Rotterdam nieuwbouw woningen appartementen

Rotterdam RISE Hofplein nieuwbouwappartementen

-

RISE geeft het Hofplein een New Rotterdam uitstraling en dynamiek – voor wonen, werken en entertainment zodat de Rotterdammers ervan kunnen genieten.





Met dank aan wethouder Bas Kurvers

Nanne de Ru van ontwikkelaar Red Company

Hedy van den Berk directie Havensteder, met deze ontwikkeling van sociale huurwoningen

Architectenbureau Power House

De beloftes
Nieuw elan voor het Hofplein

Woningen voor álle Rotterdammers
50% betaalbare woningen
Huur- en koopwoningen
Méér sociale woningen op deze prachtige locatie
Bruisende verbinding tussen opkomende stadswijken
Een aantrekkelijk centrum voor alle Rotterdammers
Een plek om te wonen, maar ook om te bezoeken
Mogelijkheden voor retail, ondernemingen, kantoren en maatschappelijke voorzieningen

RED Company onderzocht daarom de herontwikkeling van de zuidoostelijke hoek van het Hofplein. Dit doen we samen met de Gemeente Rotterdam, woningcorporatie Havensteder en architectenbureau Powerhouse Company. RISE sluit aan bij het plan van de gemeente om van het iconische Hofplein een groen verblijfsgebied te maken.

Wonen voor iedereen
RISE betreft drie woontorens aan het Hofplein. Een belangrijk onderdeel van onze plannen is de gemengde invulling van de woningen: van sociale huurwoning, tot middeldure huur en het hogere segment, er is plaats voor iedereen. Van het totaal valt 50% van de woningen in de categorie betaalbare woningen. De huidige 226 sociale huurwoningen van woningcorporatie Havensteder komen hoe dan ook terug. We hebben de ambitie om extra sociale huurwoningen bij te bouwen. Naast een woonfunctie, geven de torens ruimte aan werkplekken, winkels, een cafe of restaurant en maatschappelijke voorzieningen. RISE draagt zo bij aan de toekomst van een Hofplein dat zoemt van leven.

Op de hoogte blijven van de mogelijkheden die RISE biedt voor wonen en ondernemen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

New Rotterdam
NewRotterdam.com

Meld nieuws