Inburgeringscursus Rotterdam

Taalles Rotterdam voor het dagelijkse leven

-

Rotterdam Zuid Taalles weer begonnen Echt Nederlands / Dock Persbericht


De lessen Taal voor het Leven zijn weer begonnen! klik hier voor informatie. Vanwege de corona maatregelen moesten we het pas opgestarte project begin dit jaar helaas stilleggen. Inmiddels hebben ruim veertig enthousiaste deelnemers de lessen hervat of zijn met het taaltraject gestart.

Het project Taal voor het Leven is ontstaan uit een samenwerking met welzijnsorganisatie DOCK. We voeren het uit met steun van de gemeente Rotterdam. Laagtaalvaardige volwassenen verbeteren gedurende zestien weken hun taalvaardigheden voor de dagelijkse praktijk. Door het volgen van oriënterende modules op het gebied van gezondheid, (vrijwilligers)werk, ontwikkeling van het kind en administratie, werken zij ook toe naar een persoonlijk plan voor verder leren. Dit basistraject is daarmee een laagdrempelige opstap naar andere (verdiepende) cursussen in de buurt.



Vanwege de coronamaatregelen en de daardoor beperkte ruimte, volgen de deelnemers een combinatie van fysieke en digitale lessen. Voor veel deelnemers is dit een uitdaging omdat zij laaggeletterd en soms nog niet volledig gealfabetiseerd zijn, wat vaak samengaat met beperkte digitale vaardigheden. Uit ervaring met onze alfa-cursisten in de inburgering weten we echter dat het leren omgaan met digitale programma’s ook een boost van vertrouwen kan geven. Met die positieve insteek gaan we aan de slag en richten we ons in de eerste digitale lessen voornamelijk op het oefenen met en het vergroten van zelfvertrouwen op het online platform.


Rotterdam Taalles en inburgeren RandstadNieuws

Meld nieuws