Travel Adventure stories

Duurzame reizen Bonaire

Duurzame vakantie travel bestemmingen

Natuurlijk mag u zelf lekker weten waar u naar toe gaat, maar op sommige bestemmingen doen mensen wel erg hun best om groen te ondernemen.

Een selectie:

Bonaire klimaatneutraal
Bonaire heeft grootse plannen. Nog dit jaar moet 50 procent van de energiebehoefte komen uit een windturbineproject. Bonaire moet het eerste Caribische eiland zijn dat volledig draait op duurzame energie. Om die ambities te verwezenlijken, wordt onder meer gewerkt met eco-bedden (koelen gebeurt rondom het bed, niet in de hele kamer) en vanaf eind januari zijn er elektrische auto's te huur die met een actieradius van 100 kilometer het complete eiland bestrijken. Ook zijn er regelmatig 'schoonmaakduiken' om de onderwaterwereld te beschermen en zijn toeristische aanbieders ver op het gebied van waterzuivering en waterbesparing.
De bedoelingen zijn ongetwijfeld goed, maar voor Nederlanders is een vliegreis naar Bonaire uiteraard allesbehalve groen.
Compenseren via Trees For Travel

of Green Seat dus.



Klik hier voor Contact mail
via het Randstadnieuws



Sustainable internetmarketing


PAN Parks Europese wildernis
PAN Parks (PAN staat voor Protected Area Network) is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds en de Molecatengroep om de Europese wildernis te behouden. Dat gebeurt door kleinschalig toerisme rond nationale parken te bevorderen, waarbij de lokale bevolking wordt ingezet voor het beheer en de bescherming van de gebieden. De Pan Parken moeten uitzonderlijk natuurschoon combineren met straffe regels op het gebied van duurzaamheid. Zo mag er bijvoorbeeld niet worden gejaagd en zijn sneeuwscooters verboden. Er zijn inmiddels tien Pan Parks, in onder meer Zweden, Italië, Portugal, Rusland, Bulgarije en Finland. PanParks



Alpine Pearls autovrije pareltjes
Alpine Pearls is een netwerk van toeristische dorpen en steden in de Alpen die in 2006 de handen hebben ineengeslagen om duurzame vakanties aan te bieden. De autovrije bestemmingen promoten ecologisch toerisme met het zogenoemde soft mobility: gasten kunnen zonder auto de bestemming toch eenvoudig bereiken.
Het gaat om 21 bestemmingen uit zes landen: Duitsland (o.a. Berchtesgaden), Frankrijk (o.a. Morzine), Italië (o.a. Chamois), Oostenrijk (o.a. Neukirchen), Zwitserland (o.a. Arosa) en Slovenië (Bled).
Alpine Pearls




Milieubewust op internet

Nog meer ecologisch verantwoorde inspiratie opdoen? Een overzicht van nuttige websites.

Vakantie voetafdruk

Wat slingert u eigenlijk op vakantie aan vervuilende stoffen de lucht in? In elk geval goed voor het zelfvertrouwen van de kampeerder.

Klimaat Compensatie

Er zijn meerdere manieren om uw reis te compenseren.

Respect The Mountains

Nederlandse organisatie die een bijdrage wil leveren aan natuurbehoud in de Alpen, onder meer door voorlichting en schoonmaakacties.

Go bGreen Travel Green
Engelstalige blog met groene reistips voor de reiziger.

www.fairtourism.nl
Nederlandstalige site met veel aandacht voor de sociale kant van duurzaam toerisme.

www.wandelpad.nl;
www.fietsen.123.nl,
www.ontrack.nl,
www.fietspad.nl
Kloeke sites boordevol wandel-, en fietsideeën.

ResponsibleTravel
Grote reisaanbieder van verantwoorde reizen. Ook voor combinatie reizen/vrijwilligerswerk.

Randstad Nieuws/ News/ Inside/ Insight/ Actueel/ Magazine
E-mail: info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws