Ralph Thurm Sustainability Audit

Ralph Thurm Sustainability Performance Deloitte

-

Assurance op sustainability performance.
Verhoog shareholder en stakeholder value door middel van verregaande transparantie

Bedrijven worden op meer dan alleen hun financiële cijfers beoordeeld. Sociale, milieu-technische en economische prestaties die voortvloeien uit:
(CR&S) Corporate Responsibility & Sustainability-beleid en maatregelen, spelen ook een grote rol. Bedrijven die duurzaamheid of CR&S integreren in hun dagelijkse bedrijfsvoering presteren beter omdat zij kansen snel ombuigen in zakelijke successen, risico's effectief beheersen, hun zakelijke reputatie versterken en bouwen vertrouwen op bij shareholders en stakeholders.

Er bestaan geen wettelijke voorschriften die CR&S-rapportage reguleren, en bedrijven gebruiken CR&S-rapportages vaker voor merkversterking dan voor het informeren van stakeholders. Organisaties willen onderscheid maken tussen "green washing" (het groener of maatschappelijk verantwoorder voordoen van een bedrijf dan dat deze daadwerkelijk is) en het aanbieden van betrouwbare en waardevolle CR&S-informatie. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een onafhankelijke externe partij een audit te laten uitvoeren die de betrouwbaarheid en validiteit van de informatie garanderen. Dit gebeurt op basis van afgesproken protocols en profesionele standaarden. Een formele goedkeuring van een onafhankelijke externe partij bevestigt de geloofwaardigheid van de CR&S-informatie, vergelijkbaar met een controle van de boekhouding.

Waarom Deloitte?
Deloittes global CR&S-team bestaat uit 250 toegewijde professionals in meer dan 30 landen met CR&S-expertise op het gebied van zakelijke ethiek, milieu-technische zaken en mensenrechten. Onze adviseurs kennen de lokale markt, wetgeving, cultuur en stakeholders als geen ander. Deloitte is tevens als voorzitter en adviseur betrokken bij de Global Reporting Initiative, AccountAbility en het International Assurance and Audit Standard Board.

Over Deloitte
Deloitte is de merknaam waaronder tienduizenden toegewijde professionals in zelfstandige memberfirms wereldwijd samenwerken op het gebied van accountancy, consulting, financiële advisering, risk management en belastingadvies. Deze firms maken onderdeel uit van Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL), een "UK company limited by guarantee" (een naamloze vennootschap in het Verenigd Koninkrijk). Elke memberfirm is actief in een bepaald gebied en onderworpen aan de wetgeving en professionele regelgeving van het land of de landen waarin wordt geopereerd. DTTL heeft een coördinerende functie en is niet actief betrokken bij de dienstverlening. DTTL en elke DTTL memberfirm zijn afzonderlijke en verschillende juridische entiteiten. De entiteiten kunnen uitsluitend voor zichzelf verplichtingen aangaan. Voor zowel DTTL als alle DTTL-memberfirms geldt dat zij slechts aansprakelijk zijn voor hun eigen handelen of nalaten. De structuur van de afzonderlijke DTTL memberfirms verschilt afhankelijk van plaatselijke wet- en regelgeving, usance en andere factoren. De memberfirms kunnen voor de dienstverlening dochterondernemingen, gelieerde maatschappijen en/of andere rechtspersonen inschakelen.

Deloitte Nederland gaat uit van een multidisciplinaire aanpak. Vanuit de diensten Accountancy, Belastingen, Consulting en Financial Advisory Services bedienen wij de markt. Vanuit de markt bieden wij een branchespecifieke aanpak via verschillende 'industriegroepen'.

Kijk voor meer informatie over onze wereldwijde organisatie op de internationale website van Deloitte Touche Tohmatsu.

Deloitte


Ralph Thurm is a leading professional in sustainability strategies, operational sustainability, sustainability change management and sustainability reporting.

With more than 20 years experience working for major corporates, industry federations, governments and NGOs all over the world, Ralph adds value as a consultant, trainer, moderator or writer on a huge variety of sustainability topics. He is currently working as Director Sustainability Strategies at Deloitte in Amsterdam, The Netherlands. Working with people who take on the challenge to make this world a better place and ensure a bright future for the next generations is an enriching experience for Ralph.




Randstad Nieuws / news

Meld nieuws