze taken en verantwoordelijkheden, zoals voor de (jeugd)zorg, zijn echter toegenomen. Tegelijkertijd wordt het Gemeentefonds met ruim een miljard gekort. De belangbehartiger van de gemeenten, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), stelde als reactie hierop dat de lokale overheid steeds meer te doen krijgt voor minder geld. Gemeentelijke herindeling komt volgens de kabinetsplannen alleen van onderaf tot stand. De Provincie heeft wel een actieve rol bij de oplossing van hun bestuurlijke en financiële knelpunten. Het kabinet wil bovendien een vermindering van het aantal bestuurders in het College van B en W en gemeenteraadsleden.

Provincie

‘Ik wil de Randstad de krachtige Europese regio maken die het in potentie is’, deze droom heeft de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. De heer Franssen sprak in zijn nieuwjaarstoespraak: ‘alleen een robuuste oplossing is een echte oplossing en dat is een échte Randstadprovincie. Een ander perspectief is onvoorstelbaar’. Het regeerakkoord heeft naar zijn mening iets dubbels. ‘Aan de ene kant spreekt het kabinet – door veel taken en verantwoordelijkheden te decentraliseren – vertrouwen uit in provincies en gemeenten. Anderzijds gaan de voorstellen gepaard met kortingen die je de vraag doen stellen of men het allemaal serieus meent of soms echt niet weet wat er in de praktijk gaande is’.

Discussie

‘Op onze kerntaken zijn we nu totaal verantwoordelijk; voor zowel visie en planvorming als uitvoering’, benadrukte de Commissaris. De mate van succes is doorslaggevend. ‘Als je spreekt over de toekomst van onze bestuurslagen dan hebben we hier het punt waar alles om draait. Niet leveren betekent oplaaien van de discussie over bestaansrecht’.

JvK

Posted in Bernisse, Kort politiek, Rozenburg, Spijkenisse | Leave a comment
Behandeling burgerbrieven
Posted on 26 januari 2011 by Janet van Klink
Door Janet van Klink

Voorne – Putten – De gezamenlijke rekenkamercommissie van Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne gaat onderzoek doen naar de behandeling van burgerbrieven. In februari krijgen de vier gemeenteraden de opzet toegestuurd. Deze mededeling deed de voorzitter van het onderzoeksorgaan, prof. dr. Van der Hoek, tijdens een vergadering van de gemeente Brielle.

De commissie probeert door middel van onderzoek een bijdrage te leveren aan het gemeentelijk beleid. Dat wordt getoetst op doeltreffendheid (behalen van gewenste effecten), doelmatigheid (tegen zo laag mogelijke kosten) en rechtmatigheid (volgens de regelgeving). De conclusies en aanbevelingen worden in de vorm van een rapportage aangeboden.

Tussen de gemeenteraadsleden en de commissieleden staat een klankbordgroep, die bestaat uit een afgevaardigde van iedere gemeenteraad. Na de verkiezingen van maart 2010 en met het wegvallen van Rozenburg is de samenstelling daarvan veranderd. De huidige leden zijn: mevrouw Meerman – van Benthem (Hellevoetsluis), de heer Van der Weg (Bernisse), de heer Zaal (Brielle) en de heer Noordermeer (Westvoorne).

Het onderwerp burgerbrieven is met de inbreng van de gemeenteraadsleden gekozen. Ook is besloten om in 2011 na te gaan hoe eerdere rapporten van de rekenkamer door de gemeenteraden, colleges van B en W en ambtelijke organisatie zijn opgepakt.

Posted in Bernisse, Politiek, WD | Reageren uitgeschakeld
Nieuwjaarstoespraak Commissaris van de Koningin
Posted on 20 januari 2011 by Janet van Klink
‘Met onzekerheid kunnen we de tijdsgeest het best duiden’, begon de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland vorige week woensdag zijn nieuwjaarstoespraak. 2011 Is het jaar van de keuzes. Ook voor de gemeentebesturen. ‘Politici en bestuurders hebben een onzekerder bestaan dan ooit en wie een koersvast beleid weet op te zetten en vast te houden verdient als het ware een standbeeld’.

