Rotterdam Ontstaan Nieuws Rotta

Ontstaan Rotterdam ROTTA -Tijdtrap Markthal

-


Rotta de Ontstaansgeschiedenis van Rotterdam en historie van Rotterdam.

ROTTA: In de Tijdtrap: afdalen in de
geschiedenis van Rotterdam naar de oorsprong van Rotta. Arnold Carmiggelt met Koningin Maxima






De Tijdtrap: van Rotta tot New Rotterdam. De nieuwe plek waar iedereen archeologie kan beleven in het modernste gebouw van de stad, de Markthal. Lees meer over wat De Tijdtrap is, hoe deze tot stand is gekomen en wat er nog meer gaat gebeuren.





Markthal De Tijdtrap Expositie tot ontstaan Rotta
Vanaf het heden, door de Tweede Wereldoorlog, naar de negentiende, achttiende, de Gouden Eeuw en de Late Middeleeuwen tot de tijd van Rotta (duizend jaar geleden).




In 2009 en 2010 zijn in de bouwput van de Markthal midden in het centrum van Rotterdam opgravingen uitgevoerd door het Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR). Bij dit archeologisch onderzoek zijn talrijke bewoningssporen gevonden en vele honderden vondsten gedaan, die samenhangen met de pre stedelijke nederzetting Rotta (900-1100 na Christus) en met de stad Rotterdam uit de Middeleeuwen en Nieuwe tijd.

In 2012 namen Provast, de ontwikkelaar van de Markthal, en BOOR het initiatief om te onderzoeken of de archeologische vondsten, beelden en verhalen permanent zichtbaar gemaakt konden worden voor een groot publiek. Het resultaat, De Tijdtrap, is een echte win-win situatie. Voor BOOR is het van belang dat veel mensen kennis kunnen nemen van de archeologie van Rotterdam en voor Provast kon met De Tijdtrap een extra functionaliteit aan de Markthal worden toegevoegd. En de stad Rotterdam kreeg er een nieuwe attractie bij die bijdraagt aan de beleving van de (binnen)stad.

De Tijdtrap is in korte tijd gerealiseerd, dankzij diverse subsidiegevers en sponsors en de inzet van velen. In het centrale roltrappenhuis van de Markthal bevindt zich nu een permanente tentoonstelling van archeologische vondsten uit de bouwput.

boor@rotterdam.nl of 010-4898500, en kost 8,-- (inclusief verzendkosten). Het boek is ook verkrijgbaar in de Markthal en bij de Rotterdamse boekhandels. (60 pag, ISBN: 978-90-802118-6-5)


Nu in wording, www.Rotta.nl Heeft lang geduurd maar er wordt nu een begin gemaakt onder de oorspronkelijke naam ROTTA. Rotta de naam waar Rotterdam haar ontstaan en geschiedenis aan dankt.



Rotta: De geschiedenis van het ontstaan van Rotterdam. De dam aan de Rotte.
Er is veel bekend geworden van het ontstaan van Rotta en de eerste bewoners en hun leefwijze.
Het wordt tijd dat er een website aan gewijd zal worden. www.rotta.nl moet dat visitekaartje worden van het ontstaan van uiteindelijk de stad Rotterdam.

www.Rotta.nl

Wij kijken uit naar samenwerkingen en sponsors om dit project tot een uniek historisch maar belevingsvol document en landmark te maken.

Graag zien wij reacties tegemoet voor het overschrijven van de domeinnaam. En voor samenwerking en bijdragen aan een complete uitvoering van de informatie en expositie.

Randstad Nieuws Rotta Ontstaan en geschiedenis meer...

info@randstadnieuws.nl

e-mail ger@vanbeekcommunicatie.nl

Van Beek Communicatie

Mobiel: 0654722813

Rotta ontstaansgeschiedenis van Rotterdam



Randstadnieuws.nl
info@randstadnieuws.nl

Meld nieuws