Elektrisch varen energiezuinige schepen

Hybride of elektrische voortstuwing schepen

-

Hybride of elektrische voortstuwing schepen



Hybride of elektrische voortstuwing voor schepen.



Het type voortstuwing moet passen bij uw vaarprofiel. Gaat het om een binnenvaartschip, tanker, passagiersschip, sleepboot, patrouillevaartuig, offshore schip of mega jacht, elk type schip vraagt een specifieke aanpak en onderzoek of hybride of elektrische voortstuwing van toepassing kan zijn.

Voordelen van hybride of elektrische voortstuwing

Met Hybride voortstuwing kan het schip op twee manieren worden voortgestuwd, t.w.: elektrisch via accupunt of dieselelektrisch of mechanisch ofwel dieseldirect.

De voordelen
Dieselelektrisch varen bij laag vermogen, zowel als de voordelen van dieseldirect bij hoog vermogen. Als een binnenvaartschip of baggerschip lang met verschillende vermogens vaart, biedt het met hybride voortstuwing dus zuiniger omgaan met de beschikbare energie en dat bespaart brandstofkosten.


Een elektrische voortstuwing genereert daarbij een laag geluidsniveau door minder trillingen van het grote koppel in de overbrenging bij wegvaren en manoeuvreren.



Is hybride of elektrische voortstuwing iets voor uw schip?


Wij werken intensief aan duurzame oplossingen die een kostenbesparende bijdrage leveren.
Rendement berekenen
Een hybride of elektrische voortstuwing is niet altijd de meest efficiente oplossing. Op basis van Het is noodzakelijke om een grondige inventarisatie te maken van het bedrijfsprofiel, vaarprofiel, scheepsontwerp- model, de voortstuwingssystemen, de energiesystemen en alle andere geïntegreerde systemen. Hierdoor kunnen wij een passende voortstuwingsconcept adviseren.


Hybride of elektrische voortstuwing van ontwerp tot levering

Bij het ontwerpen van de elektrische en mechanische opstelling, kunnen wij u ook de hybride of elektrische voortstuwingsinstallatie turn-key opleveren. Zo bieden wij u passende oplossingen bij het leveren van de juiste motoren, generatoren, frequentieregelaars en besturing. Ook voortstuwingscomponenten o.a. een scheepsschroef voor hybride aandrijving


Service

Met de service van Leeuwestein staan wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar om u snel en deskundig van dienst te kunnen zijn. Door de direct parate organisatie en vakkennis van onze service specialisten, verlenen wij u de beste service voor uw hybride of elektrische voortstuwingsinstallatie, voor meer zekerheid van vaarschema’s.
Leeuwestein scheepsinstallaties is al meer dan 45 jaar actief op het gebied van de scheepsinstallaties. Leeuwestein Scheepsinstallaties richt zich met name op de binnenvaart met als belangrijkste activiteit energiezuinige elektrische scheepsinstallaties. Dit loopt uiteen van het ontwikkelen, installeren en repareren van elektrische installaties. Hierbij staat bij ons kwaliteit en service voorop.



Daarnaast levert Leeuwestein Scheepsinstallaties ballastpompen, spudpalen en generatorsets. Ook heeft Leeuwestein zich gespecialiseerd in schroefas generatoren.


Leeuwestein Elektrovoortstuwing BV



Naast de scheepsinstallaties hebben wij ons de laatste jaren ook toegelegd op het gebied van elektrisch varen. Dit geldt nu vooral nog voor de recreatievaart, maar de ontwikkelingen gaan uiteraard steeds verder. De mogelijkheden ontwikkelen zich dusdanig dat ook voor de binnenvaart elektrovoortsuwingen een optie / alternatief worden. Leeuwestein is dan ook actief bezig met het ontwikkelen van hybride voortstuwing systemen.







Beide bedrijfsonderdelen vullen elkaar bijzonder goed aan waardoor we unieke en daarnaast zeer hoogwaardige oplossingen kunnen bieden.

Leeuwestein Scheepsinstalaties

Contactgegevens:

Leeuwestein Scheepsinstallaties B.V.

Keizershof 14
3311 JP Dordrecht

078-6311477

info@leeuwestein-scheepsinstallaties.nl

078-6314538


Randstad Nieuws Elektrische Energiezuinige Scheepvaart en installaties.



Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op

Meld nieuws