INSEAD Business School for the World

Kennisland maakt Nederland slimmer

-

Kennisland maakt Nederland slimmer. We ontwerpen en realiseren interventies om de kennissamenleving te versterken. Want een sterke kennissamenleving is de beste garantie om welvaart en welzijn voor iedereen te blijven genereren, nu en in de toekomst.



Kennisland maakt Nederland slimmer
De voorzitter,
Yoeri van den Steenhoven

Kennisland is een onafhankelijke denktank. We zoeken permanent naar manieren om maatschappelijke vernieuwing te creëren. Die is nodig om een sterke kennissamenleving te krijgen. Vernieuwing begint met het ontdekken van uitdagingen voor de Nederlandse kennissamenleving en welke antwoorden daarop te geven zijn, om die vervolgens te agenderen. Maar daar blijft het niet bij. We ontwikkelen en realiseren projecten, programmas en platforms om met die uitdagingen aan de slag te gaan.

Kennisland maakt Nederland slimmer

Tot slot werken we aan het overdragen van resultaten en kennis over hoe zo'n vernieuwing werkt, zodat anderen ermee verder kunnen. Zo ontwerpt en realiseert Kennisland dus uiteenlopende interventies voor een slimmer Nederland. We initiëren deze vaak zelf, maar werken ook in opdracht van overheden en publieke organisaties die onze ambitie delen en onze expertise kunnen gebruiken. Producten die dat oplevert zijn onderzoeken, adviezen, projecten, programma's, netwerken, bijeenkomsten, trainingen en verandertrajecten. Lees hier meer over onze strategie en principes.

Kennisland is actief op zes terreinen: onderwijs, overheid, erfgoed, auteursrecht, creatieve economie en sociale media. Op die terreinen werken we aan vernieuwing, vaak samen met partners en netwerken. Dat doen we net zo lang totdat we geen interventies meer kunnen bedenken waarmee Kennisland op dat terrein de kennissamenleving kan versterken. Dan gaan we op zoek naar een nieuw terrein, want Nederland slimmer maken vereist vernieuwing op vele fronten. Maar op een dag hopen we klaar te zijn.

Kennisland is een stichting. Dat is een bewuste keuze, want het publieke belang staat bij ons voorop. We werken met overheden, maar ook met bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties die in onze missie geloven. We ontvangen geen structurele subsidies of bijdragen en dat willen we ook niet. Per activiteit of project zoeken we financiering. Daarmee houden we onszelf ondernemend en scherp, maar ook onafhankelijk. Lees hier meer over de stichting.

Kennisland is opgericht in 1999. Inmiddels werken we met een vast team van ongeveer 15 jonge, bevlogen medewerkers vanuit ons kantoor in Amsterdam. Daaromheen zit een groot netwerk van freelancers, stagiairs en organisaties waar we mee samenwerken. Met onze projecten en activiteiten heeft Kennisland de afgelopen jaren een unieke positie opgebouwd als maatschappelijk vernieuwer, in Nederland en daarbuiten. Lees hier meer over onze mensen en geschiedenis.

Interesse? Lees hier meer over onze projecten, vacatures, stages en hoe je contact met ons kunt opnemen.

Kennisland maakt Nederland slimmer



Stichting Nederland Kennisland
Keizersgracht 174
1016 DW Amsterdam

t: 020 5756720
f: 020 5756721
e: info@kennisland.nl

Postadres
Postbus 2960
1000 CZ Amsterdam

Kennisland: Randstad / Nieuws / News





Randstad Nieuws/News

Meld nieuws