Droom en Daad voor Rotterdam

Droom en Daad Projecten voor Rotterdam

-

Droom en Daad investeert in cultuur in Rotterdam.



Nieuws

Tussen droom en daad staan dikwijls praktische bezwaren. Waar mogelijk nemen wij die weg. Dat doen we onafhankelijk, voortvarend en resultaatgericht.

Het team

Wim Pijbes, directeur
Laura Dufour, adjunct directeur
Ellen van der Windt, hoofd algemene zaken, directeur Batavierhuis
Maryline Preesman, financieel manager
Jacqueline Oeij, management assistent
José Timmermans, administratief medewerker
Laurens van de Werken, administratief medewerker
Anne Kremers, projectdirecteur FENIX
Roswitha Abraham, projectleider
Niels van Ham, projectleider gebouwen
Benno Lambooy, projectleider
Marit Luijckx, projectmedewerker
Gwen Rodenburg, projectleider
Sophia van Rooij, projectleider gebouwen
Carlijn Sonneveldt, projectleider
Femke van der Stoep, projectleider
Maud Verhoeff, projectmedewerker

Stichting Droom en Daad is opgericht op 13 december 2016 en heeft de ANBI-status.

veel gestelde vragen

Waarom is Droom en Daad opgericht?
Droom en Daad is opgericht om Rotterdam nog mooier en beter te maken. We investeren in cultuur. We initiëren culturele organisaties zoals FENIX, het Batavierhuis, het Veerhuis en de Muziekwerf.


Voor wie is Droom en Daad opgericht?
Voor de bewoners en bezoekers van Rotterdam. Droom en Daad richt zich op de samenleving als geheel.


Wat wil Droom en Daad ervoor terug?
Droom en Daad is een filantropische stichting die belangeloos streeft naar zoveel mogelijk blije bewoners en bezoekers van de mooie stad Rotterdam.


Droom en Daad verdient toch ook geld met de projecten, waar gaat dat dan naar toe?

Waarom richt Droom en Daad zich op kunst en cultuur?
Kunst en cultuur verrijken de mens, jong en oud. Uit onderzoek blijkt dat zingen of een instrument bespelen, de ontwikkeling van basisvaardigheden bij kinderen ondersteunt. Ouderen die een concert bezoeken, komen in contact met anderen. Bezoekers van Rotterdam blijven langer als er meer te zien en te doen is, wat o.a. de middenstand ten goede komt. En een ieder die schoonheid ervaart, in een mooi kunstwerk, een dansvoorstelling of een concert, wordt voor even ‘opgetild’.


Hoe werkt Droom en Daad?
Droom en Daad is een ondernemende filantropische stichting. Wij investeren in cultuur in Rotterdam. We initiëren culturele organisaties zoals FENIX, het Batavierhuis, het Veerhuis en de Muziekwerf. We kiezen zelf de partners uit waarmee we impactvolle projecten ontwikkelen.


Hoe kiest Droom en Daad projecten?
Droom en Daad initieert culturele organisaties zoals FENIX, het Batavierhuis, het Veerhuis en de Muziekwerf. We hebben extra aandacht voor projecten die Rotterdams erfgoed ten goede komen. Het DNA van de stad zit in vele mensen en objecten, en cultureel erfgoed vertelt verhalen over de stad die generaties overstijgen. Cultuur speelt zich af in de openbare ruimte; daar waar mensen elkaar ontmoeten. De buitenruimte – en met name de groene buitenruimte – heeft de extra aandacht van Droom en Daad. Groen is voor en van iedereen en maakt mensen blij. Talent is een derde domein waar stichting Droom en Daad aan bijdraagt. Rotterdam kent veel en verschillend talent en de stichting biedt hier graag ruimte aan.


Hoe meet Droom en Daad de impact van de projecten?
Droom en Daad hanteert kwalitatieve en kwantitatieve meetpunten om te bepalen wat de impact van een project is. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het aantal bezoekers (kwantitatief), maar ook naar de tevredenheid van de bezoeker (kwalitatief).


Wat betekent ‘samenwerking’ voor Droom en Daad?
Droom en Daad hanteert een aantal waarden. De partners met wie de stichting samenwerkt, hebben soortgelijke waarden en een gemeenschappelijk doel. Ze willen allemaal de stad Rotterdam mooier en beter maken, en gaan daarbij met enthousiasme en voortvarendheid te werk.


Wat betekent ‘venture philantropy’ eigenlijk?
Filantropie betekent liefde voor de mensheid; in de zin van het zorgen voor, het voeden van, het verbeteren van of het vergroten van de levenskwaliteit of het ontwikkelingspotentieel van mensen. Ondernemende filantropen zetten zich met meer dan alleen geld in voor het slagen van een project. Ze stellen ook hun tijd, ervaring en netwerk ter beschikking om het gemeenschappelijke doel te halen. Venture Philantropy is een term die zoveel wil zeggen als ondernemende filantropie.


Waarom bouwt Droom en Daad de Fenixloods II om tot een ‘plek waar het verhaal van landverhuizers verteld wordt’?
De Fenixloods II was de laatste beschikbare loods aan de Maas om het verhaal te vertellen van de miljoenen mensen die vanaf deze kades op zoek gingen naar een nieuw bestaan in de nieuwe wereld: Amerika. Die verhalen worden in FENIX verzameld, opnieuw verteld en op museale wijze gepresenteerd. Angst, hoop, liefde en geluk spelen allemaal mee wanneer een mens van land verhuist. Deze universele en tijdloze thema‘s worden straks verbeeld door authentieke historische objecten, hedendaagse kunstwerken, film, fotografie en persoonlijke documenten.


Waarom neemt Droom en Daad geen aanvragen in behandeling?
Wij investeren in cultuur in Rotterdam. We initiëren culturele organisaties zoals FENIX, het Batavierhuis, het Veerhuis en de Muziekwerf. We kiezen zelf de partners uit waarmee we impactvolle projecten ontwikkelen.

Stichting Droom en Daad

Parkstraat 4

3016 BD Rotterdam

+31 10 316 1720

info@droomendaad.nl

KVK: 67471285

ANBI-stichting

Privacyverklaring

Vragen over FENIX: fenix.nl



Randstad Nieuws / News:
Maatschappelijk betrokken voor meer Impact

Meld nieuws