Natte mest- en stalklimaat verbeteren

Natte Mest- en stalklimaat verbeteren

-



Biologisch kostenbesparend mest- en stalklimaat verbeteren!
Holland Feed Support



ca.50% uitstoot reductie van #stikstof, ammoniak door de inzet van Natural Carbon Clay in de voermix

De oplossing voor mestverbetering en mestverwerking.

De kosten van de mestverwerking vormen een groot probleem. Het verbeteren van het spijsverteringsproces bij de dieren leidt tot een efficiënte aanpak van dit probleem met een kostenbesparend effect. De minerale Natural Carbon Clay (NCC) eigenschappen dragen bij aan een verbeterde biologische kringloop van de mest en mestverwerking op een natuurlijke wijze. Dat bespaart de veehouder kosten voor het logistieke proces en verlaagd de stankoverlast.

NCC absorbeert overtollig maagvocht en optimaliseert het spijsverteringsproces waardoor een hogere voederconversie ontstaat en een drogere en verbeterde mest. De mest gaat niet meer rotten maar composteert. NCC heeft een honingraad structuur waardoor het stikstof- en ammoniakmoleculen vasthoudt. NCC wordt opgenomen in de bodem en zal daar op een gedoseerde manier de mineralen vrijgeven aan de bodem. Hierdoor ontstaat een verbeterde bodemkwaliteit wat weer ten goede komt aan de gewassen.

Samenwerking Veevoederbedrijven en veehouderijen!
Veehouderijen en veevoederbedrijven versterken elkaar al vele jaren. Het streven naar en het bevorderen van natuurlijk kwaliteiten en gezondheid van de veehouderij sector in Nederland, staat centraal. Door deze samenwerking kan het verduurzamen van de sector versneld worden. Zo wordt in België door vele biologische veevoer bedrijven NCC bijgemengd voor een optimaal stalklimaat, een verbetert dierenwelzijn en een lagere uitstoot van ammoniak en stikstof. NCC wordt geleverd door. www.HollandFeedSupport.com. Holland Feed Support zet zich al meer dan 12 jaar in om de positieve eigenschappen en het rendement verhogende effect van NCC onder de aandacht brengen. Het 100% natuurlijke NCC kan in een pre-mix worden gemengd of als dressing op veevoer worden gestrooid.

Meer dan 10 jaar ervaring en diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het verstrekken van NCC aan dieren middels voeders de volgende voordelen kent:

• Het bindt schadelijke stoffen tijdens de spijsvertering. Verschillende (myco-)toxinen, virussen ,enterotoxines, parasieten eitjes en gifstoffen worden door NCC gebonden
• Het beschermt de darmcellen. De mucus laag heeft een bufferwerking om aantasting van darmcellen door ziekteverwekkers te voorkomen en om een goede opname van stoffen door de darmcellen mogelijk te maken en is effectief als preventiemiddel tegen darmstoornissen die diarree kunnen veroorzaken en het helpt bij het verminderen van de ernst van diarree. (Song et all, 2011) Speciaal rond het spenen van biggen en gedurende de eerste fase bij kalveren is Natural Carbon Clay extra effectief. Onderzoek wijst ook uit dat Natural Carbon Clay de darmcellen beschermt bij gebruik van pijnstillers

• Het verhoogt de voerconversie met ca. 12 %. Het verstrekken van Natural Carbon Clay heeft een positieve invloed op de voerconversie. Dit komt doordat Natural Carbon Clay, naast het wegvangen van allerlei ziekteverwekkers, een katalysatorfunctie heeft bij het afbreken van koolhydraten.

• Verbetering stalklimaat. Doordat Natural Carbon Clay ammonium (NH4+) in de mest bindt, kan dit niet meer naar ammoniak (de gasvorm, NH3) overgaan. Dit geeft een beter en veiliger stalklimaat, het verlaagt de gasvorming in de stal en vermindert irritatie aan de luchtwegen van dieren.

• Terugdringen van antibiotica gebruik. Het gebruik van NCC heeft o.a. een positief Bio Safety effect op reductie van antibiotica gebruik bij dieren. De praktijk heeft aangetoond dat bij het gebruik van NCC het antibiotica gebruik in sommige stallen tot zelfs 0 % kan worden gereduceerd!

Internationaal vindt NCC al jaren naar tevredenheid gebruikers in de veehouderij.
NCC wint steeds meer overtuigde gebruikers. De NCC producten voldoen vanzelfsprekend aan alle certificaten en vallen tevens onder de vergunningsregeling van SKAL, waardoor het volledig biologisch inzetbaar is. Voor meer informatie over alle biologische supplementen en additieven van Holland Feed Support, verwijzen wij u naar de website www.hollandfeedsupport.com


Persberichten info@RandstadNieuws.nl

Meld nieuws