Internet Online Marketing Strategy

Internet social media content strategy

-

Veel bedrijven organisaties en merken hebben een contentstrategie waarin staat welke unieke content ze online in de eigen website en onlinemedia en socialmedia kanalen kunnen plaatsen. Met realtimemarketing speel je in op het moment dat mensen betrokken zijn bij een bepaald moment. De belangrijkste momenten in een jaar zijn vooraf te bepalen. Denk daarom nu al na over de momenten die komend jaar trending topic kunnen zijn en hoe jij hier relevant op kunt inhaken. Net als vorig jaar maak je met een contentkalender een goede start.Randstad Nieuws / Randstad News
biedt full service marketing en content support to key internet positions to on demand key b2b & b2c contacts

Een eigen marketing facts kalender biedt een overzicht van evenementen die nationaal in de breedte van belang kunnen zijn.


Own the moment

Twitter maakte een overzicht van de meest speciale momenten op Twitter. Van de belangrijkste trending topics was in op zijn minst 80 procent van de gevallen vorig jaar december al bekend, dat dit de meest besproken onderwerpen zouden worden. De meest besproken hashtags zijn bijna allemaal gerelateerd aan wereldwijde feestdagen, awards, sportwedstrijden, verkiezingen of herdenkingen.

De hashtags die vorig jaar niet te voorspellen waren zijn rampen, overlijdens of revoluties. Slechts een enkele hashtag ging 'spontaan' viral en was niet gerelateerd aan het wereldnieuws, zoals de IceBucketChallenge en de #FirstTweet, een campagne van Twitter zelf begin januari. Dit is ook de reden dat Twitter bedrijven aanmoedigt om rond events actief te zijn op social media, omdat op dat moment het bereik realtime veel groter is dan een dag later. Tijdens een awardshow zoeken mensen op een hashtag en een dag later zullen veel minder mensen zoeken en je blog tegenkomen via de hashtag.

Hot Topics

In Nederland is ook het merendeel van de trending topics vooraf bekend. Door gebruik te maken van relevante content met de juiste hashtags en targeting, kun je mensen bereiken die jouw kanalen zelf nog niet volgen. Om als socialmediamarketeer niet last minute geconfronteerd te worden met een manager die wil dat je 'ook iets met Koningsdag doet', is het aan te raden om nu een plan te maken dat aansluit bij je contentstrategie.

Randstad nieuws Randstad news

info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws
Selectie domeinnamen concept domains: