Voedingsdeskundigen dieren Natural Carbon Clay

Diervoeding bepalen dieet. Diervoeding advies

-


Nieuws: Diervoeding dieren diëten in Dierentuinen


In Dierentuinen zijn er dagelijks vele medewerkers betrokken bij het vaststellen en bereiden van de verschillende dieren diëten. Gezien het grote aantal dieren en de vele kilo's voer die hier elke dag bij komen kijken staan we in dit stukje even stil hoe dit nu eigenlijk, elke dag opnieuw, tot stand komt.



Diervoedingen bepalen dieet



Voorlichting: sponsorbericht van:
Holland Feed Support, NCC - Natural Carbon Clay, geselecteerd als uniek natuurlijk diervoeding supplement voor verbeteren van de gezondheid van dieren. Speciaal voor het verbeteren van de spijsvertering, ontlasting en middel om direct diarree te stoppen.


De juiste voeding is voor elk dier van groot belang om in goede conditie te blijven. Dit houdt in dat er besloten moet worden wat elk dier dagelijks te eten krijgt en hoeveel. In Diergaarde Blijdorp is er voedingsdeskundige in dienst die speciaal voor dit doel is aangenomen, en dat is voor Nederlandse dierentuinen nog helemaal niet zo gewoon.

Bij het vaststellen van een dieet wordt er in de eerste plaats gekeken naar wat een dier in het wild eet. Deze voedingsmiddelen worden vervolgens zo goed mogelijke geanalyseerd, waarbij er gekeken wordt naar de hoeveelheid eiwit, koolhydraten, vet, mineralen en vitaminen die de verschillende soorten voeding bevatten. Wanneer dit duidelijk is beslist de voedingsdeskundige welke beschikbare voedingsmiddelen hierbij het dichtst in de buurt komen. Daarbij wordt er nauw samengewerkt met afdelingshoofden, dierverzorgers,dierenartsen en andere dierentuinen om ervoor te zorgen dat de dieren zo gezond mogelijk eten. Uiteraard worden reeds gedane onderzoeken en opgedane ervaringen meegenomen in de beslissing.
Wanneer dieren te veel of te weinig van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen kunnen ze ernstig ziek worden, zo kunnen bijvoorbeeld bij een te hoog gehalte aan kalk vergroeiingen optreden en bij een te laag gehalte botbreuken of voortplantingsproblemen. De stellingen, baat het niet dan schaadt het niet en beter te veel dan te weinig gaan hierbij dus niet op! Soms is het nabootsen van natuurlijk dieet niet altijd mogelijk of zelfs ongezond!

Sommige dieren zijn in de natuur bijvoorbeeld erg actief en zouden in de dierentuin van hetzelfde dieet veel te dik worden. Sommige dieren eten in het wild dingen die in gevangenschap moeilijk te voeren zijn om praktische of ethische redenen, zoals bijvoorbeeld mieren aan miereneters of zebra's aan de leeuwen. Weer andere dieren eten veel verschillende grassen en bladeren die in Nederland niet groeien of te koop zijn. Voor deze dieren worden de wel beschikbare grassen en planten gebruikt die worden aangevuld met brokken die de juiste verhoudingen aan vitamines en mineralen bevatten.





MYCOTOXINE BINDER, WEERSTAND VERBETEREN TEGEN DIARREE BIJ DIEREN, KOEIEN, KALVEREN,BIGGEN EN PLUIMVEE.
NCC - NATURAL CARBON CLAY, BESTE NATUURLIJK MIDDEL ALS VOERSUPPLEMENT.

Monsters beschikbaar voor een proef op de som!

Natural Health feed additives Holland Feed Support, NCC - Natural Carbon Clay

Contact
World Wide Distributor

Holland Feed Support B.V.

HEAD OF SALES
Willem van der Windt (head sales)
mobile: +31 628 766 144
e-mail: info@hollandfeedsupport.com


Randstadnieuws/news
info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws