Amsterdam Nieuwbouw appartementen woningen

Amsterdam Nieuwbouw en renovatie woningen

-

Nieuwbouw woningen Stadgenoot

AMSTERDAM NIEUWBOUW


Stadgenoot is de nieuwe woningbouwvereniging van Amsterdam. We vinden dat Amsterdam voor iedereen een stad moet zijn om van te houden. Daarom zorgen we voor goede huisvesting en werken we met elkaar aan leefbare buurten. We willen het voor iedereen mogelijk maken om prettig te wonen en werken in deze mooie stad.

In de buurt
Om dat mogelijk te maken is Stadgenoot altijd in de buurt actief. Zo spelen we in op wensen en horen we wat er beter kan in de buurt. Want prettig wonen en werken heeft ook te maken met de omgeving waarin je woont of werkt. Het moet er veilig, schoon en leefbaar zijn. En er moeten voorzieningen zijn zoals scholen, winkels en zorginstellingen.

Het ontstaan
Stadgenoot is in juli 2008 ontstaan uit 2 Amsterdamse woningbouwverenigingen: de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV) en Het Oosten. De AWV werd in 1910 opgericht door sociaal-democratische voormannen uit de vakbeweging. Het Oosten werd 1 jaar later opgericht door arbeiders van de Oostergasfabriek. Beide verenigingen hebben een voorname rol gespeeld in de geschiedenis van de Amsterdamse volkshuisvesting. En waren toonaangevend in het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Klik hier voor meer

Randstad Nieuws / News / wonen in Amsterdam Actueel

Meld nieuws
Mooi en exclusief wonen Leslie de Ruiter



Mooi exclusief en luxe wonen, Leslie de Ruiter.