Nieuws High Tech Innovation Campus Eindhoven

High Tech Innovations campus Eindhoven

-

High Tech Campus Eindhoven is synoniem aan open innovatie. Op één vierkante kilometer werken meer dan 8.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers intensief samen aan de ontwikkeling van de technologieën en producten van morgen. Intelligente pillen die onze gezondheid bewaken waar we ook zijn, slimme etalageruiten die aanbiedingen tonen van producten waar we op dat moment naar kijken, extreem energiezuinige lichtconcepten in muren en plafonds.



The beating heart of the Campus is The Strip. The 400-metre-long building has been designed to connect people and stimulate sharing of knowledge and cooperation. All social facilities are brought together in The Strip: three restaurants, two bars, a conference centre with auditorium, a range of shops and services, and the Campus Wellness Center. Residents and visitors to the Campus meet at The Strip every day, for lunch, an intensive workout or during one of the many network meetings, concerts or technical conferences. The Strip is the centre for meetings, inspiration and creativity.

Campusbedrijven delen dezelfde drive: ze creëren waarde voor mensen en ontwikkelen innovatieve oplossingen die het leven van mensen gezonder, aangenamer, makkelijker en interessanter maken.
High Tech Campus Eindhoven is de 'Hotspot for Human Focused Innovation'.

Partners
De oprichting en de continue groei van High Tech Campus Eindhoven zijn het resultaat van de inspanningen van verschillende (samenwerkende) partijen zoals:
Philips
Ministerie van Economische Zaken
Gemeente Eindhoven
Brainport Development
Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM)
Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE)
Stichting Technology Liaison Eindhoven Region (TeLER).

De partners scharen zich achter het doel om de regio Eindhoven te ontwikkelen als internationale toptechnologieregio en High Tech Campus Eindhoven als Hotspot for Human Focused Innovation. Ook u kunt deel uitmaken van deze ontwikkelingen, want er zijn allerlei participatiemogelijkheden denkbaar. Netwerken ontwikkelen, gebouwen exploiteren of speciale services aanbieden. Participeren kan betekenen deel uitmaken van het Campus ecosysteem zonder er een vestiging te hebben. Interesse?

Open Innovatie
Open innovatie gaat over samenwerken. Met de huidige snelle technologische ontwikkelingen is het niet meer van deze tijd om alles zelf te willen. Gespecialiseerde instituten, bedrijven en overheidsinstellingen werken steeds meer samen.

Open innovatie is de voorkeursmanier van werken op High Tech Campus Eindhoven. Met een groot aantal technisch specialisten op een steenworp afstand kunnen Campusbedrijven zich richten op hun kerncompetenties. Campusbedrijven inspireren elkaar door het delen van kennis, ervaring en faciliteiten. Daardoor komen innovaties sneller en goedkoper tot stand en zijn van betere kwaliteit. En dat zijn belangrijke concurrentievoordelen in een hoogcompetitieve markt.

Applicatiegebieden
De bedrijven op High Tech Campus Eindhoven brengen uiteenlopende innovaties voort. Applicatiedomeinen die zich nadrukkelijk aftekenen zijn:

Health
Met als subdomeinen Personal Health & Wellbeing en Microsystems Medicine. Hier betreft het vooral apparatuur en technologie voor het verlenen van zorg, ontvangen van zorg, monitoren en analyseren van de gezondheid.

Experience
Met als subdomeinen Personal Entertainment en Smart Environments. Hier betreft het vooral de manier waarop technologie in ons dagelijks leven wordt ingezet; dan gaat het over systemen die draagbaar, draadloos, verborgen, intelligent of autonoom zijn.

Energy
Met als subdomeinen Solar Generation en Solar Storage. Hier betreft het vooral de ontwikkeling van effectieve systemen met een hoog rendement en lange levensduur en toepassingen voor de opslag van energie en flexibel (mobiel) gebruik ervan.

NIEUWS ONTWIKKELINGEN/INNOVATIES klik hier


Randstad Nieuws wetenschap / Innovatie

Meld nieuws