Inburgeringscursus Rotterdam

Rotterdam Zuid les in Taal en rekenen

-

Rotterdam les in Taal en rekenen



Na de afgelopen jaren al meerdere WEB-taaltrajecten in Rotterdam uitgevoerd te hebben, zijn we blij dat onlangs onze eerste groepen van 2021 van start zijn gegaan. Én dit jaar gaan we nog veel meer mensen verder helpen met onze cursussen! We hebben ons cursusaanbod uitgebreid en nieuwe samenwerkingen opgezocht. Benieuwd waar en met wie? Lees snel verder.

Beproefde én nieuwe taaltrajecten
Onze cursussen in Rotterdam zijn gericht op taalverhoging met betrekking tot alledaagse, praktische thema’s voor laaggeletterden. Om te beginnen hebben onze partners DOCK en CultuurWerkplaats nieuwe deelnemers én oude bekenden geworven die graag hun taalvaardigheid willen verbeteren. De eerste groepen van het traject Taal voor het Leven bij twee locaties van DOCK in Charlois zijn vorige week van start gegaan. In tegenstelling tot vorig jaar zijn we nu voorbereid op eventuele corona-verrassingen! We hebben de deelnemers direct tijdens de eerste bijeenkomst leren omgaan met het programma Zoom. Ook aan het lesprogramma hebben we een creatieve draai gegeven. Om deelnemers nog beter persoonlijk te kunnen begeleiden én met de verwachting dat een-op-een-begeleiding op 1,5 meter afstand mogelijk blijft, kent het programma niet meer twee groepslessen per week, maar één groepsles en een individueel begeleidingsmoment.



Ondersteuning door taalvrijwilligers
Dit traject Taal voor het Leven volgen niet alleen drie groepen bij DOCK Charlois, maar ook twee groepen in bij PIT010 in IJsselmonde zijn vorige week gestart. Net als in Charlois wordt de professionele NT2-docent ondersteund door een getrainde vrijwilliger. PIT010 droeg haar eigen vrijwilligers aan. Op de foto volgen de drie PIT010-vrijwilligers in een Huis van de Wijk het eerste dagdeel van de training voor taalvrijwilligers. Ook zij hebben direct kunnen oefenen met Zoom, voor het geval het nodig is. De vrijwilligers in Charlois (één geworven door onze partner Unie Van Vrijwilligers en één direct via onze eigen werving) namen op een ander moment via Zoom deel aan de introductietraining. Meer trainingen voor hen en nieuwe vrijwilligers zullen volgen!

Op de planning
En we gaan nog even door! Binnenkort start er nog een groep bij DOCK Charlois, de eerste groepen van onze nieuwe cursus Basis Rekenen starten volgende maand bij de CultuurWerkplaats in de Tarwewijk en bij PIT010 IJsselmonde én ook nieuw is onze samenwerking met collega’s van DOCK in Hoogvliet, waar ook in mei een groep zal starten. Ons nieuwe vervolgtraject Verder met Taal verwachten we op de drie locaties van DOCK in Charlois uit te voeren.

Helaas hebben we door de coronamaatregelen wat later de eerste fysieke bijeenkomst kunnen plannen dan gehoopt, wat betekent dat de laatste lessen niet net voor de zomervakantie zijn, maar in september. Ach, elk nadeel heb z’n voordeel: zo hebben de deelnemers na de vakantie een goede opfrisser! En terwijl de eerste groepen half september hun certificaat in ontvangst hebben genomen, zullen er alweer nieuwe groepen gestart zijn. Na de zomer verwachten we met Basis Rekenen te vinden zijn in de Bibliotheken Centrum en Delfshaven, bij DOCK Charlois en Hoogvliet en bij PIT010 IJsselmonde én met het nieuwe traject Gewoon Taal bij wmo radar in Delfshaven!

We zijn blij dat zoveel Rotterdamse deelnemers met onze programma’s verder kunnen leren door de steun van Gemeente Rotterdam. Ben of ken jij iemand of een groep die interesse heeft in het volgen van een van onze taaltrajecten?

Neem contact met ons op via info@echtnederlands.nu of bel 070-2629149.

Meld nieuws