Grote opdracht

De CvdK ziet een duidelijke taak weggelegd voor gemeentebestuurders. ‘We moeten werken aan stevige gemeenschappen met burgers en maatschappelijk middenveld die sterk op elkaar betrokken zijn. De krachtige ‘civil society’, waar bijvoorbeeld de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vanuit gaat en die als principe nog nauwelijks is verinnerlijkt, is misschien wel dé grote opdracht’. Daarnaast dient te worden gewerkt aan een stevige, sterk innoverende en open economie. De heer Franssen stelde dat die Nederland ook cultureel moet doen terugkeren als ‘een land dat wordt gezien als open en tolerant’.


Randstadprovincie

‘Een sterk, open en innoverend Nederland kan niet zonder een sterke Randstad. Bestuurlijke verandering is nodig om de concurrentie met andere Europese regio’s aan te kunnen’, sprak de CvdK vervolgens. Dat deel van Nederland neemt een speciale plaats in de Europese Unie in. ‘Ik wil de Randstad de krachtige Europese regio maken die het in potentie is, met een stedenring, een aantrekkelijke kust, een Groene Hart en met economische topgebieden en mainports’. Hij vervolgde: ‘alleen een robuuste oplossing is een echte oplossing en dat is een échte Randstadprovincie. Een ander perspectief is onvoorstelbaar’.

Lef

Het regeerakkoord heeft volgens Franssen iets dubbels. ‘Aan de ene kant spreekt het kabinet – door veel taken en verantwoordelijkheden te decentraliseren – vertrouwen uit in provincies en gemeenten. Anderzijds gaan de voorstellen gepaard met kortingen die je de vraag doen stellen of men het allemaal serieus meent of soms echt niet weet wat er in de praktijk gaande is’. Bezuinigingen op natuur en jeugd hebben bizarre kanten en een nadere discussie met het kabinet is dan ook noodzakelijk. De besturen moeten bovenal lef tonen. ‘Op onze kerntaken zijn we nu totaal verantwoordelijk; voor zowel visie en planvorming als uitvoering’. De mate van succes is doorslaggevend. ‘Als je spreekt over de toekomst van onze bestuurslagen, dan hebben we hier het punt waar alles om draait. Niet leveren betekent oplaaien van de discussie over bestaansrecht’.

Provinciale Statenverkiezingen

Franssen benadrukte op woensdag 12 januari ten slotte dat de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart 2011 meer dan ooit een sterke nationale betekenis hebben. Hij hoopt dat de kandidaten zich de komende weken duidelijk en scherp uitspreken.

JvK

Posted in Bernisse, Politiek, Rozenburg, Spijkenisse, WW | Reageren uitgeschakeld
Nieuwjaarsrecepties Voorne en Rozenburg
Posted on 20 januari 2011 by Janet van Klink
Door Janet van Klink

Vorige week hielden de besturen van Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne en Rozenburg hun nieuwjaarsrecepties. De burgemeesters en voorzitter van de deelgemeente blikten terug op 2010 en bespraken hun plannen en verwachtingen voor 2011.



Brielle

Burgemeester Van Viegen sprak: ‘de gevolgen van de economische crisis zijn te merken. Woningbouwprojecten lopen vertraging op, de verkoop van woningen stagneert en ondernemers hebben moeite met hun financiering. Ook de gemeente heeft rekening te houden met minder financiële middelen. Des te meer een reden om te werken aan de versterking van onze lokale en regionale economie’. ‘De BIZ gaat wellis waar niet door, maar velen van u hebben laten weten niet bij de pakken neer te zitten en gezamenlijk te zoeken naar nieuwe wegen om het citymanagement vorm te geven’, vervolgde zij.

Hellevoetsluis

Tijdens de nieuwjaarsreceptie vond de uitreiking van het boek ’50 Jaar Hellevoetsluis’ plaats. Burgemeester Kleijwegt overhandigde vorige week maandag het eerste exemplaar aan historicus Bob Benschop, journalist Leo Blok en uitgever Wim Fortuin. Zij hebben deze uitgave mogelijk gemaakt. Het boek is de bundeling van gebeurtenissen van de laatste 50 jaar die in het weekblad Groot Hellevoet zijn verschenen. De overhandiging vormde de afsluiting van het jubileumjaar 2010. Daarin vierde de gemeente Hellevoetsluis het 50-jarig bestaan.

