Science Tower Wetenschap Innovatie

Rotterdam Valorisatie Programma

-

Rotterdam Science Tower
Hotspot voor internationale life sciences, medische innovaties en spin offs Erasmus Universiteit



In de Rotterdam Science Tower is 15.000 m2 kantoorruimte en laboratoriumruimte beschikbaar. River Diagnostics en Viroclinics Biosciences zijn hier gevestigd en binnenkort wordt de Rotterdam Science Tower uitgebreid om ruimte te geven aan de Erasmus MC Incubator II ,Skyline Diagnostics en de Incubator van Erasmus School of Economics /Rotterdam School of management (ESE & RSM) genaamd StartupCampus.

Initiatiefnemers zijn het Erasmus MC, Fortress en gemeente Rotterdam. De Rotterdam Science Tower is ontstaan vanuit de behoefte naar uitbreiding van medische bedrijven die voortkomen uit het Erasmus MC. De vestiging van de Rotterdam Science Tower in de Europoint IV-toren aan het Marconiplein is een mooi voorbeeld van hergebruik van leegstaande kantoorlocaties ( transformatievastgoed).

De gemeente Rotterdam en haar partners zetten het gebouw zo in als verzamelplaats voor internationale life science en medische innovaties.
Hiermee zet Rotterdam samen met Medical Delta Multiplier de toon op het gebied van Health & Life Science. Rotterdam is partner van Medical Delta, de Zuid-Hollandse samenwerking op het gebied van lifesciences.

Al deze initiatieven komen in samenwerkingsverbanden tot stand.
De volgende partijen zetten zich in om het Rotterdamse ondernemersklimaat, de vestigingsvoorwaarden en de infrastructuur te verbeteren: Medical Delta Multiplier, Fortress, Erasmus MC, Erasmus Universiteit Rotterdam, JOIN ontwikkeling, gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, ROC Zadkine, Laurens, Viroclinics Biosciences en het Valorisatieprogramma Rotterdam.


Randstad News - Randstad Nieuws

contact

Meld nieuws