Westvoorne

‘De gevolgen van de wijze waarop de coalitieonderhandelingen verliepen hebben lang een negatief stempel op de politiek gedrukt. En nog. Het is niet aan mij om daarover in het openbaar een oordeel te vellen. Het is gelukkig de politiek die aangeeft dat veranderingen en verbeteringen noodzakelijk zijn’, aldus burgemeester De Jong. ‘De nieuwe manier van vergaderen geeft meer ruimte voor invloed vanuit de samenleving en tevens meer ruimte voor het voeren van politieke debatten. De raad zoekt naar wegen om het contact met de inwoners te verstevigen en zijn rol als beleidsbepaler te verstevigen’.

Rozenburg

‘Zowel in Rozenburg als in Rotterdam is het herindelingproces zwaar onderschat. Dat hebben we sinds 18 maart 2010 geweten. Tot op de dag van vandaag’, zei voorzitter De Sutter. ‘Het dagelijks bestuur komt handen en voeten tekort om de gemaakte afspraken in Rotterdam uitgevoerd te krijgen. Het krachtig rukken aan het slot van de Rotterdamse schatkist wordt niet altijd op prijs gesteld door het College van Rotterdam. Wij als deelraad en als dagelijks bestuur kunnen de houding van de

Posted in Politiek, Rozenburg | Reageren uitgeschakeld
Tijdelijke huisvesting PG-patiënten
Posted on 20 januari 2011 by Janet van Klink
Door Janet van Klink

Rozenburg – Aan de Ruysdaelstraat/Rivierenlaan in Rozenburg komt een tijdelijke huisvesting voor PG-patiënten. Dit heeft de deelraad van Rozenburg afgelopen donderdag unaniem besloten. De locatie is centraal gelegen, goed bereikbaar en van meerdere kanten te ontsluiten.

Na de sluiting van Het Baken moet een nieuwe permanente accommodatie voor de hulpbehoevenden worden gerealiseerd. Zorgaanbieder Careyn overlegt al enkele jaren met de (deel)gemeente hierover.

Naast de realisatie van een woonzorgcentrum wordt een kleinschalig wooncomplex voor ongeveer 24 dementerende ouderen ontwikkeld. De Elzenlaan is uiteindelijk naar voren gekomen als meest geschikte definitieve locatie. Ingebruikname van het nieuwe gebouw zal pas medio 2013 plaatsvinden. Het woon-zorgcomplex aan de Laan van Nieuwblankenburg is volgend jaar al klaar. Dit zou betekenen dat de dementerende groep nog minstens twee jaar in Het Baken moet blijven. Het gebouw voldoet echter niet meer aan de wettelijke eisen die worden gesteld en kan niet met een investering geschikt worden gemaakt. Daarom wordt uitgeweken naar een tijdelijke verblijfplaats. Andere voorgestelde locaties vielen om verschillende redenen af.

Posted in Politiek, Rozenburg | Reageren uitgeschakeld
Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2011
Posted on 20 januari 2011 by Janet van Klink
Dames en heren,

Welkom bij de eerste nieuwjaarsbijeenkomst van de deelgemeente Rozenburg.

De grote brand, die het afgelopen etmaal het industrieterrein Moerdijk en daarmee de gemeente Moerdijk trof toont nog maar eens aan hoe kwetsbaar de combinatie van industrie en woonomgeving is.

Rozenburg kent als geen andere deelgemeente dit spanningsveld omringd als zij is door het industrieel complex van Botlek en Europoort. Wij hebben daarom ook de klankbordgroep Veilig Wonen en Werken in Rozenburg, waarin bevolking en industrie elkaar informeren over allerlei ontwikkelingen.

Sinds 18 maart 2010 zijn we deelgemeente van Rotterdam geworden. Normaliter vinden herindelingen op 1 januari van het jaar plaats, maar om allerlei redenen achtte de gemeente Rotterdam, de provincie en het Rijk het destijds gewenst om al direct na de reguliere gemeenteraadsverkie-zingen van maart 2010 tot herindeling over te gaan.

De meerderheid van de toenmalige gemeenteraad van Rozenburg was enthousiast over de mogelijkheden, die herindeling bij Rotterdam bood; koud een half jaar verder start Den Haag een discussie over het deelgemeentebestel!

Zowel in Rozenburg als in Rotterdam is het herindeling-proces zwaar onderschat, en dat hebben we sinds 18 maart 2010 geweten, tot op de dag van vandaag.

Posted in Politiek, Rozenburg | Reageren uitgeschakeld

Meld nieuws